22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Σε αυτόν τον πόλεμο υπάρχουν μόνο… ηττημένοι! Τεράστιες απώλειες για την Google ύστερα από το θέμα με τη Huawei!

    Το θέμα των ημερών είναι αδιαμφισβήτητα ο «τεχνολογικός» πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Κίνα και στις Η.Π.Α, καθώς ως γνωστόν η κυβέρνηση Trump έχει βάλει στο στόχαστρο της την Huawei και ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τις πρώτες παρενέργειες από τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την χρήση του λειτουργικού Android στις μελλοντικές συσκευές της κινεζικής εταιρείας. Φυσικά, αυτού του είδους οι αποφάσεις έρχονται και με το ανάλογο κόστος και για τις δύο πλευρές και είναι ένας πόλεμος στον οποίο τελικά υπάρχουν μόνο ηττημένοι (δεν μιλάμε μόνο για κυβερνήσεις και εταιρείες, αλλά κυρίως για τους απλούς χρήστες).

    google-logo

    Σίγουρα, οι περισσότεροι ασχολούνται με το πόσο θα είναι το impact στην Huawei, μια εταιρεία που βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή. Ωστόσο, πολλές απώλειες αναμένεται να μετρήσει και η Google, καθώς σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, τα έσοδα τη ς Google από την απαγόρευση θα μειωθούν κατά 425 εκατομμύρια δολάρια! Από τη στιγμή που στο μέλλον οι χρήστες δεν θα μπορούν να κατεβάσουν εφαρμογές που αφήνουν κάποιο συγκεκριμένο ποσό στην πλατφόρμα της Google (Play Store), τότε μοιραίο είναι να σημειωθεί μια συρρίκνωση των κερδών της. Το γεγονός ότι η Huawei αυτή τη στιγμή διαθέτει μια τεράστια βάση χρηστών που ξεπερνάει τους 500 εκατομμύρια users, σίγουρα δεν μπορεί με τίποτα να περάσει στα ψιλά γράμματα, για αυτό και σε περίπτωση που περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης Trump, τότε προβλέπεται ότι θα υπάρξει οικονομική αφαίμαξη και στην Google. Στα νέα της άλλης «πλευράς», η κινεζική κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει τα λειτουργικά της Microsoft από όλα τα συστήματα που χρησιμοποιεί, ενώ και η Apple σίγουρα θα έχει κυρώσεις. Ας ελπίσουμε ότι για το καλό όλων μας, θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και έτσι θα αποκατασταθεί η τάξη… Όπως προαναφέραμε, σε αυτόν τον πόλεμο υπάρχουν μόνο… ηττημένοι!   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles