20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Σε λίγο θα μπορείτε να τυπώνετε τρισδιάστατα και… ολόκληρα δωμάτια

    Η επόμενη “τρελή” τάση στην τρισδιάστατη εκτύπωση περιλαμβάνει… ολόκληρα δωμάτια. Ναι, ναι, διαβάσατε καλά!

    digital grotesque

    Οι αρχιτέκτονες Michael Hansmeyer και Benjamin Dillenburger κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα prototype version του πρώτου τρισδιάστατου δωματίου στον κόσμο, το οποίο ονομάζουν “Digital Grotesque”. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι μοιάζει αρκετά με σπηλιά, παρά με ένα δωμάτιο σαν αυτό που βρίσκεστε ενδεχομένως αυτή τη στιγμή. Για την ακρίβεια, αν το δει κάποιος από την εξωτερική του πλευρά παραπέμπει σε ένα κύβο, ενώ στο εσωτερικό του με ένα… έργο τέχνης που διαθέτει περίπλοκες στήλες, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία.

    Οι δύο αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν έναν ειδικό αλγόριθμο για να δημιουργήσουν τον κύβο, ενώ ο σχεδιασμός των δωματίων έχει γίνει φυσικά με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι ίδιοι εργάζονται αυτή την περίοδο σε ένα μοντέλο κλίμακας, σχεδιάζοντας μία ακόμη μεγαλύτερη version του “δωματίου” που χρησιμοποιεί τυπωμένα layers από ψαμμίτη. Συνεργάζονται με το πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης, πιστεύοντας ότι η μέθοδός τους θα μπορούσε να δημιουργήσει και πιο πολύπλοκες δομές όπως στέγαστρα και γέφυρες.

    Το Digital Grotesque έκανε την εμφάνισή του στα Swiss Art Awards και την Materializing Exhibition στο Τόκιο τον προηγούμενο μήνα, αποτελώντας ένα εντυπωσιακό δείγμα του τι μπορεί να πετύχει κάποιος μέσω του 3D printing. Μερικές τεχνολογικές εξελίξεις είναι αναμφισβήτητα, απίθανες…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles