12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την πώληση της Wind

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον η διαδικασία για την πώληση της Wind με τις μη δεσμευτικές προσφορές να κατατίθενται, εκτός απρόοπτου, στις 11 Δεκεμβρίου και με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδιαφέρον εκδηλώνεται από επενδυτικά κεφάλαια όπως τα BC Partners και Warburg Pincus.

    wind

    Οι εξελίξεις περί τη Wind, όπως φαίνεται, δρομολογήθηκαν από την έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους 525 εκατ. ευρώ κατά την οποία οι δύο μέτοχοί της (Golden Tree Asset Management και Cyrus Capital Partners) που ελέγχουν αθροιστικά το 94,9% δήλωσαν ότι θα εξετάσουν και την πώλησή της. Έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα μέρισμα της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, από τα 525 εκατ. ευρώ και ένα ετήσιο EBITDA (κέρδη προ φορών τόκων και αποσβέσεων) από τη Wind τουλάχιστον 135 εκατ. ευρώ (67 εκατ. ευρώ ήταν στο πρώτο εξάμηνο φέτος). Αυτό σημαίνει ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία πώλησης θα μπορούσε να φθάσει σε αξία το 1 δισ. ευρώ ή περίπου 7 φορές τα EDITDA, χωρίς να συνυπολογίζονται τα διαθέσιμα.

    Παράλληλα κορυφώνεται το ενδιαφέρον για τη Forthnet κυρίως όσο αφορά τον σχεδιασμό του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για την επόμενη μέρα της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες που αναμένεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα προβλέπει την εξαγορά ποσοστού 32%. Σε πρώτη φάση η Forthnet θα παραμείνει ως έχει και θα εισέλθει και στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος κάνοντας χρήση του δικτύου της Vodafone με την οποία έχει συνάψει εμπορική συμφωνία. Εκτιμήσεις της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και πληροφορίες από τις τράπεζες αναφέρουν ότι στη συνέχεια o προαναφερόμενος επιχειρηματίας θα επιχειρήσει να πουλήσει τους συνδρομητές της στην τηλεφωνία ώστε να διατηρήσει μόνον τη συνδρομητική τηλεόραση, κάτι που όμως μένει να επιβεβαιωθεί από τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles