16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Σε πτήση μηδενικής βαρύτητας η Barbie-αστροναύτης

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία Mattel, λάνσαραν μια Barbie με τη μορφή της Ιταλίδας αστροναύτη Samantha Cristoforetti. Το λανσάρισμα συνέπεσε χρονικά με την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2021, που έχει ως κεντρικό θέμα τις γυναίκες στο διάστημα. Στόχος είναι να παρακινήσει περισσότερα κορίτσια να ασχοληθούν με επαγγέλματα όπως αστροναύτης, μηχανικοί και επιστήμονες.

    Η Barbie σε παραβολική πτήση μηδενικής βαρύτητας

    Η ESA έστειλε μια από τις συγκεκριμένες Barbie σε παραβολική πτήση μηδενικής βαρύτητας, ενώ δημιουργήθηκε επίσης βίντεο και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό για γονείς και δασκάλους, κατάλληλο για παιδιά του Δημοτικού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της κούκλας Samantha Cristoforetti στην Ευρώπη θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Women in Aerospace Europe.

    Μάθετε περισσότερα εδώ

    Διαβάστε επίσης:

    «The Challenge»: Μάθε τα πάντα για την πρώτη ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles