18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση της σύλληψης της κόρης του ιδρυτή της Huawei

    2018-12-06T111434Z_27017607_RC1F67059900_RTRMADP_3_USA-CHINA-HUAWEI

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το διπλωματικό «θρίλερ»  που πρόεκυψε τις τελευταίες ώρες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, εξαιτίας της σύλληψης της κόρης του ιδρυτή της Huawei Μενγκ Ουάνγκζου από τις καναδικές Αρχές, η οποία είναι πιθανό να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Σύμφωνα με το  CNNi η σύλληψή της προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Πεκίνου που ζητά την άμεση απελευθέρωση 46χρονης, αλλά και εξηγήσεις από τις δύο χώρες. Η Ουάνγκζου, η οποία είναι μία εκ των αντιπροέδρων στο διοικητικό συμβούλιο της Huawei και κόρη του ιδρυτή της εταιρίας, Ρεν Ζενγκφέι, συνελήφθη το περασμενο Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών Αρχών και θα εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα Παρασκευή, δήλωσε εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Η σύλληψή της, η οποία αποκαλύφθηκε προχθές, αργά το βράδυ , από τις καναδικές Αρχές, φέρεται να σχετίζεται με τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν. Το Reuters επισημαίνει πως δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή φύση των ενδεχόμενων παραβιάσεων. Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ουάσινγκτον θεωρεί την Μενγκ ύποπτη για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

    «Η εταιρεία έχει λάβει πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες και δεν γνωρίζει να έχει υποπέσει η κ. Μενγκ σε οποιοδήποτε αδίκημα», αναφέρεται στη δήλωση η Huawei. Συνελήφθη την ώρα που άλλαζε πτήσεις στον Καναδά, προστίθεται.

    Πηγές είχαν πληροφορήσει το Reuters τον Απρίλιο πως οι αμερικανικές Aρχές ερευνούν την Huawei, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, τουλάχιστον από το 2016, επειδή φέρεται να έστειλε προϊόντα αμερικανικής προέλευσης στο Ιράν και σε άλλες χώρες παραβιάζοντας τους αμερικανικούς νόμους και τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles