16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Seagate: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη διάθεση σκληρών δίσκων 16TB τους επόμενους 18 μήνες

    Η Seagate κατά τη διάρκεια πρόσφατης ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων αναφέρθηκε στις πυρετώδεις προετοιμασίες που γίνονται στο εσωτερικό της εταιρείας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα θα είναι έτοιμα για τη διάθεση των 14TB και 16TB σκληρών δίσκων με ήλιο μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Ακόμη δοκιμάζεται και ένα μοντέλο χωρητικότητας 12TB και το οποίο λέγεται ότι θα καταφθάσει την ίδια χρονική περίοδο, αν όχι νωρίτερα.

    Ωστόσο η έρευνα και η ανάπτυξη σκληρών δίσκων με ακόμη μεγαλύτερες χωρητικότητες θα συνεχίσει και μετά την κυκλοφορία των προαναφερθέντων HDDs. Σκοπός της Seagate είναι η κυκλοφορία δίσκου 20TB το 2020, κάτι που θα ωθήσει και τους κατασκευαστές να διαθέτουν PCs που έρχονται με δίσκους ελάχιστης χωρητικότητας 1TB. Ωστόσο η Seagate δεν υπερέχει έναντι του ανταγωνισμού.

    seagate

    Η HGST έχει ήδη διαθέσει στην αγορά δίσκο 10TB με ήλιο αλλά και μια άλλη έκδοση αυτού χωρητικότητας 12TB. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι δίσκοι της Seagate τείνουν να είναι πιο φθηνοί σε σχέση με αυτούς της HGST. Και ενώ οι δίσκοι της τελευταίας έχουν χαμηλότερα ποσοστά αστοχιών, η αξιοπιστία των δίσκων της Seagate έχει και αυτή βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

    Από την μεριά τους και οι SSDs έχουν γίνει πολύ οικονομικά προσιτοί τα τελευταία χρόνια σε σημείο κάθε PC μεσαίου κόστους να έρχεται με ένα τέτοιο drive. Επίσης, είναι ευκολότερο για τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν έναν drive χωρητικότητας 60TB σε μια θήκη των 3.5 ιντσών με NAND chips αντί για platters και ήλιο, αλλά οι περιστρεφόμενοι σκληροί δίσκοι είναι ο πιο οικονομικό τρόπος για εκείνον που θέλει μεγάλη χωρητικότητα. Οι δίσκοι της Seagate χωρητικότητας 10TB κοστίζουν περίπου 400 δολάρια, πολύ πιο κάτω από το κόστος ενός SSD 2TB.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles