22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ανακαλύφθηκε κενό ασφαλείας σε… smart ψυγείο της Samsung!

    Οι εποχές που τα ψυγεία ήταν απλοϊκά ογκώδη μηχανήματα που η μόνη τους δουλειά ήταν να διατηρούν φρέσκα τα τρόφιμα, μάλλον έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς πολλά σύγχρονα ψυγεία προσφέρουν στους users μία σειρά από smart λειτουργίες που σίγουρα αλλάζουν την αντίληψη που είχαμε για τις δυνατότητες των συγκεκριμένων λευκών συσκευών. Ωστόσο, ο connected κόσμος γεννάει τις περισσότερες φορές και αρκετούς κινδύνους, καθώς όσο απίστευτο και αν θα σας φανεί ακόμη και ένα «έξυπνο» ψυγείο μπορεί να γίνει στόχος επίθεσης από hackers!

    smart-fridge-12

    Αυτό συνέβη και με την περίπτωση του «smart ψυγείου» της Samsung (κωδικός προϊόντος: RF28HMELBSR), καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές της Pen Test Partners, πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένα κενό ασφαλείας στο ψυγείο της Samsung, το οποίο ενδεχομένως να δώσει τη δυνατότητα σε κάποιον έμπειρο hacker να διεισδύσει στο λειτουργικό που τρέχει το ψυγείο και να κλέψει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι το έξυπνο ψυγείο συνδέεται στο Internet για να προβάλλει info που σχετίζεται με το calendar του Gmail, χωρίς όμως να προχωράει στην απαραίτητη διαδικασία της επικύρωσης των SSL certificates. Οποιοσδήποτε hacker λοιπόν μπορεί να εκμεταλλευθεί αυτό το πρόβλημα και να υποκλέψει τα login details του χρήστη στο Google. Όπως έγινε γνωστό, η Samsung έλαβε γνώση του προβλήματος και αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη λύσεων που θα εξασφαλίζουν την maximum ασφάλεια στους πελάτες της. Τελικά αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι όσο πιο «συνδεδεμένοι» γινόμαστε, τόσο πιο πολύ γινόμαστε ευάλωτοι σε κινδύνους…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles