23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Segway: H ιστορία πίσω από τη γνωστή τεχνολογία αυτο-ισορρόπησης που πέρασε στην ιστορία!

    Μια μέρα ο εφευρέτης Dean Kamen είδε έναν νεαρό άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι να παλεύει να ξεπεράσει ένα πεζοδρόμιο. Συνειδητοποίησε ότι το πρόβλημα δεν ήταν το αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά ότι ο κόσμος φτιάχτηκε για ανθρώπους που μπορούσαν να ισορροπήσουν. Στη συνέχεια, ο ίδιος και η ομάδα του δημιούργησαν το Independence IBOT ™ Mobility System, μια συσκευή αυτό-εξισορρόπησης που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβαίνουν σκάλες και ανώμαλες επιφάνειες. Μετά από αυτό, προέκυψε η σκέψη ότι ένα μηχάνημα ισορροπίας θα είχε μεγάλες δυνατότητες και για άτομα με πλήρη κινητικότητα.

    Η έμπνευσή μας για το όνομα Segway προήλθε από τη λέξη segue, η οποία ορίζεται ως “η ομαλή μετάβαση από τη μία κατάσταση στην άλλη”.

    Η τεχνολογία αυτο-εξισορρόπησης

    Αν σηκωθείτε και γείρετε προς τα εμπρός, δεν θα πέσετε με το πρόσωπο, έτσι απλά. Ο εγκέφαλός σας γνωρίζει ότι είστε εκτός ισορροπίας, επειδή το υγρό στο εσωτερικό του αυτιού σας μετατοπίζεται. Σας ωθεί να βάλετε το ένα πόδι μπροστά και να αποφύγετε μια πιθανή πτώση.

    Η τεχνολογία Segway κάνει σχεδόν το ίδιο πράγμα, εκτός από το ότι τα οχήματά της έχουν ρόδες αντί για πόδια, κινητήρα αντί για μυς, μια συλλογή μικροεπεξεργαστών αντί για έναν εγκέφαλο και ένα σύνολο εξελιγμένων αισθητήρων κλίσης και γυροσκοπικούς αισθητήρες αντί για το εσωτερικό σύστημα εξισορρόπησης του αυτιού. Όπως και ο εγκέφαλός σας, ένα προϊόν Segway γνωρίζει πότε σκύβετε μπροστά. Για να διατηρήσει την ισορροπία, ρυθμίζει τους τροχούς στη σωστή ταχύτητα και έτσι θα προχωρήσετε μπροστά.

    Ως ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση, ήταν πάντα το όραμα της Segway-Ninebot να παράγει φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς μικρών αποστάσεων. Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα προϊόντα Segway-Ninebot ως μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση για τις σύντομες αποστάσεις που συνήθως γίνονται με αυτοκίνητο. Εκτός από αυτό, οι μηδενικές εκπομπές που εκλύονται κατά τη λειτουργία, σας επιτρέπουν να οδηγείτε το όχημά σας και σε εσωτερικούς χώρους.

    Επισκεφθείτε σήμερα ένα από τα φυσικά μας καταστήματα nok-Shop.gr και δείτε από κοντά τα νέα ηλεκτρικά πατίνια της Segway-Ninebot. Και στα δύο καταστήματά μας θα έχετε την δυνατότητα, να δοκιμάσετε το Segway Ninebot KickScooter E22E.

    Αλλά και οι μικροί μας φίλοι θα μπορέσουν να κάνουν μια βόλτα με το Segway Ninebot eKickScooter Zing E8 (Πατησίων) ή με το Segway Ninebot eKickScooter Zing E10 (Περιστέρι).

    Θα μας βρείτε στην πλατεία Κολιάτσου Πατησίων 233 και στο Περιστέρι Εθνάρχου Μακαρίου 32.

    Σας περιμένουμε! 

    nok-Shop.gr | Με ένα κλικ η τεχνολογία δίπλα σου!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles