14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Σειρά ημερίδων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου με θέμα την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα

    Το πρόγραμμα ημερίδων με θέμα «Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα» που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου εντός του Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η οποία διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ), το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Κυπριακό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR CYPRUS) και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).

    Όπως αναφέρθηκε, οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στις 6 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17.30 στο ξενοδοχείο Aliathon Resort στην Πάφο, στις 7 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17.30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα και στις 19 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 08.30 στο Δημαρχείο Στροβόλου στη Λευκωσία και 17.30 στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο της ΓΔ ΕΠΣΑ www.dgepcd.gov.cy.

    Στον χαιρετισμό της η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο επιχειρηματικός πολιτισμός είναι ο δείκτης της εταιρικής ηθικής μιας επιχείρησης και πρόσθεσε ότι «στο ΓΤΠ θεωρούμε υποχρέωση μας να στηρίζουμε και να συνεισφέρουμε σε πρωτοβουλίες, οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη κοινωνία».

    Στην επιτακτική ανάγκη αλλαγής κουλτούρας και νοοτροπίας με την ενεργό συμμετοχή όλων σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αναφέρθηκε η Διευθύντρια Προγραμματισμού στη ΓΔ ΕΠΣΑ κα Γεωργία Σολομωνίδου-Χριστοφίδου, η οποία παρουσίασε τις δράσεις της ΓΔ ΕΠΣΑ για την ανάπτυξη και προώθηση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στην Κύπρο που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ειδικό ενημερωτικό έντυπο και ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης των επιχειρήσεων.

    Στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για όλους όταν οι φορείς διακυβέρνησης, η επιχειρηματική κοινότητα και η κοινωνία των πολιτών λειτουργούν με τρόπο που να υπηρετεί τους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη αναφέρθηκε η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, η οποία σημείωσε ότι το Γραφείο της συνεργάζεται στενά με τη ΓΔ ΕΠΣΑ, το Κυπριακό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και το ΓΤΠ στο πλαίσιο της προσπάθειας για εφαρμογή ΕΚΕ από όσο το δυνατό περισσότερες κυπριακές επιχειρήσεις.

    Από πλευράς του, ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κ. Θεόδουλος Μακρυγιάννης διευκρίνισε ότι η ΕΚΕ δεν αφορά σε περιστασιακή φιλανθρωπία αλλά είναι η οικειοθελής διαχείριση του αντίκτυπου από τις δραστηριότητες μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού, βεβαιώνοντας ότι το Κυπριακό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη θα είναι στο πλάι όλων των εμπλεκομένων στην προσπάθεια ενσωμάτωσης πολιτικών ΕΚΕ στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles