20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Σειρά μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και των επιπτώσεων της έλαβε το ΙδΕΚ

    Συνεκτιμώντας την ιδιάζουσα τρέχουσα κατάσταση και των συνθηκών που  διαμορφώνονται εξ αιτίας της πανδημίας του COVID-19, καθώς και την ανάγκη γρήγορης ανταπόκρισης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) προχώρησε άμεσα στην εφαρμογή σειράς στοχευμένων μέτρων. Στόχος των μέτρων είναι η καθολική στήριξη του οικοσυστήματος Έρευνας & Καινοτομίας της χώρας, ώστε να διασφαλιστεί πως ο τομέας θα παραμείνει ενεργός πυλώνας  της οικονομίας. Στο επίκεντρο της λήψης των μέτρων βρίσκεται η ανάπτυξη λύσεων για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και την ίδια στιγμή η απρόσκοπτη συνέχιση της υλοποίησης έργων στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

    Συγκεκριμένα τo ΙδΕΚ, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που δημιουργούνται στην οικονομία εξαιτίας της πανδημίας, προχώρησε σε καθολική αναθεώρηση και βελτιστοποίηση των προϋπολογισμών τόσο των προσκλήσεων όσο και του ίδιου του Ιδρύματος ευρύτερα με στόχο την απρόσκοπτη παροχή στήριξης σε όλο το φάσμα του τομέα της Έρευνας & της Καινοτομίας. Απώτερος στόχος, είναι οι φορείς του οικοσυστήματος να συνεχίσουν να συνεισφέρουν θετικά στην οικονομία και την κοινωνία.

    Παράλληλα, το ΙδΕΚ προσβλέπει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων προς αντιμετώπιση της πανδημίας και κατ’ επέκταση γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.research.org.cy/el/news/rif-measures-to-fight-covid19.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles