18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Shang-Chi: Όσα γνωρίζουμε ως τώρα για την επερχόμενη ταινία της Marvel (+trailer)

    Δόθηκε στην δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ της επερχόμενης ταινίας Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (Σανγκ Τσι: Ο Μύθος των Δέκα Δαχτυλιδιών) από το υπερηρωικό σύμπαν της Marvel. Έκτοτε, ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στις αίθουσες των σινεμά ώστε να μπορούμε να παρακολουθήσουμε από κοντά την κινηματογραφική της πρεμιέρα, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2021, σε λιγότερο από 5 μήνες! Το πρώτο τρέιλερ είναι εντυπωσιακό, ωστόσο μας γέμισε με απορίες για τον ομώνυμο υπερήρωα Shang-Chiτον πρώτο Κινέζο superhero της Marvel – και για όλο το origin story του. Γι’αυτό, ανατρέξαμε σε κόμικς και στις δηλώσεις των παραγωγών σχετικά με την ταινία και συλλέξαμε όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα για το νέο blockbuster.

    Ας δούμε πρώτα το επικό τρέιλερ – official teaser

    Fun fact: το τρέιλερ δόθηκε στην δημοσιότητα την ημέρα των γενεθλίων του πρωταγωνιστή της ταινίας, Simu Liu.

    Η ταινία Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings θα κυκλοφορούσε αρχικά στις 12 Φεβρουαρίου 2021 για να συνάδει με την κινέζικη πρωτοχρονιά, ωστόσο η πανδημία άλλαξε τα σχέδια του στούντιο παραγωγής. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Destin Daniel Cretton (Just Mercy, The Glass Castle, Short Term 12) και τον ομώνυμο ήρωα υποδύεται ο 32χρονος Καναδός κινεζικής καταγωγής Simu Liu. Το βασικό cast εκπροσωπείται μόνο από ασιατικής καταγωγής ηθοποιούς όπως ο Tony Leung, που γνώρισε το ευρύ κοινό από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο “In the Mood for Love” υποδύεται εδώ τον villain ονόματι Wenwu, ο οποίος θα είναι ο αντίστοιχος Fu Manchu των κόμικς. Στα κόμικς ο Σανγκ Τσι αρνείται να συμματάσχει στα σχέδια του σατανικού πατέρα του, Φου Μαντσου και ενδεχομένως να είναι αυτό και το στόρι της live-action ταινίας.

    Ο Tony Leung ως Wenwu.

    Ακόμη, ενδεχομένως ο Wenwu να είναι και ο ίδιος ο Mandarin – ο αληθινός αυτή την φορά Mandarin, καθώς αυτός που εμφανίστηκε “Iron Man 3” αποδείχθηκε να μην είναι πραγματικός.

    Δίπλα στον Simu Liu θα δούμε και τους: Awkwafina (Crazy Rich Asians), Michelle Yeoh (Star Trek: Discovery), Fala Chen, Meng’er Zhang, Florian Munteanu και Ronny Chieng.

    Ποιος είναι ο ‘Master του Kung Fu’, Shang-Chi, στα κόμικς

    Στις αρχές της δεκαετίας του 70′, με τις ταινίες του Bruce Lee και όχι μόνο, ανέβηκαν εξαιρετικά σε δημοτικότητα οι κινεζικές πολεμικές τέχνες – όπως το Kung Fu. Έτσι, τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο παρήγαγαν ολοένα και νέα πρότζεκτ με εντυπωσιακές σκηνές μάχης με πολεμικές τεχνικές από την Άπω Ανατολή. Τότε, η Marvel Comics ήθελε και εκείνη να εντάξει τις ασιατικές πολεμικές τέχνες στο περιεχόμενό της, με κάποιον υπερήρωα Master του Kung Fu. Έτσι, αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα του Δρ. Fu Manchu, του θρυλικού κακοποιού που παρουσιάστηκε σε μια σειρά μυθιστορημάτων του Άγγλου συγγραφέα Sax Rohmer. Δημιούργησαν έτσι τη σειρά κόμικ “Master of Kung Fu” με κεντρικό χαρακτήρα τον Shang-Chi, γιο του Fu Manchu, ο οποίος αρνείται να συμμετάσχει στα σατανικά σχέδιά του. Ο χαρακτήρας του Shang-Chi αποτελεί φόρο τιμής στον Μπρους Λη, που αποτέλεσε και βασική έμπνευση για τον ήρωα.

    Όταν την δεκαετία του 80′ πια σταμάτησε να μεσουρανεί η “μόδα” του Kung Fu στην pop κουλτούρα, τότε έπεσε η δημοτικότητα του Shang-Chi, του οποίου η σειρά κόμικς σταμάτησε. Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια εμφανιζόταν σαν guest σε άλλες σειρές. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλους τους υπερήρωες της Marvel, εκπαίδευσε τον Spider-Man και ήταν μέλος των Avengers. Μάλιστα, στα κόμικς εμπλέκεται ερωτικά και με την Domino, το μέλος των X-Men που είδαμε στο ‘Deadpool 2’ (ωστόσο δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση μαζί του στο MCU).

    Όσο για τον Mandarin, στα κόμικς πρόκειται για έναν παντοδύναμο Κινέζο villain ο οποίος προσπαθεί επανειλημμένα να κλέψει την τεχνολογία του Tony Stark και να την χρησιμοποιήσει ως όφελός του. Συγκρούεται με τον Shang-Chi και χρησιμοποιεί 10 μαγικά δαχτυλίδια που του δίνουν υπεράνθρωπες δυνάμεις. Ίσως πρόκειται για τα ίδια δαχτυλίδια για τα οποία μιλάει ο τίτλος της ταινίας Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

    Τα 10 δαχτυλίδια που χρησιμοποιεί ο Mandarin στα κόμικς της Marvel.

    Ποιος ακριβώς θα είναι ο Shang-Chi και η ιστορία του, καθώς και ποια η πραγματική ταυτότητα του Wenwu και η πιθανότητα εμφάνισης του αληθινού Mandarin, θα περιμένουμε να τα μάθουμε τον Σεπτέμβριο του 2021, οπότε και θα κυκλοφορήσει η ταινία. 

    Shang-Chi

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles