16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Sharks Cove. Το “Raspberry Pi” της… Microsoft

    Το Raspberry Pi έχει δύο χρόνια στην αγορά, αποκτώντας φανατικούς φίλους ανάμεσα σε ενθουσιώδεις DIY χομπίστες και όχι μόνο. Τώρα, η Microsoft επιχειρεί να καταθέσει τη δική της “παρόμοια” πρόταση, ένα development board για SoC, με την ονομασία Sharks Cove, το οποίο, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δε διαθέτει τη… χαμηλή τιμή του Raspberry Pi, στοχεύει, βέβαια, σύμφωνα με την εταιρεία, σε διαφορετικό target group έχοντας και άλλες δυνατότητες. Όπως αναφέρει μάλιστα η Microsoft, πρόκειται για “μία πλακέτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη hardware και drivers για Windows και Android”.

    Sharks Cove

    Το Sharks Cove, το οποίο παρουσιάστηκε από το Redmond σε blog post εδώ και το είχαμε πρωτοδεί τον Απρίλιο στο Build Conference, έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Intel και την CircuitCO, αποτελώντας μία λύση κυρίως για Windows developers που θέλουν να πειραματιστούν με αυτό και τις “εφαρμογές” του. Διαθέτει quad-core Intel Atom Processor Ζ3735G από τα 1.33GHz έως τα 1.83GHz, 1GB RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο, micro-SD slot και HDMI output, ενώ υποστηρίζει την ανάπτυξη συσκευών και drivers που χρησιμοποιούν μία ποικιλία από interfaces, όπως τα GPIO, I2C, I2S, UART, SDIO, USB και MIPI.

    Το κόστος του, βέβαια, φτάνει τα 299 δολάρια (να θυμίσουμε ότι το Raspberry Pi κοστίζει 35!). Όπως αναφέρει, ωστόσο, η Microsoft, στην τιμή περιλαμβάνεται και η δυνατότητα download των Windows 8.1, καθώς και μία σειρά από utilities που ειναι απαραίτητα στους developers.

    Οι early adopters μπορούν να προ-παραγγείλουν το Sharks Cove από εδώ με την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του να είναι στις 7 Αυγούστου.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles