22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Shazam 2: Η αναβολή της πρεμιέρας του δημιουργεί ένα σημαντικό πρόβλημα

    Οι 3 επερχόμενες ταινίες της DC αλλάζουν ημερομηνίες πρεμιέρας λόγω του κορωνοϊού και των δυσκολιών που δημιουργεί στην παραγωγή τους (δείτε περισσότερα εδώ). Ενώ η αναβολή για τις άλλες 2 ταινίες (το The Batman και το The Flash) δεν επηρεάζει το περιεχόμενο τους, δεν ισχύει και το ίδιο για το Shazam 2, στο οποίο δημιουργείται ένα νέο και σημαντικό πρόβλημα.

     

     

    Η ηλικία των πρωταγωνιστών δεν παίρνει αναβολή 

     

    Οι πρωταγωνιστές του Shazam, Billy Batson (Asher Angel) και Freddy Freeman (Jack Dylan Grazer) καθώς και τα κινηματογραφικά αδέρφια τους, είναι όλοι στην εφηβεία. Όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα του πρώτου Shazam! τον Ιανουάριο του 2018, οι νεαροί ηθοποιοί ήταν 15 και 14 ετών αντίστοιχα. Ήδη, ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία από τους ρόλους τους οποίους ενσάρκωναν.

    Πριν την καθυστέρηση του Shazam 2, ήδη άρχισε να είναι αργά για να ξανά αναλάβουν τους ρόλους τους οι δύο ηθοποιοί. Φυσικά, οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί του Shazam 2 θα μπορούσαν να προσαρμόσουν το σενάριο στην διαφορά ηλικίας των πρωταγωνιστών από την πρώτη ταινία. Ο μύθος του Shazam! λέει ρητά ότι οι superheroes πρέπει να είναι παιδιά που αποκτούν τις μαγικές δυνάμεις που τους μεταμορφώνουν σε ενήλικες. Εάν οι ηθοποιοί της πρώτης ταινίας έχουν μεγαλώσει και έχουν γίνει πλέον ενήλικες, δεν θα συμβαδίζει με την όλη ιδέα πίσω από το κλασικό comicbook.

     

    Ενδεχόμενες Λύσεις στο πρόβλημα του Shazam 2 

     

    Ανάλογο πρόβλημα είχαν αντιμετωπίσει και οι υπεύθυνοι του It: Chapter 2, οι οποίοι μάλιστα αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία de-aging για να κάνουν τους ηθοποιούς να φαίνονται μικρότεροι. Μέσα στα 2 χρόνια που πέρασαν από την πρώτη ταινία, είχαν εμφανώς μεγαλώσει.

    Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να γίνει re-cast σε όλα τους έφηβους ηθοποιούς του Shazam! ώστε να μείνει πιστό στο πρωτότυπο υλικό. Όμως, αυτό χαλάει την σχέση του κοινού με την ιστορία που έχει συνδυαστεί με τα συγκεκριμένα παιδιά, τα οποία είχαν και ομολογουμένως πολύ ωραία χημεία και δυναμική μεταξύ τους. Εάν γίνει re-cast τότε θα ακολουθηθεί η μακρά παράδοση της DC να αλλάζει τους ηθοποιούς για τους ρόλους της, όπως έγινε με τον Batman του Ben Affleck, τον Joker του Jared Leto, τον Deadshot του Will Smith, την Mera της Amber Heard και πιθανώς ακόμη και του Superman του Henry Cavill.

     

    Δείτε το τρέιλερ της πρώτης ταινίας Shazam! 

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles