16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Shure MV5, MV51, MVi hands-on: Ό,τι χρειάζεστε για τέλεια ηχογράφηση ήχου!

    Η Shure είναι ένα πασίγνωστο brand στο χώρο του ήχου με τεράστια γκάμα προϊόντων, από ακουστικά και μίκτες μέχρι μικρόφωνα και συσκευές ηχογράφησης για κάθε χρήση. Για όποιον θέλει να ηχογραφήσει εύκολα αλλά και ποιοτικά, τα MV5, MV51 και MVi που εξετάζουμε σε αυτή τη δοκιμή είναι ιδανικές συσκευές για ένα επαγγελματικό χώρο, ένα δωμάτιο, ένα μικρό studio, ενώ συνεργάζονται άψογα και με mobile συσκευές.

     

    shure-mv5-mv51-mvi-1

    Το MV5 είναι ένα digital condenser μικρόφωνο για Mac, PC, iPhone, iPod και iPad. Δοκιμάσαμε το app της Shure (ShurePlus MOTIV) για iOS και λειτούργησε ταχύτατα και υποδειγματικά, ενώ είναι αρκετά εύχρηστο. Με αυτό το vintage-style μικρόφωνο μπορείτε να δημιουργήσετε άνετα το podcast σας, ή να κάνετε ένα voice-over σε κάποιο βίντεο, ενώ η ενσωματωμένη θύρα 3,5″ επιτρέπει την ακρόαση του ήχου που ηχογραφείτε σε πραγματικό χρόνο. Επίσης η παρουσία 3 DSP Presets σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το μικρόφωνο για λειτουργία τραγουδιού , ομιλίας και οργάνου. Διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς – Μαύρο-Κόκκινο και Ασημί – Μαύρο.

    shure-mv5-mv51-mvi-2] shure-mv5-mv51-mvi-3

    shure-mv5-mv51-mvi-4

    Το MV51 καλύπτει χρήστες με μεγαλύτερες ανάγκες καθώς διαθέτει περισσότερες δυνατότητες από το MV5, πιό στιβαρή, μεταλλική κατασκευή και μεγάλο διάφραγμα. Στην προσοψή του διαθέτει τις απαραίτητες ενδείξεις αλλά και touch πλήκτρα για τη γρήγορη ρύθμισή του, ενώ τα 5 DSP presets διευκολύνουν τον αρχάριο χρήστη, αλλά και τον ελαφρώς προχωρημένο που εναλλάσσει συχνά πηγές ήχου. Επίσης, με το ειδικό stand μπορεί να “κρατήσει” τη θέση του οπουδήποτε το τοποθετήσετε με ευκολία, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί και σε σταθερή βάση μικροφώνου. Όπως όλη η σειρά Motiv, έτσι και αυτό είναι συμβατό με το ShurePlus MOTIV app και συνεργάζεται με Mac, PC, iPhone, iPod , iPad και Android συσκευές.

    shure-mv5-mv51-mvi-5

    shure-mv5-mv51-mvi-8

    shure-mv5-mv51-mvi-9

    shure-mv5-mv51-mvi-7

    shure-mv5-mv51-mvi-6

    Τέλος, το MVi είναι το ιδανικό “basic” audio interface με Combo XLR 1/4″” (+12-48v phantom power) είσοδο για την αποτελεσματική ηχογράφηση φωνής από παραδοσιακό μικρόφωνο ή το όργανό της αρεσκείας σας, ενώ και αυτό διαθέτει 5 DSP presets, touch πλήκτρα για ρύθμιση στην πρόσοψή του. Με την ενσωματωμένη θύρα 3,5″ επιτρέπει την ακρόαση του ήχου που ηχογραφείτε σε πραγματικό χρόνο, ενώ η microUSB επιτρέπει την σύνδεση με Mac, PC, iPhone, iPod , iPad και Android συσκευές . Η μεταλλική, ανθεκτική κατασκευή του το καθιστά ιδανικό για μεταφορά παντού και πάντα, χωρίς φόβο ζημιάς.

    shure-mv5-mv51-mvi-10

    shure-mv5-mv51-mvi-11

    Τα Shure MV5, MV51 και MVi διατίθενται στην Ελλάδα από την Ν.Ευθυμιάδης (Αποκλειστικός αντιπρόσωπος)

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles