21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Συνελήφθη για δωροδοκία ο αντιπρόεδρος της Samsung, Lee Jae-Yong

    Το Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ ενέκρινε νέο ένταλμα σύλληψης του Lee Jae-Yong, αντιπροέδρου τς Samsung και στην ουσία “επικεφαλής” της εταιρείας, ο οποίος κρατείται αυτή τη στιγμή λόγω κατηγοριών για δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων της Νότιας Κορέας.

    Lee Jae-yong

    Ο ισχυρός άνδρας του κορεατικού κολοσσού φέρεται να κατέβαλε 43 δισ. κορεατικά γουόν (περί τα 37 εκατομμύρια δολάρια) σε δύο ιδρύματα που ανήκουν σε ένα βοηθό του Προέδρου της χώρας, Park Geun-hye, ώστε να διασφαλιστεί η προεδρική υποστήριξη όσον αφορά τη συγχώνευση δύο εταιρειών της Samsung.

    Το πρώτο ένταλμα για τη σύλληψη του Lee εκδόθηκε τον Ιανουάριο, αλλά κατέληξε να απορριφθεί. H υπόθεση, ωστόσο, δεν έκλεισε και νέα στοιχεία που ενοχοποιούν τον επικεφαλής της εταιρείας συγκεντρώθηκαν και οδήγησαν σε ένα δεύτερο ένταλμα και τελικά τη σύλληψή του.

    Ο κατάλογος των κατηγοριών εναντίον του Lee περιλαμβάνει σοβαρές κατηγορίες, όπως υπεξαίρεση, δωροδοκία, ψευδορκία, απόκρυψη εσόδων εγκληματικών δραστηριοτήτων και παράνομη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή και θα μπορούσε να παραμείνει εκεί γα 18 μήνες έως και την έναρξη της δίκης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles