20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Sirin V3: Ένα «μεταμφιεσμένο» Galaxy S21 που αποτελεί απόρθητο κάστρο ασφάλειας!

    H Sirin Labs είναι μια εταιρεία με «ειδίκευση» στον τομέα του cybersecurity, η οποία πριν από μερικά χρόνια είχε κυκλοφορήσει το Finney, ένα blockchain-based smartphone, το οποίο ερχόταν με ένα ενσωματωμένο crypto wallet, το οποίο χάριζε μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Πρόσφατα, η Sirin ανακοίνωσε το V3, ένα modified και customized Galaxy S21, το οποίο πρόκειται για ένα smartphone που εστιάζει παραπάνω στον τομέα του security.

    To Sirin V3 διαθέτει μια λειτουργία που ονομάζεται Dual Persona, η οποία ουσιαστικά «χωρίζει» το smartphone σε δύο διαφορετικά modes. Στο πρώτο (personal mode), ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εγκαθιστά εφαρμογές αποκλειστικά από το Play Store, με αυξημένο επίπεδο ασφάλειας, ενώ στο Work Space mode, ο user δεν μπορεί να κατεβάζει εφαρμογές (ούτε να παίρνει screenshots της οθόνης του), με το εν λόγω mode ωστόσο να διαθέτει μια σειρά από pre-installed apps, τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω. Και βέβαια τα security options που προσφέρει το Work Space mode δεν σταματούν εδώ, καθώς προσφέρει κρυπτογραφημένες κλήσεις και μηνύματα, εμπλουτισμένη ασφάλεια στις πιο γνωστές business platforms, όπως επίσης end-to-end encryption σε business apps και data.

    Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών το Sirin V3 δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές με ένα S21, καθώς έρχεται είτε με Snapdragon 888 (H.Π.Α) ή Exynos 2100 (Ευρώπη) chipset και κυκλοφορεί σε έκδοση με 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Παράληλλα, αξίζει να σημειωθεί ότι έρχεται με τριετή εγγύηση με τη Samsung Knox security suite. Για να αισθανθείτε βέβαια λίγο… «James Bond» θα χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρια στην τσέπη, καθώς κοστίζει 2.650 δολάρια, αλλά εάν σας ενδιαφέρει μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο online shop της Sirin Labs.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles