19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το σύστημα υδρόψυξης (liquid cooling system) των Samsung Galaxy S7 & S7 Edge αποκαλύπτεται

    Η ανακοίνωση των Samsung Galaxy S7 και S7 Edge (διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις μας και πλούσιο υλικό από το Unpacked event) έκλεψε τα βλέμματα όσων παρακολούθησαν την Κυριακή την παρουσίασή της στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Το χαρακτηριστικό των νέων ναυαρχίδων που συζητείται ίσως περισσότερο πάντως είναι το σύστημα υδρόψυξης (liquid cooling system) που διαθέτουν και μειώνει τη θερμότητα που παράγουν οι επεξεργαστές τους.

    samsung liquid cooling

    Ένα ρωσικό blog σε ένα πρώιμο tear-down που κάνει στο S7 αποκαλύπτει μάλιστα και το hardware πίσω από την τεχνολογία υδρόψυξης σε ένα S7.

    Liquid-cooling-pipe-is-pretty-cool

    Φυσικά και υπάρχει λοιπόν το σύστημα (κάποιοι το αμφισβήτησαν κατά τις ανακοινώσεις) με το Samsung Galaxy S7 να διαθέτει heat pipe από χαλκό, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει μία πολύ μικρή ποσότητα ψυκτικού υγρού (περίπου μία σταγόνα).

    Το υγρό περνάει μέσα από εναν εξαερωτή που έχει εκτεθεί στη θερμότητα της CPU και της GPU της συσκευής. Έτσι, αφού έχει απορροφήσει τη θερμότητα των επεξεργαστών μετατρέπεται σε αέριο και ο ατμός κατόπιν περνά μέσα από τους μικροσκοπικούς σωλήνες φτάνοντας σε μία πλάκα διάχυσης, όπου καθώς η θερμότητα φεύγει συμπυκνώνεται εκ νέου και ως υγρό επιστρέφει στον εξατμιστή και… πάλι από την αρχή.

    Σημειώστε ότι η πλάκα διάχυσης δε διαθέτει ανεμιστήρα και δεν υπάρχουν αντλίες στο εσωτερικό του σωλήνα θερμότητας. Είναι μια καθαρά παθητική διαδικασία και σκοπός της είναι να λαμβάνει τη θερμότητα από την CPU και GPU και να τη διαχέει σε μια ευρύτερη περιοχή εμποδίζοντας το σχηματισμό hot-spots στις συσκευές.

    Η Samsung δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις gaming δυνατότητες των νέων κορυφαίων smartphones της, οι οποίες υποστηρίζουν τα νέα Vulcan graphics, ενώ έχει δημιουργήσει ακόμη και έναν ειδικό Game Launcher που κάνει minimize στις ειδοποιήσεις και ό,τι άλλο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας από το παιχνίδι. Έτσι είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτήν να μη ζεσταίνονται.

    Γιατί χρησιμοποιεί την υδρόψυξη; Πρώτον πιθανότατα λόγω των προβλημάτων που είχε η Qualcomm με τον Snapdragon 810 και ως πρόληψη για να μην επαναληφθούν στην περίπτωση των νέων επεξεργαστών και δεύτερον λόγω της χρήσης γυαλιού στα Galaxy. Επειδή το γυαλί είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού μπορεί να σχηματιστούν hot spots στις συσκευές, ακόμη και αν το πίσω μέρος τους είναι από μέταλλο, Αυτά μπορούν να τις κάνουν να ζεσταθούν και κατά συνέπεια να σας προβληματίσουν στο κράτημα όταν τρέχουν απαιτητικές εφαρμογές.

    Πριν τα Galaxy S7 πάντως, liquid cooling system διέθεταν και άλλα smartphones όπως τα Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL, αλλά και συσκευές της Sony.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles