20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Sleevely. Το smart μπιμπερό που βάζει τέλος(;)… στη γκρίνια!

    Κατά καιρούς έχουν κάνει την εμφάνιση τους πολλά πρωτότυπα gadgets, για αυτό και η δημιουργία ενός smart” μπιμπερό, το οποίο θα παρακολουθεί και θα καταγράφει τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες και ανάγκες του μωρού, μάλλον δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση!

    sleevely_1

    Δύο νέοι μπαμπάδες και λάτρεις των νέων τεχνολογιών, ο Ike Ofner και ο Dan Gilai, εφηύραν ένα πρωτότυπο gadget που φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για τη πατροπαράδοτη διαδικασία του ταΐσματος των παιδιών βρεφικής ηλικίας. Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, οι δύο μπαμπάδες το ονόμασαν Sleevely και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στόχος τους είναι να βρουν έναν τρόπο για να επικοινωνήσουν καλύτερα με τα μωρά τους, δίνοντας παράλληλα μία απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα: Τι θέλει και κλαίει (ασταμάτητα) το παιδί;

    sleevely_2

    Το Sleevely πρόκειται για μία εξελιγμένη συσκευή (με δύο εύκαμπτους βραχίονες), στην οποία δύναται να τοποθετηθεί οποιοδήποτε μπιμπερό. Το εν λόγω gadget σε συνδυασμό με την ομώνυμη εφαρμογή που θα τρέχει σε όλα τα iOS κινητά (η έκδοση Android βρίσκεται στα σκαριά), θα μπορεί να παρακολουθεί την καθημερινή διατροφή του παιδιού, ενημερώνοντας μάλιστα τους γονείς για το πότε είναι η καταλληλότερη ώρα για την ιερή στιγμή του… ταΐσματος. O τρόπος που λειτουργεί το Sleevely είναι απλός, καθώς οι εξελιγμένοι σένσορες που βρίσκονται ενσωματωμένοι στη συσκευή έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη θερμοκρασία του μπιμπερό, αλλά και κατά πόσο το παιδί έχει λάβει τη σωστή δόση γάλακτος που του αναλογεί. Στη συνέχεια, τα συγκεντρωμένα στοιχεία αποστέλλονται στην εφαρμογή και αυτή με τη σειρά της συμβουλεύει τους γονείς για το τι πρέπει να κάνουν!

    Sleevely_3

    Ο Ike και o Dan έχουν ανεβάσει το project τους στο Kickstarter και ζητούν χρηματική ενίσχυση για να μπορέσουν να το ολοκληρώσουν, προσφέροντας μάλιστα ορισμένα δώρα σε εκείνους που θα κάνουν τη μεγαλύτερη δωρεά. Εάν το smart μπιμπερό καταφέρει να δώσει τέλος στην (επικών διαστάσεων) γκρίνια του μωρού, τότε θα μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Δείτε και το video που ακολουθεί για να πάρετε μία μικρή γεύση…

    https://www.youtube.com/watch?v=Ikchl-JRBpQ

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles