20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    H Gartner προβλέπει «χαμηλή πτήση» για την αγορά των smartphones μέσα στο 2016

    Είναι γνωστό ότι η αγορά των smartphones έχει τα πάνω της και τα κάτω της, καθώς υπάρχουν περίοδοι που εμφανίζει αυξητικές τάσεις και άλλες πάλι που η βιομηχανία κινείται σε… ρηχά νερά. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner, η αγορά των smartphones για το 2016 θα πραγματοποιήσει μία σχετικά χαμηλή πτήση, καθώς ύστερα από αρκετό καιρό προβλέπεται ότι οι πωλήσεις των smartphones θα ανέβουν μόλις κατά 7% (κάτι που μεταφράζεται σε 1.5 δισεκατομμύρια συσκευές). Την περσινή χρονιά, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα, καθώς οι πωλήσεις νέων smartphones γνώρισαν άνοδο σε ποσοστό 14.4%.

    Smartphones 1

    Οι υπεύθυνοι της Gartner θεωρούν ότι η χαμηλή πρόβλεψη για τη φετινή χρονιά οφείλεται κυρίως στη στασιμότητα σε περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική και η Κίνα. Σύμφωνα με το report της Gartner, οι καταναλωτές της Β. Αμερικής πολύ δύσκολα θα προβούν στην αγορά μίας νέας συσκευής εξαιτίας κυρίως των όχι και τόσο ελκυστικών πακέτων που φαίνεται να διαθέτουν στην αμερικανική αγορά οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, τα κέρδη θα μειωθούν εξαιτίας της στροφής του καταναλωτικού κοινού στις low-end συσκευές. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται η αναιμική αύξηση θα αγγίξει το 0.7% και το 0.4% για την Κίνα και την Β. Αμερική αντίστοιχα. Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις το 2016 θα είναι μία χρονιά που θα υπάρξει στασιμότητα και μένει να δούμε στο τέλος του έτους κατά πόσο οι παραπάνω προβλέψεις θα επαληθευτούν

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles