21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το έξυπνο σουτιέν της Microsoft περιορίζει την υπερκατανάλωση φαγητού

    Ένα σύστημα αισθητήρων, που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα έξυπνο σουτιέν, ελέγχοντας “συναισθηματικούς παράγοντες” που μας κάνουν να θέλουμε να καταφύγουμε στο… φαγητό ακόμη κι όταν δεν πεινάμε, ανέπτυξε η Microsoft.

    Ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας, σε συνεργασία με άλλους από το Πανεπιστήμιο του Rochester και το Πανεπιστήμιο του Southampton, δημιούργησαν το “έξυπνο σουτιέν” που, μετρώντας στοιχεία από την καρδιακή δραστηριότητα και άλλες αντιδράσεις όπως ο ιδρώτας, μπορεί να εντοπίσει συναισθηματικά ερεθίσματα που συνδέονται με την υπερκατανάλωση τροφής.

    έξυπνο σουτιέν

    Έχει αποδειχθεί πως δεν τρώμε μόνο όταν πεινάμε, αλλά και για μία σειρά ακόμη από λόγους, που μπορεί να είναι από συναισθηματικοί έως και θέματα συνήθειας. Οι ερευνητές, λοιπόν, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα σύστημα, το οποίο μπορεί και... παρεμβαίνει, όταν εντοπίζει ότι θέλει κάποιος να καταφύγει στο φαγητό για συναισθηματική υποστήριξη.

    Οι αισθητήρες στο “έξυπνο σουτιέν” της Microsoft μπορούν να επικοινωνήσουν με το κινητό σας και, με τη βοήθεια μίας έξυπνης εφαρμογής, όταν εντοπίσουν τέτοιες επιθυμίες σας, να βρουν τον τρόπο να σας αποσπάσουν την προσοχή. Αυτό το επιτυγχάνουν μέσω μηνύματος που σας προτρέπει να επιδοθείτε σε κάποια άλλη δραστηριότητα (π.χ. βαθιές αναπνοές) ώστε να ξεχαστείτε.

    Το “έξυπνο σουτιέν” είναι κάτι παραπάνω από ένας… fitness tracker

    Πρόκειται, όπως αντιλαμβάνεστε, για μία προσπάθεια που προχωράει ένα βήμα παραπέρα απ’ ότι τα διάφορα fitness trackers της αγοράς. Προς το παρόν, βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, με τους ερευνητές να έχουν δοκιμάσει το έξυπνο σουτιέν σε κάποιες γυναίκες, χωρίς, ωστόσο, το ιδιαίτερο αυτό gadget να είναι ακόμη έτοιμο για εμπορική διάθεση, καθώς υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με την αυτονομία του, αλλά και την ενσωμάτωσή του σε ένα consumer προϊόν.

    Όπως διαβάζουμε, ωστόσο σε σχετικά έγγραφα, το έξυπνο σουτιέν είναι μόνο η αρχή, καθώς οι ερευνητές σκοπεύουν να δημιουργήσουν και άλλα σχετικά συστήματα που θα περιλαμβάνουν, πέρα από την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού, ακουστικά για την παρακολούθηση του μασήματος και τής κατάποσης, ακόμη και γυαλιά επαυξημένης πραγματικόητας για την αιχμαλώτιση της τροφής που καταναλώνεται. Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ανθρώπινης υγείας και ενός σωστού και ισορροπημένου τρόπου ζωής, με τρόπο ωστόσο που, άλλες φορές μας τρομάζει, άλλες φορές το θεωρούμε υπερβολικό και άλλες έξυπνο…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles