12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το “έξυπνο” σπίτι στη CES 2014 από την Archos

    Τo “έξυπνο” σπίτι είναι μάλλον το “next big thing” της δεκαετίας, αφού επί χρόνια το οραματιζόμαστε αλλά μόλις τώρα αρχίζουμε να έχουμε τα μέσα ώστε να το υλοποιήσουμε. Η Archos κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με επίκεντρο φυσικά ένα…tablet!

    To Smart Home Tablet, όπως θα ονομάζεται, θα είναι η κύρια συσκευή που θα ελέγχει τα πάντα γύρω της μέσα στο σπίτι. Ήτοι, το Archos Motion Ball, έναν ανιχνευτή κίνησης που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο ή και εξωτερικό χώρο (είναι αδιάβροχο), το Archos Weather Tag που ανιχνεύει τις συνθήκες περιβάλλοντος εντός και εκτός σπιτιού (θερμοκρασία, υγρασία κ.λπ.), το Archos Smart Plug που θα ελέγχει όλες τις πρίζες του σπιτιού και θα μπορεί να διακόπτει ή να επιτρέπει την παροχή ρεύματος σε συσκευές και την Archos Mini-Cam που επίσης είναι αδιάβροχη και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε εντός και εκτός σπιτιού για να σας δίνει μια real-time εικόνα της κατάστασης σε οποιοδήποτε χώρο.

    archos-smart-home

    Το tablet καθ’αυτό θα έχει οθόνη 7 ιντσών (ένα 10άρι θα ήταν πολύ καλύτερο για τέτοια χρήση), με διπύρηνο επεξεργαστή στο 1,2 GHz, 512MB μνήμη RAM, Android 4.2.2 και 8GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, ενώ θα ζυγίζει 460 γραμμάρια. Δεν είναι κάτι το τρομερό αλλά σε συνδυασμό με όλα αυτά τα περιφερειακά και το κατάλληλο software, μπορεί να αποτελέσει πανίσχυρο εργαλείο για το σπίτι.

    Όλα τα προαναφερθέντα ανήκουν στην οικογένεια «Connected Home» και θα παρουσιαστούν σε λίγες μέρες στη CES 2014, μαζί με τα smartwatches της Archos. Επίσης, θα υπάρξουν και άλλα περιφερειακά όπως health monitor για τους ενοίκους του σπιτιού, ανιχνευτής κατοικιδίων ζώων κ.λπ. Ακούγονται συναρπαστικά και ίσως μας δώσουν μια γεύση του πως θα είναι το σπίτι του μέλλοντος…εν αναμονή!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles