22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Smartphone made by… Leica! Κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το Leitz Phone 2!

    Η Leica είναι το brand που έχει συνδεθεί με τις εμβληματικές φωτογραφικές μηχανές, όμως στον κόσμο της Mobile τεχνολογίας, την γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια από τους camera sensors που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες (Η Huawei στο παρελθόν και η Xiaomi τώρα). Αυτό που ενδεχομένως να μην το γνωρίζουν οι περισσότεροι χρήστες είναι ότι η Leica κυκλοφορεί και τα δικά της… smartphones, με την επωνυμία Leitz Phone!

    Πρόσφατα και αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας έκανε την εμφάνιση του, το Leitz Phone 2, μια συσκευή, η ο οποία δανείζεται πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά από τo Aquos R7 της Sharp, προσφέροντας ωστόσο μια πιο premium και στιβαρή κατασκευή. Ειδικότερα, το Leitz Phone 2 έρχεται με οθόνη OLED IGZO στις 6.6 ίντσες (2730 x 1260 ανάλυση) και 240Hz refresh rate. Σε ότι έχει να κάνει με τον εσωτερικό κόσμο του, εδώ η επιλογή της Leica είναι ένα Snapdragon 8 Gen 1 chipset, με 12GB RAM και 512GB storage.

    Φυσικά όπως μπορείτε να φανταστείτε το focus του Leitz Phone 2 δεν θα μπορούσε παρά να είναι το κομμάτι του mobile photography, για αυτό και η Leica έχει «επενδύσει» σε ένα main camera setup, το οποίο διαθέτει κύρια κάμερα Leica Summicron στα 47MP (μεγέθους φακού στο 1’’), με διάφραγμα στα f/1.9, ενώ παράλληλα συνοδεύεται από έναν portrait sensor στα 1.9MP. Σε ότι έχει να κάνει με τον εμπρόσθιο φακό, η Leica δεν θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένους τους λάτρεις των selfie φωτογραφήσεων, για αυτό και ενσωμάτωσε μια selfie κάμερα στα 16MP. Τέλος, η χωρητικότητα της μπαταρίας του smartphone της Leica ανέρχεται στα 5.000mAh.

    Η συσκευή θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε λευκό χρώμα αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας στις 18 Νοεμβρίου και οι users που ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν, μάλλον θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, καθώς η τιμή του είναι κομματάκι… αλμυρή (στα 1.540$).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles