20.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Smartphones: Επιστροφή στις μπαταρίες που αφαιρούνται εύκολα ψηφίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

    Αντιμέτωπες με μια νέα συνθήκη αναμένεται να έρθουν οι εταιρείες που κατασκευάζουν smartphones, καθώς στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβάνεται νομοσχέδιο που απαιτεί οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να αντικαθιστούν εύκολα τη μπαταρία στις συσκευές τους. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή για την εν λόγω βιομηχανία, η οποία ωστόσο θα διευκολύνει την επίλυση καθημερινών ζητημάτων των χρηστών που αντιμετωπίζουν κάποια βλάβη ή κάποια φθορά στο κινητό τους.

    Μεταξύ των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, η ΕΕ επιθυμεί «φορητές μπαταρίες σε συσκευές με τέτοιο τρόπο ώστε οι καταναλωτές να μπορούν εύκολα να τις αφαιρέσουν και να τις αντικαταστήσουν». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για κατηγορίες όπως τα smartphones και τα tablets.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάξουν τη μπαταρία μόνοι τους παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές. Πριν από αρκετά χρόνια, τα smartphones κατασκευάζονταν με πίσω panel που μπορούσε εύκολα να αφαιρεθεί. Τώρα όμως οι συσκευές έρχονται συχνά με σταθερά γυάλινα panels, «θωρακισμένα» με μεταλλικά frames. Στο παρελθόν υπήρχε αυτή η ευελιξία.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πολύ πιθανό να αναβιώσει την εποχή των ευκόλως αντικαταστάσιμων μπαταριών. Μέσω μιας σημαντικής τροποποίησης ενός υφιστάμενου νόμου, 587 ψήφισαν υπέρ της αλλαγής και μόλις 9 μέλη της επιτροπής ήταν κατά. Με απλούστερους όρους, ο νόμος αναγκάζει τις εταιρείες να προσφέρουν τηλέφωνα που δεν απαιτούν από τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία ή κόλλες για να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles