15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» σε πρώτη προβολή μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+

    Η κινηματογραφική υπερπαραγωγή «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» της Μιμής Ντενίση, σε συμπαραγωγή της Tanweer Productions και του ΑΝΤΕΝΝΑ, έρχεται από τις 24 Μαΐου αποκλειστικά σε πρώτη προβολή στη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+. Στις 5 Ιουλίου, θα ακολουθήσει και η ομότιτλη mini σειρά 4 επεισοδίων, με αποκλειστικό extra υλικό και σκηνές που δεν έχουν προβληθεί ποτέ. Σε συνεργασία με την Tanweer Productions, το ΑΝΤ1+ απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής τόσο της ταινίας, όσο και της mini σειράς, εμπλουτίζοντας διαρκώς το περιεχόμενό του με ελληνικές παραγωγές υψηλού επιπέδου. Η ταινία και η σειρά «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», σε σενάριο Μιμής Ντενίση & Martin Sherman και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη, βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέα. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πυρπόληση της Σμύρνης και τη Μικρασιατική καταστροφή, η ταινία αποτελεί ένα μοναδικό κινηματογραφικό εγχείρημα που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας και αφηγείται με μαεστρία και ρεαλισμό τα τραγικά ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την περίοδο της καταστροφής της Σμύρνης. Παράλληλα, η σειρά «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», που αποτελείται από 4 επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών, περιλαμβάνει πλούσιο αποκλειστικό υλικό και ανέκδοτες σκηνές, μέσα από τις οποίες το κοινό έχει την ευκαιρία να εμβαθύνει στα γεγονότα που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά και τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

    Με πρωταγωνιστές τους Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Burak Hakki, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού και ένα δυνατό διεθνές καστ, με γυρίσματα σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο, σύγχρονα ψηφιακά εφέ, καθώς και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μετέφερε με γνησιότητα την ατμόσφαιρα της εποχής και εξιστόρησε τα καταστροφικά γεγονότα. Η «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» αποτελεί μια υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών και, ταυτόχρονα, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, με σκοπό να αποτυπώσει τη σκληρή πραγματικότητα του προσφυγικού κύματος, ρίχνοντας φως στην τεράστια διεθνή ανθρωπιστική κρίση και να εκφράσει σήμερα, 100 χρόνια μετά, το πανανθρώπινο, επίκαιρο μήνυμα ότι κάθε λαός έχει μια χαμένη πατρίδα.

    Δείτε το trailer της ταινίας στο YouTube του ΑΝΤ1+.

     

    Σχετικά με την ταινία και τη σειρά

    «Εγώ Σμυρνιά γεννήθηκα κι έτσι είναι η Σμύρνη μου, φωνακλού και ναζιάρα και κοσμοπολίτισσα, γιομάτη νοστιμιές, χαρές, μουσικές»

    H Filio Williams, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

    Credit

    Μια παραγωγή της Tanweer Productions 

    Σενάριο: Μιμή Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό́ έργο της Μιμής Ντενίση

    Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης

    Παραγωγός: Διονύσης Σαμιώτης

    Executive Producers: Joseph Samaan, Μιμή Ντενίση

    Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Μιχαηλίδου, Αναστασία Παντούση, Ozdemir Ciftcioglu, Νέδη Αντωνιάδη, Γιάννης Εγγλέζος, Έφη Γούση, Nathan Thomas, Χρήστος Στέργιογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Daniel Crossley, Dunkan Skinner, Δάφνη Αλεξάντερ, Μιχάλης Μητρούσης, Nαταλία Δραγούμη, Μανώλης Γεραπετρίτης, Ανδρέας Νάτσιος, Ian Roberson, Joanna Kalafatis και ο Γιάννης Βογιατζής

    Special guest stars: Jane Lapotaire, Susan Hampshire και ο Rupert Graves

    Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής

    Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

    Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης

    Production designers: Ηλίας Λεδάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Σαμιώτης

    Costume designer: Φωτεινή Δήμου

    Casting Director: Μάκης Γαζής

    Ήχος: Νίκος Μπουγιούκος

    Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης

    Sound designer: Άρης Λουζιώτης

    Makeup & prosthetics designer: Δήμητρα Γιατράκου

    Hair stylist: Ιουλία Συγριμή

    VFX: Αντώνης Κοτζιάς – Υafka

    SFX: Alpha Stunt

    Colorist: Γρηγόρης Αρβανίτης

    Photographer: Κατερίνα Τσατσάνη

    Photographer: Ολυμπία Κρασαγάκη

    Still Photographer: Βάσια Αναγνωστοπούλου

    Συμπαραγωγός: Φένια Κοσοβίτσα

    Associate producers: Martin Sherman, Νάνσυ Κοκολάκη

    Εκτέλεση Παραγωγής: Blonde

    Διανομή: Tanweer Alliances

    Συμπαραγωγοί: Central Stage, ANT1, EΡT, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Tsiatlino, Tanweer Universe, Finos Film, Barking Well Media, York Films, Ευρώπη ασφαλιστική.

    Μεγάλοι Χορηγοί: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε, X.A. Παπαέλληνας Εμπορική.

    Χορηγοί: ΟΠΑΠ, Aegean oil, Optima Bank, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, M/Maritime, LifeCheck Protergia, Ήλιος Μπαχαρικά, Μαρίνα Γιαβρόγλου, Petra & Fos.

    Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, του Δήμου Χίου, του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του Δήμου Μυτιλήνης, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μαρία Τσάκος, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.), Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, του Υπουργείου Εξωτερικών – Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

    Για να απολαύσετε την ταινία και τη mini σειρά «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο antennaplus.gr με 14 ημέρες δωρεάν δοκιμή και προσφορά γνωριμίας 4,99€ τον μήνα, για τους πρώτους τρεις μήνες.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles