22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το πανίσχυρο Snapdragon 820 chipset είναι πλέον επίσημο!

    H Qualcomm ύστερα από πολλές φήμες και διαρροές ανακοίνωσε επισήμως το νέο παντοδύναμο chipset της, Snapdragon 820, το οποίο σύμφωνα με τους υπευθύνους της αμερικανικής εταιρείας έχει διπλάσια ισχύ σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, Snapdragon 810!

    Snapdragon 820

    Όπως έγινε γνωστό από την ίδια την Qualcomm, το Snapdragon 820 SoC διαθέτει μία 64-bit quad-core CPU, η οποία βασίζεται στους πυρήνες Kryo (η συχνότητα ρολογιού τους μπορεί να φτάνει τα 2.2GHz), που έχουν σχεδιαστεί από την ίδια την Qualcomm. Η διαχείριση των γραφικών ανήκει σε μία “φρέσκια” Adreno 530 GPU, η οποία προσφέρει φωτορεαλιστικά γραφεία και είναι 40% πιο αποδοτική από την Adreno 430. Επιπλέον, το νέο chipset δύναται να υποστηρίξει κάμερες με ανάλυση στα 28MP και 4K Ultra HD video recording και playback. Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς το Snapdragon 820 προσφέρει στους users τεχνολογία Quick Charge 3.0, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να φορτίσουν έως και 4 φορές πιο γρήγορα τη συσκευή τους σε σύγκριση με μία συμβατική φόρτιση. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το νέο chipset φέρει modem τεχνολογίας X12 LTE που είναι ικανό να δεχθεί Cat.12 LTE download ταχύτητες που φτάνουν μέχρι τα 600Mb/sec, ενώ το uploading (Cat.13) μπορεί θεωρητικά να φτάσει τα 150Mbps. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, τα παραπάνω specs μεταφράζονται σε 33% αύξηση στo downloading και 300% αύξηση στο uploading σε σύγκριση με το Snapdragon 810.

    Qualcomm-unveils-the-Snapdragon-820-SoC

    Αναμφίβολα, τα specs του Snapdragon 820 αποδεικνύουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικά πολύ δυνατό chipset και περιμένουμε με ανυπομονησία τις νέες ναυαρχίδες που θα βασίζονται σε αυτό, αλλά και τα benchmarks, τα οποία αναμένεται να το θέσουν αντιμέτωπο με άλλα γνωστά chipsets όπως είναι το νέο Exynos της Samsung ή το Kirin 950 της Huawei.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles