11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Σνομπάρει το metaverse ο “πατέρας” του Playstation – Ενοχλητικό θεωρεί το VR headset

    Από τη στιγμή που ο Mark Zuckerberg άλλαξε την ονομασία της εταιρείας του σε Meta και παρουσίασε το όραμά του για το metaverse, οι ειδήσεις που ακούμε καθημερινά για το μετασύμπαν είναι εκατοντάδες. Οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για περεταίρω δράση στον εικονικό κόσμο, ο δημιουργός όμως του Playstation, Ken Kutaragi είναι μάλλον αντίθετος και δε βρίσκει κανένα νόημα σε αυτό.

    Πιο αναλυτικά, ο “πατέρας” της δημοφιλούς κονσόλας της Sony, εξέφρασε πρόσφατα την αποδοκιμασία του για το metaverse και τo VR headset σε συνέντευξή του στο Bloomberg. O ίδιος ανέφερε:

    «Το να βρίσκεσαι στον πραγματικό κόσμο είναι πολύ σημαντικό, αλλά το metaverse είναι να κάνεις σχεδόν πραγματικό τον εικονικό κόσμο. Δε βλέπω το νόημα να το κάνω». «Οι συσκευές θα σε απομόνωναν από τον πραγματικό κόσμο και δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό» συνέχισε. «Τα VR είναι απλά ενοχλητικά» είπε.

    «Θα προτιμούσατε να είστε ένα αψεγάδιαστο avatar αντί για τον πραγματικό σας εαυτό; Αυτό ουσιαστικά δεν διαφέρει από τους ιστότοπους ανταλλαγής ανώνυμων μηνυμάτων», πρόσθεσε.

    Για τον Ken Kutaragi, η τεχνολογία θα πρέπει να έχει ως στόχο την ενοποίηση του πραγματικού και του ψηφιακού κόσμου. Όπως τόνισε, πιστεύει ότι το metaverse μέσα από γυαλιά VR θα ήταν παράλογο.
    Σημειώνεται ότι o Kutaragi δημιούργησε το τμήμα βιντεοπαιχνιδιών της Sony το 1993. Σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος της Ascent Robotics, startup τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Τόκιο που αναπτύσσει λύσεις λογισμικού αιχμής με στόχο την επίτευξη πραγματικής μηχανικής αυτονομίας.

    Διαβάστε επίσης: Ο πρώτος γάμος στο metaverse είναι γεγονός! Ζευγάρι Ινδών θα κάνει δεξίωση με φόντο το…Hogwarts (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles