15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Social Distancing σε άλλο level! Καφετέρια στη Ν. Κορέα σερβίρει καφέ με ρομποτικούς σερβιτόρους και ρομποτικό μπαρίστα!

    Το φονικό ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού μετέβαλλε σημαντικά την καθημερινότητά μας. Πλέον στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, θα πρέπει να ακολουθούμε τις αρχές του social distancing, με στόχο να αποτρέψουμε ένα νέο κύμα του ιού. Πάνω σε αυτή την αρχή ξεκίνησε τη λειτουργία της μια καφετέρια στη Νότια Κορέα, η οποία θέλησε να αντικαταστήσει τους υπαλλήλους της με ρομποτικούς σερβιτόρους και με έναν ρομποτικό βραχίονα, ο οποίος εκτελεί χρέη μπαρίστα!

    Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της καφετέριας που βρίσκεται στην περιοχή της Daejeon, με αυτόν τον τρόπο μειώνονται αισθητά οι επαφές ανάμεσα στους ανθρώπους και έτσι μειώνεται ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος έκθεσης στον ιό. Επιπλέον, το καφέ είναι οργανωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε η απόσταση ανάμεσα στα τραπέζια της καφετέριας, να πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση της χώρας, ενώ μάλιστα οι ρομποτικοί σερβιτόροι έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγούν κατάλληλα τους πελάτες έτσι ώστε να μην συνωστίζονται. Επιπλέον, το ρομπότ πίσω από το μπαρ θα έχει τη δυνατότητα να ετοιμάζει 60 διαφορετικούς τύπους ροφημάτων και ποτών. Φυσικά όλα αυτά φαίνονται όμορφα για το inner tech geek που κρύβουμε μέσα μας, ωστόσο η αντικατάσταση ανθρώπων με ρομπότ και στην εστίαση εφόσον αρχίσει μέσα στα επόμενα χρόνια να γίνεται νόρμα, είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανεργία. To μέλλον δείχνει να είναι πιο «δυστοπικό» από όσο φαίνεται…  

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles