21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Solarbox. Θάλαμοι φόρτισης κινητών με στυλ… βρετανικό!

    Σίγουρα, θα έχει πάρει κάπου το μάτι σας τους κλασικούς κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους που βρίσκονται διάσπαρτοι στο Λονδίνο. Πρόσφατα, η Solarbox αποφάσισε να χαρίσει έναν πιο high-tech χαρακτήρα στους χαρακτηριστικούς βρετανικούς τηλεφωνικούς θαλάμους, δημιουργώντας θαλάμους φόρτισης για smartphones!

    solarbox-phone-box-charging

    Οι θάλαμοι Solarbox αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά τους χρήστες smartphones, οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο και βλέπουν τη μπαταρία της συσκευής τους να αδειάζει απειλητικά. Ουσιαστικά αυτό που έκαναν οι εμπνευστές του συγκεκριμένου πρωτότυπου project ήταν να βάψουν μερικούς από τους κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους σε πράσινο χρώμα και να εγκαταστήσουν ένα ηλιακό panel με ισχύ 150-watt, όπως επίσης και mini/micro USB και iPhone θύρες φόρτισης. Οι πρώτοι έξι θάλαμοι αυτού του είδους στήθηκαν στο δρόμο Tottenham Court και μέσα σε μόλις μία ημέρα, τους επισκέφτηκαν 85 άτομα. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο project θεωρεί ότι οι χρήστες θα μπορούν να φορτίζουν τις συσκευές τους γύρω στο 20% μέσα σε 12 λεπτά (αν και το ποσοστό φόρτισης θα προκύπτει από τον τύπο της κάθε συσκευής). Τους θαλάμους φόρτισης Solarbox θα μπορεί να τους χρησιμοποιήσει δωρεάν ο καθένας, ενώ τα έσοδα τους θα προέρχονται μέσω ενός εγκατεστημένου συστήματος προβολής διαφημίσεων, το οποίο θα  είναι ειδικά κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να προστατεύεται από βανδαλισμούς.

    o-SOLAR-BOX-570

    Οι δημιουργοί του Kirsty Kenny και Harold Craston σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν άλλους έξι ακόμη θαλάμους φόρτισης μέχρι το τέλος του έτους. Λέτε μία μέρα να δούμε κάτι αντίστοιχο και στα δικά μας τα μέρη;

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles