14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο λιλιπούτειος Solu δείχνει τον τρόπο που βλέπουν οι Φινλανδοί το μέλλον του υπολογιστή

    Τρεις φιλόδοξοι μηχανικοί από τη Φινλανδία θέλουν να αλλάξουν τον προσωπικό υπολογιστή όπως τον γνωρίζουμε έως σήμερα, δημιουργώντας μία νέα φορητή πρόταση με δικό της λειτουργικό σύστημα. Είναι το Solu με κατασκευή από... ξύλο, διάσταση μόλις 4 ίντσες και οθόνη αφής “edge-to-edge”, μία λιλιπούτεια πρόταση που μπορεί να λειτουργήσει τόσο αυτόνομα, όσο και αν τη συνδέσετε σε οθόνη και πληκτρολόγιο (στην περίπτωση αυτή, η οθόνη αφής του λειτουργεί ως touchpad).

    solu pc

    Παρά το μικρό μέγεθος που παραπέμπει σε smartphone, το Solu είναι ιδιαίτερα “ισχυρό” και μπορεί να συνδεθεί και σε οποιαδήποτε desktop οθόνη ανάλυσης έως και 4K, διαθέτοντας επεξεργαστή στα 2.3GHz, δική του μπαταρία, αλλά και υποστήριξη Wi-Fi.

    Solu ui

    Αξιοσημείωτο το ότι διαθέτει το δικό του λειτουργικό σύστημα, το οποίο επίσης αναπτύσσεται από τους δημιουργούς του, που εργάζονται πάνω στο Solu τους τελευταίους 12 μήνες. Το OS του λαμβάνει έμπνευση από τον τρόπο που λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό, με interface στο οποίο μπορείτε να κάνετε zoom και δυνατότητα να το χειρίζεστε με φυσικές χειρονομίες.
    Όπως σημειώνουν, το Solu είναι “ο μικρότερος υπολογιστής γενικής χρήσης που δημιουργήθηκε ποτέ”, μία πρόταση που λειτουργεί σε internet-connected environment με τη βοήθεια της υπηρεσίας cloud που έχει δημιουργήσει η ομάδα του και data centers στη Φινλανδία. Είναι “χτισμένο” πάνω στην ιδέα της συνεργασίας, επιτρέποντας σε πολλούς χρήστες να εργάζονται πάνω σε έγγραφα και να μοιράζονται docs και εφαρμογές ευκολότερα από ποτέ, ενώ, για όσους ανησυχούν για το Internet περιβάλλον, θα σημειώσουμε ότι λειτουργεί και offline.

    Solu

    Ακολουθεί, πάντως, ένα “Spotify-like” μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο ο χρήστης πρέπει να πληρώνει συνδρομή κάθε μήνα (γύρω στα 20 δολάρια) για απεριόριστη πρόσβαση σε αποθηκευτικό χώρο και εφαρμογές (τις οποίες δε χρειάζεται να κατεβάζει και απλά τις χρησιμοποιεί), με το ποσό αυτό να χρηματοδοτεί τους developers των apps ανάλογα με τη χρήση τους.

    Το Solu, αυτή την περίοδο, βρίσκεται στο Kickstarter, με κόστος 349 ευρώ για όσους το χρηματοδοτήσουν περιλαμβάνοντας 3 μήνες συνδρομή, ενώ η τιμή λιανικής του θα είναι 449 ευρώ.

    https://www.kickstarter.com/projects/676993694/solu-a-new-breed-of-computing

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles