22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Sonos – Γνωρίσαμε τα premium ηχεία που αποτελούν το επόμενο εξελικτικό στάδιο στον ήχο!

    H Sonos μπορεί να έχει συστηθεί πρόσφατα στο ελληνικό κοινό, ωστόσο πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα και διάσημα brands στον κόσμο του ποιοτικού ήχου, όπου χιλιάδες audiophiles και λάτρεις του high-fidelity ήχου πίνουν νερό στο όνομα της. To συστατικό της επιτυχίας της Sonos είναι ότι η εταιρεία από την California των Η.Π.Α ξεχωρίζει για τον τελείως διαφορετικό τρόπο προσέγγισης που βλέπει την εμπειρία του ποιοτικού ήχου στο σύνολο της.

    Για αυτό και η τεράστια επιτυχία των sound-based προϊόντων της Sonos δεν ήρθε καθόλου τυχαία, καθώς κινείται σε τρεις βασικούς άξονες: Ο πολύ καλός “Crystal Clear” ήχος συνδυάζεται με το όμορφο και elegant μινιμαλιστικό design και τη δυνατότητα επέκτασης. Πιο συγκεκριμένα, η λογική που βρίσκεται πίσω από τα Sonos είναι ότι ο χρήστης μπορεί με εύχρηστο τρόπο να κτίσει το οικιακό σύστημα ήχου που θέλει σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο και περιορισμό. Συνδυάζοντας και συνενώνοντας μια σειρά από διαφορετικά ηχεία μέσω της wireless τεχνολογίας και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο μπορεί να διαμορφώσει την ποιοτική αίσθηση του ήχου, όπως ακριβώς εκείνος την έχει ονειρευτεί (και το κυριότερο δεν χρειάζεται να είναι tech expert για να το πετύχει αυτό). Για τη Sonos ένα ηχείο δεν είναι μια απλή αγορά, αλλά μια «επένδυση», η οποία θα κρατήσει για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, για αυτό και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των speakers και των sound bars της Sonos είναι ότι εστιάζουν στη δυνατότητα επέκτασης και αναβάθμισης, καθώς δεν αποτελούν ένα tech προϊόν που διαθέτει κοντινή «ημερομηνία λήξης».

    Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τα ηχεία της Sonos, σε μια ξεχωριστή ειδική παρουσίαση στα γραφεία της ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ ΑΕ και δεν σας κρύβουμε ότι μπορέσαμε να πάρουμε μια καλή γεύση από την ξεχωριστή δυναμική και την υψηλή ποιότητα ήχου που εκπέμπουν τα ηχεία της αμερικανικής εταιρείας…

    Τα Sonos… στο μικροσκόπιο!

    Εάν κάποιος σας έλεγε ότι υπάρχουν ηχεία με backwards compatibility, τα οποία αναβαθμίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σίγουρα μπορεί και να τον κοιτούσατε με… μισό μάτι. Με τα Sonos όμως αυτό δεν θα πρέπει να σας προξενεί εντύπωση! Άλλωστε, στόχος των ανθρώπων της Sonos είναι ένα ηχείο να έχει τεράστια αντοχή στο πέρασμα του χρόνου, εξαιτίας των διαρκών αναβαθμίσεων που μπορεί να πραγματοποιήσει ο χρήστης. Εμείς είχαμε την ευκαιρία πρόσφατα να τα γνωρίσουμε από κοντά και δεν σας κρύβουμε ότι μας άφησαν την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο μπροστά από την εποχή τους!

    One

    Ξεκινώντας με το Sonos One εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μικροσκοπικό σε διαστάσεις ηχείο που αποστολή του είναι να βρίσκεται σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού! Από την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι, μέχρι ακόμη και το μπάνιο, το λιλιπούτειο σε διαστάσεις κι εξαιρετικά κομψό speaker διαθέτει πανίσχυρο ήχο και παράλληλα είναι voice activated (με Google Assistant και Amazon Alexa), πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να «επικοινωνήσετε» μαζί του δίνοντας φωνητικές εντολές. Με τη μινιμαλιστική οπτική να κυριαρχεί, το One αποτελεί μια άκρως ευέλικτη και δυναμική πρόταση, ειδικότερα από τη στιγμή που μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα ηχεία Sonos ή One.

    Five

    Μετά το One, οι άνθρωποι της ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ, μας μύησαν στην εμπειρία του Five. Το εν λόγω ηχείο προσφέρει ήχο που αγγίζει την έννοια του Studio Quality ήχου. Με εντυπωσιακές σχεδιαστικές γραμμές που το καθιστούν ένα μικρό τεχνολογικό κόσμημα σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το βαθύ μπάσο που εξαιτίας της premium και στιβαρής κατασκευής δεν «τρίζει» ποτέ.

    Επιπλέον, το Five μπορεί να τοποθετηθεί σε οριζόντια και κάθετη διάταξη, όπου όταν βρίσκεται σε horizontal θέση, το Five αυτόματα διαχωρίζει τα αριστερά και δεξιά κανάλια, προσφέροντας εντυπωσιακό στερεοφωνικό ήχο. Όταν γυρίσει σε vertical θέση, μπορείτε να προσθέσετε δύο ακόμη Sonos και έτσι να δημιουργήσετε το τέλειο ηχοσύστημα. Τέλος, η θύρα line-in που διαθέτει σας επιτρέπει να συνδέσετε σε αυτό και άλλες συσκευές όπως είναι για παράδειγμα ένα «παραδοσιακό» πικάπ ή ακόμη και ένας projector.

    Μετά το Five, το βλέμμα μας έπεσε πάνω στο Sub, ένα SubWoofer που είναι πραγματικά ότι πιο επιβλητικό έχουμε δει στη συγκεκριμένη κατηγορία! Ξεχάστε τα τετραγωνισμένα woofers που έχουν «μαλώσει» με την έννοια του design, καθώς σχεδιαστικά η συγκεκριμένη πρόταση της Sonos αμέσως ξεχωρίζει. Όμως δεν είναι μόνο η εμφάνιση του, αλλά και η εκπληκτική απόδοση του που το καθιστά τόσο ξεχωριστό, καθώς κυριαρχεί στις χαμηλές συχνότητες και παράλληλα εμπλουτίζει τις μεσαίες συχνότητες. Όταν μάλιστα συνδεθεί με οποιοδήποτε άλλο ηχείο της Sonos και κυρίως με τις soundbars, τότε το ακουστικό αποτέλεσμα μεταμορφώνεται σε εμπειρία!

    Sub

    Και μιας και αναφερθήκαμε σε Soundbars από την Sonos στη χώρα μας κυκλοφορούν δύο μοντέλα: Ένα πιο απλό (2.1), το Beam και ένα πιο δυναμικό και premium, ονόματι ARC. Η Beam είναι περισσότερο budget-friendly, χωρίς ωστόσο να στερείται των μοναδικών δυνατοτήτων που χαρακτηρίζουν όλα τα Sonos. Με high-tech smart features, άριστη συνεργασία με το Sonos app (το οποίο θα το αναλύσουμε παρακάτω), υποστήριξη για Google Alexa και Amazon Alexa και εμπλουτισμός της φωνής στις ταινίες, η ηχομπάρα Beam προσφέρει άριστη κινηματογραφική αίσθηση… on a budget!

    Beam

    H «ναυαρχίδα» της Sonos στις soundbars, δεν είναι άλλη από την ARC. H premium αυτή πρόταση δίνει μια άλλη διάσταση στην έννοια του 3D ρεαλιστικού κινηματογραφικού ήχου! Υποστηρίζοντας Dolby Atmos, πραγματικά εμείς είχαμε την ευκαιρία να την δοκιμάσουμε και πραγματικά την… ακούσαμε! Με trueplay τεχνολογία, η οποία αναβαθμίζει κάθε συχνότητα, phased-array πέντε καναλιών και 3D Dolby Atmos πραγματικά θα αισθάνεστε το σαλόνι σας ως μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα Atmos! Oύτε ένας, ούτε δύο, αλλά 11 οδηγοί υψηλής ηχητικής ποιότητας, οι οποίοι προσφέρουν τέλειες συχνότητες σε όλου το ηχητικό φάσμα, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι έχει σχεδιαστεί από μια ομάδα από sound engineers που έχουν βραβευθεί με βραβείο OSCAR.

    Τέλος, η Sonos δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τους λάτρεις του on-the-go ήχου που τους αρέσει να βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει, ακούγοντας τα πιο δυνατά beats! To weatherproof υπερανθεκτικό Move διαθέτει πιστοποίηση IP56, που σημαίνει ότι έχει σχεδιαστεί να αντέχει σε υγρασία, βροχή, χιόνι, σκόνη, αλάτι, υπεριώδη ακτινοβολία και υπερβολική ζέστη και υπερβολικό κρύο. Επιπλέον, διαθέτει απίστευτη αυτονομία (11 ώρες), ενώ μάλιστα συνδέεται και με Bluetooth για ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Αναμφίβολα, το outdoor φορητό ηχείο Move είναι πραγματικά “Unique”!

    Move

    Το μυστικό είναι όμως στο ειδικό… app!

    Μπορεί τα ηχεία της Sonos να μας μάγεψαν με τις εκπληκτικές δυνατότητες και την εξαιρετική ηχητική απόδοση, όμως αυτό που μας ξετρέλανε πραγματικά ήταν το Sonos app. H ειδική αυτή εφαρμογή προσφέρει απίθανη άνεση στον χρήση της, καθώς του δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τα ηχεία Sonos, όπως εκείνος επιθυμεί. Το αποτέλεσμα είναι καθαρά personalized, ενώ ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να ελέγξει πλήρως το οικοσύστημα των ηχείων Sonos όπου και εάν βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα, μπορεί να ρυθμίσει το equalizer ενός Sonos που βρίσκεται στην κουζίνα, να απενεργοποιήσει την Soundbar που βρίσκεται στο σαλόνι ή να δημιουργήσει τα δικά του «ζευγάρια» ηχείων.

    Οι επιλογές που έχει στα χέρια του ο χρήστης μέσω του personalized profile (My Sonos) είναι πραγματικά αμέτρητες, ενώ ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει όσα ανεξάρτητα profiles επιθυμεί. Και οι ευχάριστες εκπλήξεις που προσφέρει η εφαρμογή δεν σταματούν εδώ, καθώς μπορεί να τρέξει και να συνεργαστεί, δημιουργώντας ειδικά presets ήχου με όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές ήχου και μουσικής (όπως το Spotify ή το Napster), αλλά και με χιλιάδες online ραδιοφωνικούς σταθμούς (χωρίς καμία απολύτως συνδρομή).Με συχνές αναβαθμίσεις για να είναι μονίμως up-to-date, η εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η Sonos είναι top με όλη τη σημασία της λέξεως.

    O ήχος του μέλλοντος στο σήμερα!

    Η φιλοσοφία της Sonos προσεγγίζει αύτη της Apple, καθώς χαρίζει τεράστια ευελιξία, ενώ σημαία της είναι η τεράστια ευκολία χρήσης, όπου και ένας απλός user μπορεί πολύ άνετα να δημιουργήσει το ηχοσύστημα των ονείρων του. Αξιοπιστία, high-tech features, επεκτασιμότητα, αντοχή στο χρόνο… H Sonos φέρνει τον ήχο του μέλλοντος στο σήμερα και δεν σας κρύβουμε ότι ανυπομονούμε για να δοκιμάσουμε πολύ σύντομα όλα τα προϊόντα της!

    Αντιπρόσωπος τον προϊόντων Sonos είναι η ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ ΑΕ (την οποία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για αυτή την αποκλειστική παρουσίαση), ενώ περισσότερα για τα μοντέλα της μπορείτε να βρείτε εδώ.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles