20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Sonos Ray Review: «Unique, powerful & budget-friendly; Απλώς… Ονειρεμένη soundbar»!

    Η Sonos αποτελεί ένα brand που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την premium High-end κατηγορία του ήχου. Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν να την αποκαλούν ως την «Apple του ήχου» κι όχι άδικα, καθώς τα audio products της αποτελούν ένα μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος, συνδυάζοντας εξελιγμένα AI-based features, high-fidelity ήχο, μοναδική αξιοπιστία, ένα εύχρηστο application ελέγχου και ποιότητα κατασκευής, στοιχεία και χαρακτηριστικά γνωρίσματα που αφήνουν τον ανταγωνισμό έτη φωτός πίσω. Φυσικά ως γνωστόν ο ποιοτικός ήχος στο ανώτερο επίπεδο κοστίζει το κάτι παραπάνω, για αυτό και η Sonos αντιλαμβανόμενη την ανάγκη του μέσου user που στοχεύσει σε ένα soundbar που ναι μεν να είναι αποδοτικό, αλλά να μην τινάζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον αέρα, προχώρησε στην δημιουργία της Sonos Ray, της soundbar που δίνει μια διαφορετική διάσταση στον όρο του Value for Money. Το γιατί; Θα το δούμε στο αναλυτικό review που ακολουθεί…

    Sonos in Style!

    Δεν χωράει αμφιβολία ότι το sleek και elegant design ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα “όπλα” της αμερικανικής εταιρείας Και πράγματι η Sonos Ray, διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν ένα μικρό τεχνολογικό κόσμημα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού (είτε την χρησιμοποιήσετε κάτω από την τηλεόραση σας στο σαλόνι, είτε την προσθέσετε στο gaming setup σας, ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα). Χωρίς αμφιβολία, η Ray της Sonos (που διατίθεται σε δύο διαφορετικά χρώματα – σε μαύρο και λευκό ματ), μπορεί με τον ευέλικτο και καινοτόμο σχεδιασμό της να ταιριάξει σχεδόν παντού!

    Συγκεκριμένα, οι διαστάσεις της ανέρχονται στα 559x95x71 mm (Π x M x Y), ενώ το βάρος της είναι στα 1.95 κιλά. Ο λιτός, compact, διακριτικός και απέριττος σχεδιασμός, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν όλων των προϊόντων της Sonos, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και εδώ. Και παρά την χαμηλότερη τιμή (σε σύγκριση με τα υψηλότερα μοντέλα), η υψηλή ποιότητα κατασκευής φαίνεται από… χιλιόμετρα μακριά. Επιπλέον, τα χειριστήρια αφής που υπάρχουν στο επάνω τμήμα, αν μη τι άλλο προσφέρουν άνεση και ευελιξία, δίνοντας σας τη δυνατότητα να ρυθμίσετε την αναπαραγωγή, την παύση, την ρύθμιση της έντασης, το επόμενο μουσικό κομμάτι, καθώς και το repeat. Ακριβώς πάνω από το χαρακτηριστικό Sonos logo υπάρχει ένα διακριτικό LED, το οποίο σας ενημερώνει για την κατάσταση της soundbar.

    Παρόλο που πρόκειται για ένα Wi-Fi based προϊόν, καθώς συνδέεται στο home network με router που υποστηρίζει 2.4GHz με 802.11/g/n, ωστόσο στο πίσω τμήμα της θα συναντήσετε μια optical θύρα, μια Ethernet port (10/100) για τους πιο «παραδοσιακούς» που επιθυμούν ενσύρματη σύνδεση, ενώ παράλληλα η ηχόμπαρα διαθέτει και δέκτη υπερύθρων (IR), ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου της soundbar με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι λειτουργεί και συνεργάζεται άψογα με το πρότυπο AirPlay 2 σε συσκευές Apple με iOS 11.4 ή μεταγενέστερο.

    Ήχος  απευθείας από τα studios του… Hollywood!

    To all-in-one compact soundbar της Sonos δεν θα μπορούσε παρά να ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον ήχο, προσφέροντας υψηλές προδιαγραφές ποιότητας. Με τέσσερις ψηφιακούς ενισχυτές κλάσης D, δύο πανίσχυρα tweeters και δύο μεσαία mid-woofers, αυτό που προσφέρει σε ηχητικό επίπεδο η πρόταση της Sonos είναι ότι μπορείτε να αντιλαμβάνεστε όλο το φάσμα του ήχου, όπως ακριβώς σε μια κινηματογραφική αίθουσα. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στο σχεδιασμό του συνέβαλλαν οι πιο έμπειροι ηχολήπτες που εργάζονται στα πιο γνωστά studios του Hollywood.

    Από τις εκρήξεις σε μια action movie μέχρι τα βήματα των εχθρών σας που πλησιάζουν, το ηχητικό αποτέλεσμα που προσφέρει η Rey είναι εξαιρετικά πλούσιο και λεπτομερές. Τόσο οι συχνότητες μεσαίου εύρους όσο και το δυναμικό μπάσο συμβάλλουν σε ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα που έχει την τάση να «γεμίζει» τον χώρο από άκρη σε άκρη. Το δε σύστημα bass reflex, το οποίο αφανίζει την όποια υπόνοια για παραμόρφωση δημιουργεί ένα “boombastic” αποτέλεσμα, στο οποίο οι χαμηλές και μεσαίες συχνότητες «μπλέκουν» μεταξύ τους, βγάζοντας ήχο που φλερτάρει με την τελειότητα.Και οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως από την εμπειρία που προσφέρει η Sonos Ray δεν σταματούν εδώ, καθώς εκτός από πρότυπο Stereo PCM, η πρόταση της αμερικανικής εταιρείας υποστηρίζει: Dolby Digital 5.1 και DTS Digital Surround. Παράλληλα, η Ray διαθέτει: Night Sound feature, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στην soundbar για το πότε να μειώσει τους δυνατούς ήχους και το πότε να ενδυναμώσει τον ήχο στις πιο ήσυχες σκηνές, αλλά και εμπλουτισμό των ομιλιών (Speech Enhancement), που σημαίνει ότι η Ray δίνει ένα σημαντικό «boost» στους διαλόγους, οι οποίοι σε πολλές ταινίες και games… «αδικούνται», έτσι ώστε να μην χάνετε την παραμικρή φράση.  

    Όπως όλα τα προϊόντα της Sonos, έτσι και η Ray συνεργάζεται άψογα με το Sonos app, το οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε smartphone και tablet. Και σε αυτή την περίπτωση μέσω τους εξαιρετικά εύχρηστου User Interface της εφαρμογής, μπορείτε να συνδέσετε και να ενεργοποιήσετε την ηχόμπαρα σας σε χρόνο… dt, ενώ φυσικά μπορείτε να εκμεταλλευθείτε πολλά από τα features του app, όπως είναι οι αμέτρητοι ιντερνετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπέμπουν μέσα από την εφαρμογή.

    Τέλος, η Ray μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε άλλο sound system της Sonos, εύκολα και απλά (το εξελιγμένο Sonos app πάλι βάζει εδώ το χεράκι του), δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει το σύστημα ήχου που θέλετε και αντιπροσωπεύει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες σας.

    Ασύγκριτο Value for Money!

    Με το κόστος της να κυμαίνεται στα €299, η Ray είναι η αυτή τη στιγμή η «βασίλισσα» του value for money. Εάν πραγματικά θέλετε να βιώσετε την ξεχωριστή ηχητική εμπειρία που μόνο οι λύσεις της Sonos προσφέρουν, αλλά το budget σας είναι ελαφρώς περιορισμένο, τότε αναμφίβολα η Ray είναι η νούμερο ένα επιλογή!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles