BREAKING

Sony Alpha 7R V: H φωτογραφική που προσφέρει μια νέα εμπειρία απεικόνισης υψηλής ανάλυσης με αυτόματη εστίαση βασισμένη στην A.I.!

Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα την Alpha 7R V (μοντέλο ILCE-7RM5) ως τη νεότερη φωτογραφική μηχανή της σειράς R στη δημοφιλή σειρά mirrorless φωτογραφικών μηχανών Alpha με εναλλάξιμους φακούς. Η Alpha 7R V συνδυάζει τον αισθητήρα εικόνας με την υψηλότερη ανάλυση της Sony με μια νέα μονάδα επεξεργασίας AI (τεχνητής νοημοσύνης) που είναι αφιερωμένη στην αναγνώριση εικόνας με βάση την τεχνητή νοημοσύνη - για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή Alpha - καθώς και τον ισχυρό επεξεργαστή εικόνας BIONZ XR™ - για πρώτη φορά στη σειρά φωτογραφικών μηχανών πλήρους καρέ "R". Ο συνδυασμός του αισθητήρα υψηλής ανάλυσης και αυτών των επεξεργαστών επιτρέπει νέες καινοτομίες στην αναγνώριση και τη λήψη θεμάτων τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο.

Η νέα Alpha 7R V προσφέρει φωτογραφίες 61,0MP καθώς και το πιο αποτελεσματικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 8 βημάτων που έχει προσφερθεί ποτέ σε οποιαδήποτε από τις φωτογραφικές μηχανές Alpha της Sony, καθώς και εκλεπτυσμένη καταγραφή ταινιών 8K, μια νέα οθόνη πολλαπλών γωνιών 4 αξόνων, λειτουργίες επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας, λειτουργικότητα υψηλού επιπέδου και ομαλή ενσωμάτωση της ροής εργασιών. Η νεότερη φωτογραφική μηχανή της Sony είναι ιδανική για επαγγελματίες που χρειάζονται πρώτης τάξεως εξοπλισμό απεικόνισης υψηλής ανάλυσης.

«Η νεότερη προσθήκη στη σειρά Alpha 7R είναι το τέλειο παράδειγμα της αμείλικτης προσπάθειάς μας να αναπτύξουμε κορυφαία τεχνολογία απεικόνισης», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, της Sony Europe. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την ολοκαίνουργια Alpha 7R V με εξαιρετικά προηγμένες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει δυνατότητες αυτόματης εστίασης επόμενης γενιάς. Ανυπομονούμε με ενθουσιασμό να δούμε τι θα δημιουργήσει η κοινότητά μας με τη νέα Alpha 7R V».

Βελτιωμένο AF με βάση τη νέα μονάδα επεξεργασίας AI

Η Alpha 7R V διαθέτει AF επόμενης γενιάς με προηγμένη αναγνώριση θέματος χάρη σε μια νέα μονάδα επεξεργασίας AI (τεχνητής νοημοσύνης), η οποία περιλαμβάνει μηχανική εκμάθηση. Η υπερσύγχρονη επεξεργασία AI χρησιμοποιεί λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την εκτίμηση της ανθρώπινης στάσης για να βελτιώσει δραματικά την ακρίβεια αναγνώρισης θέματος της φωτογραφικής μηχανής και να αξιοποιήσει πλήρως τη δυνητική της ανάλυση[i]. Η αναγνώριση θεμάτων AI έχει επίσης επεκταθεί για να συμπεριλάβει αρκετούς νέους τύπους θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων και εντόμων[ii].

Εκτός από την προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η Alpha 7R V περιλαμβάνει βελτιώσεις πολλών αγαπημένων χαρακτηριστικών από άλλες φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha της Sony, τα οποία περιλαμβάνονται τώρα για πρώτη φορά στη σειρά 7R της Sony:

  • Επίμονη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο[iii]
  • Πιο γρήγορο και ακριβές σύστημα AF ευρείας περιοχής, υψηλής πυκνότητας
  • Συνεχείς λήψεις έως και 10 fps[iv] με παρακολούθηση AF/AE
  • Αθόρυβη λήψη χωρίς κραδασμούς[v] σε έως και 7 fps [vi]
  • Συνεχής λήψη έως και 583 συμπιεσμένων εικόνων RAW σε υψηλή ταχύτητα[vii]

Η Alpha 7R V περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες εστίασης που υποστηρίζουν υψηλή ανάλυση, όπως full-time DMF[viii]  (άμεση χειροκίνητη εστίαση) και focus bracketing[ix], μια δυνατότητα που είχε μεγάλη ζήτηση και επιτρέπει τη δημιουργία εικόνων με στοίβαξη εστίασης.

Εξαιρετική ανάλυση που ξεχωρίζει στη σειρά Alpha 7R της Sony

Η Alpha 7R V σχεδιάστηκε για να προσφέρει συγκλονιστική λεπτομέρεια χάρη στον πιο πρόσφατο επεξεργαστή εικόνας BIONZ XR™ και έναν αισθητήρα εικόνας 35mm πλήρους καρέ με οπίσθιο φωτισμό Exmor R™ CMOS με περίπου 61.0 αποτελεσματικά megapixel. Ο πιο πρόσφατος επεξεργαστής εικόνας BIONZ XR διασφαλίζει ότι αξιοποιείται πλήρως η ανάλυση του αισθητήρα της φωτογραφικής μηχανής, ώστε να παρέχει την υψηλότερη ανάλυση σε χαμηλή ευαισθησία για τη σειρά Alpha μέχρι σήμερα. Αυτό επιτρέπει ρυθμίσεις ευαισθησίας από ISO 100 έως ISO 32000[x]  τόσο για φωτογραφίες όσο και για ταινίες και μεγάλο δυναμικό εύρος με 15 στοπ[xi] για φωτογραφίες.

Ολόκληρο το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας της Alpha 7R V έχει αναβαθμιστεί με μια μονάδα σταθεροποίησης εικόνας υψηλής ακρίβειας, προηγμένους αισθητήρες γυροσκοπίου και βελτιστοποιημένους αλγόριθμους σταθεροποίησης εικόνας για φωτογραφίες και βίντεο. Εκτός από το εφέ αντιστάθμισης 8 βημάτωνii για φωτογραφίες, ο νέος αλγόριθμος σταθεροποίησης παρέχει ακριβή ανίχνευση και έλεγχο μέχρι και το επίπεδο ενός pixel, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες ανάλυσης 61,0 megapixel του αισθητήρα για να αναδείξει ακόμη και τις μικρότερες λεπτομέρειες του θέματος. Η νεότερη φωτογραφική μηχανή της Sony προσφέρει επίσης αναβαθμισμένη λειτουργία Pixel Shift Multi Shooting, η οποία εκμεταλλεύεται τον έλεγχο του συστήματος σταθεροποίησης εικόνας ακριβείας εντός του σώματος, καταγράφοντας πολλαπλές εικόνες με μετατόπιση pixel, οι οποίες αργότερα συντίθενται με τη χρήση υπολογιστή για να επιτευχθεί η εντυπωσιακή ανάλυση σε μία μόνο εικόνα. Χρησιμοποιώντας την τελευταία έκδοση της εφαρμογής υπολογιστή Imaging Edge Desktop™ Ver.3.5, μικρές κινήσεις σε επίπεδο pixel, όπως η μετατόπιση της θέσης του θέματος ή των φύλλων σε ένα δέντρο, ανιχνεύονται και διορθώνονται αυτόματα, ώστε να επιτυγχάνεται τέλεια σύνθεση[xii]. Μπορούν να παραχθούν σύνθετες εικόνες με χρήση 16 εικόνων με περίπου 240,8 εκατομμύρια pixel (19.008 x 12.672 pixel) [xiii] από δεδομένα που ισοδυναμούν με περίπου 963,2 εκατομμύρια pixel. Η Alpha 7R V υποστηρίζει επίσης ακριβή και ευέλικτο έλεγχο εξωτερικού φλας για πρόσθετη δημιουργική ευελιξία. Επιπλέον, όταν βρίσκεστε σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, η Alpha 7R V καταστέλλει αποτελεσματικά τις παρεμβολές από τεχνητό φως[xiv] σε φωτογραφίες και βίντεο.

Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που προσφέρουν ευελιξία για ακίνητη φωτογραφία περιλαμβάνουν:

  • Προσθήκη συμπίεσης εικόνας RAW χωρίς απώλειες και επιλογή μεγεθών και ποιότητας εικόνας RAW
  • Μεγάλη επέκταση της εστίασης και της παρένθεσης έκθεσης
  • Ρυθμίσεις Creative Look στη φωτογραφική μηχανή για φωτογραφίες και βίντεο
  • Εικόνες HEIF υψηλής ποιότητας με υψηλή απόδοση συμπίεσης
  • Μεγάλο εύρος φωτεινότητας για προβολή σε μεγάλες οθόνες.

Κινηματογραφικές δυνατότητες βίντεο

Λειτουργικότητα και αξιοπιστία

Η Alpha 7R V συνδυάζει εξαιρετική αξιοπιστία για επαγγελματικές ανάγκες τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο με ένα συμπαγές, ελαφρύ σώμα. Η Alpha 7R V περιλαμβάνει μια νέα οθόνη LCD[xviii] πολλαπλών γωνιών 4 αξόνων, η οποία συνδυάζει τη χρησιμότητα μιας συμβατικής οθόνης με κλίση με ευελιξία μεταβλητών γωνιών με πλευρικό άνοιγμα, καθώς και ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο με 9,44 εκατομμύρια κουκκίδες. Η Alpha 7R V περιλαμβάνει επίσης δύο υποδοχές μέσων συμβατών με CFexpress Type A/SDXC και ένα νέο σύστημα μενού με έλεγχο αφής και ένα ευρύ φάσμα παραμετροποιήσιμων λειτουργιών.

Η Alpha 7R V επιτρέπει επίσης στους επαγγελματίες να βελτιστοποιήσουν τη ροή εργασίας τους με αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα για βελτιωμένη υποστήριξη. Τα δεδομένα μπορούν να μεταφέρονται με υψηλή ταχύτητα μέσω Wi-Fi (802.11ac) 2x2 MIMO[xix] ή ενσύρματης σύνδεσης SuperSpeed USB 10Gbps μέσω θύρας USB-C®. Εκτός από τη δυνατότητα αποτελεσματικής απομακρυσμένης λήψης καθώς και μεταφοράς αρχείων φωτογραφιών και ταινιών, οι νέες λειτουργίες ροής USB υποστηρίζουν UVC/UAC, επιτρέποντας την απευθείας ροή από τη φωτογραφική μηχανή ακόμη και σε ανάλυση 4K (QFHD) με ήχο επίσης.

Με βάση σχόλια από επαγγελματίες, η Alpha 7R V περιλαμβάνει βελτιωμένη απαγωγή θερμότητας για παρατεταμένους χρόνους εγγραφής[xx], αναβαθμισμένο σχεδιασμό ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία[xxi], ανθεκτικό πλαίσιο από κράμα μαγνησίου και άλλες βελτιώσεις για μέγιστη αξιοπιστία σε απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας.

Η Alpha 7R V είναι επίσης συμβατή με το νέο γυάλινο προστατευτικό οθόνης PCK-LG3, το οποίο διατηρεί την ευαισθησία αφής ενώ προστατεύει την οθόνη LCD από λεκέδες και δακτυλικά αποτυπώματα.

Σχεδιασμένη για επαγγελματίες με γνώμονα τη βιωσιμότητα

Έχουν ληφθεί μέτρα για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αυτού του προϊόντος σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής του: από την ανάπτυξη του προϊόντος μέχρι την αλυσίδα εφοδιασμού, την παραγωγή και τη συσκευασία. Στόχος της Sony είναι να εμπνέει μέσω της πιο αποδοτικής χρήσης ενέργειας και πόρων. Για το σώμα αυτής της φωτογραφικής μηχανής χρησιμοποιήθηκαν εν μέρει ανακυκλώσιμα πλαστικά, συμπεριλαμβανομένου του SORPLAS™[xxii]. Επιπλέον, η κατασκευή πραγματοποιείται σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Sony εργάζεται προς την κατεύθυνση της χρήσης υλικών συσκευασίας χωρίς πλαστικό[xxiii] που παρέχουν επαρκή προστασία από τους κραδασμούς και τις κρούσεις. Για τις προστατευτικές τσάντες προϊόντων χρησιμοποιούνται μη υφασμένα υφάσματα φυτικής προέλευσης[xxiv].Όλα αυτά συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Διαθεσιμότητα

Η νέα Alpha 7R V θα είναι διαθέσιμη από μέσα Νοεμβρίου του 2022 σε διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony.

********

[i] Η φωτογραφική μηχανή ενδέχεται να μην αναγνωρίζει με ακρίβεια όλα τα καθορισμένα θέματα σε όλες τις συνθήκες. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να αναγνωριστούν λανθασμένα τύποι θεμάτων διαφορετικοί από τον τύπο που έχει καθοριστεί.

[ii] Η φωτογραφική μηχανή ενδέχεται να μην αναγνωρίζει με ακρίβεια όλα τα καθορισμένα θέματα σε όλες τις συνθήκες. Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις θέματος είναι οι εξής: Άνθρωπος, Πτηνό, Ζώο, Έντομο, Αυτοκίνητο/Τρένο και Αεροπλάνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να αναγνωριστούν λανθασμένα τύποι θεμάτων διαφορετικοί από τον τύπο που έχει καθοριστεί.

[iii] [Tracking] στο μενού. Βασίζεται σε προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής μάθησης.

[iv] Έως και 8 fps με παρακολούθηση AF/AE κατά τη λήψη με ζωντανή προβολή. Η μέγιστη ταχύτητα συνεχούς λήψης εξαρτάται από τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής.

[v] Ενδέχεται να εμφανιστεί κάποια παραμόρφωση της εικόνας κατά τη λήψη θεμάτων που κινούνται γρήγορα ή κατά τη γρήγορη περιστροφή ή άλλη μετακίνηση της φωτογραφικής μηχανής.

[vi] Έως και 7 fps σε συνεχή λειτουργία "Hi+". Η μέγιστη ταχύτητα συνεχούς λήψης εξαρτάται από τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής.

[vii] Χρησιμοποιείται κάρτα μνήμης Sony CEA-G160T CFexpress τύπου A. Συνεχής λειτουργία Hi+. Ο πραγματικός αριθμός εικόνων ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες λήψης.

[viii] Δεν ισχύει για τους φακούς E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS και E 18-200mm F3.5-6.3 OSS LE ή για οποιονδήποτε φακό A-mount. Η λειτουργία DMF πλήρους χρόνου δεν είναι διαθέσιμη όταν πραγματοποιείτε συνεχείς λήψεις σε λειτουργία AF-C ή AF-A (εκτός Lo) ή όταν χρησιμοποιείτε το φακό SEL70200GM σε λειτουργία AF-C.

[ix] Δεν υποστηρίζονται φακοί A-mount

[x] Επεκτάσιμη σε ISO 50-80 και 40000-102400 για φωτογραφίες.

[xi] Συνθήκες δοκιμής της Sony. Φωτογραφίες.

[xii] Από την ανακοίνωση του προϊόντος τον Οκτώβριο του 2022. Εφαρμοστέα μοντέλα: Alpha 1 και Alpha 7R V

[xiii]  Το μέγεθος της εικόνας μετά τη σύνθεση είναι περίπου 60,2 εκατομμύρια pixel (9 504 × 6 336) για λήψεις 4 εικόνων και περίπου 240,8 εκατομμύρια pixel (19 008 x 12 672) για λήψεις 16 εικόνων.

[xiv] Ανιχνεύεται μόνο τρεμόπαιγμα 100 Hz και 120 Hz. Η ταχύτητα συνεχούς λήψης ενδέχεται να μειωθεί. Η κάλυψη AF με ανίχνευση φάσης μειώνεται. Η λήψη χωρίς τρεμόπαιγμα δεν είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια αθόρυβης λήψης, έκθεσης BULB ή εγγραφής ταινίας.

[xv] Κατά τη λήψη Super 35mm σε 30p ή 24/25p.

[xvi] Ελαφριά περικοπή εικόνας σε ενεργή λειτουργία. Η ενεργή λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη κατά την εγγραφή XAVC HS 8K ή όταν χρησιμοποιείται ρυθμός καρέ στα 120 (100) fps.

[xvii] Ανατρέξτε στην ιστοσελίδα υποστήριξης της Sony για πληροφορίες σχετικά με τους συμβατούς φακούς: https://www.sony.net/dics/7rm5-s/ .Για ορισμένους φακούς ενδέχεται να απαιτείται ενημέρωση λογισμικού. Η αποτελεσματικότητα της αντιστάθμισης ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον φακό που χρησιμοποιείται.

[xviii] Η κίνηση της οθόνης ενδέχεται να περιορίζεται όταν συνδέονται καλώδια στις υποδοχές της κάμερας.

[xix] Η επικοινωνία Wi-Fi® είναι ενεργοποιημένη στις ζώνες 2,4 GHz και 5 GHz. Η επικοινωνία στα 5 GHz ενδέχεται να είναι περιορισμένη σε ορισμένες χώρες και περιοχές.

[xx] Εσωτερικές δοκιμές της Sony με τη ρύθμιση [Auto Power OFF Temp.] σε [High].

[xxi] Δεν εγγυάται 100% προστασία από τη σκόνη και την υγρασία.

[xxii] Ανάλογα με τον χρόνο παραγωγής, το SORPLAS™ μπορεί να μη χρησιμοποιείται για ορισμένα εξαρτήματα.

[xxiii] Δεν περιλαμβάνονται υλικά που χρησιμοποιούνται σε επιχρίσματα και κόλλες.

[xxiv] Δεν περιλαμβάνονται υλικά που χρησιμοποιούνται σε επιχρίσματα και κόλλες. Τα φυσικά μη υφασμένα υφάσματα ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων παραγωγής.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment