27.9 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

  Sony: Aυτό είναι το νεότερο premium smartphone της Xperia 1 VI

  Η Sony παρουσιάζει το premium smartphone, Xperia 1 VI, εξοπλισμένο με έναν τηλεφακό οπτικού zoom που επιτρέπει λήψεις από μεγάλες αποστάσεις με εξαιρετική λεπτομέρεια έως και x7.1 zoom, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ και εύχρηστο μήκος εστίασης από 85mm έως 170mmi. Ο προηγμένος φακός του συστήματος καμερών σημαίνει ότι λαμβάνετε αδιαβάθμητες εικόνες σε κάθε εστιακή απόσταση και εξασφαλίζει τη δημιουργία συναρπαστικών επαγγελματικών πορτραίτων με εξαιρετικό εφέ bokeh. Ο ευρυγώνιος φακός 24mm είναι εξοπλισμένος με τον αισθητήρα εικόνας “Exmor T for mobile”, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, υψηλή ταχύτητα AF (αυτόματη εστίαση) χρησιμοποιώντας AF tracking με εκτίμηση της στάσης των ανθρώπων που υποστηρίζεται από AI.

  Η ψυχαγωγία περνάει στο επόμενο επίπεδο με την οθόνη του Xperia 1 VI να έχει βελτιωθεί με τη χρήση της τεχνολογίας προσαρμογής εικόνας AI “Powered by BRAVIA” που αναπαράγει την ποιότητα εικόνας της τηλεόρασης BRAVIA της Sony στην οθόνη του, ενώ τα ηχεία έχουν βελτιωθεί για υψηλότερη ποιότητα.

  Με την τεχνογνωσία της Sony στην οθόνη, τον ήχο και το mobile gaming για να ξεπεράσετε τις προσδοκίες σας στον τομέα της ψυχαγωγίας, και δύο ημέρες διάρκεια ζωής της μπαταρίαςii, το Xperia 1 VI προσφέρει την ολοκληρωμένη εμπειρία premium smartphone.

  Επαγγελματική φωτογραφία, υποβοηθούμενη από AI

  Ο αισθητήρας Exmor T για κινητά που αναπτύχθηκε από τη Sony στο Xperia 1 VI για το φακό 24mm, σε συνδυασμό με την επεξεργασία AI, προσφέρει ποιότητα εικόνας ισοδύναμη με τις full-frame φωτογραφικές μηχανές. Επιτρέπει λιγότερο θόρυβο και ευρύτερο δυναμικό εύρος σε συνθήκες χαμηλού φωτισμούiii, και βίντεο γεμάτα κινηματογραφική χρωματική έκφραση.

  Τώρα προσφέροντας zoom x7.1 – ο τηλεφακός οπτικού zoom έχει εστιακή απόσταση 85mm έως 170mm και υποστηρίζει macro λήψεις με μέγιστη μεγέθυνση περίπου 2x και ελάχιστη απόσταση εστίασης 4cm, ακόμα και χωρίς ειδικό φακό macro.

  Αυτός ο φακός χρησιμοποιεί οπτικό zoom, διευκολύνοντας τη δυνατότητα μεγέθυνσης και τη λήψη εικόνων υψηλής ευκρίνειας μακρινών θεμάτων με ασυμβίβαστη ποιότητα εικόνας τόσο για tele-macro όσο και για φωτογράφηση πορτραίτου. Επιπλέον, η tele-macro φωτογράφηση, αξιοποιώντας τη δομή του φακού zoom για κοντινές λήψεις, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καταγράφουν εικόνες που χαρακτηρίζονται από ευκρινείς λεπτομέρειες και έντονο bokeh, ξεπερνώντας την οπτική ευκρίνεια του γυμνού ματιού. Αυτή η δυνατότητα επεκτείνεται στην αποτύπωση περίπλοκων λεπτομερειών, όπως το κέντρο ενός λουλουδιού, παρέχοντας εξαιρετικά εκφραστικά αποτελέσματα για τον χρήστη.

  Πρόσφατα εξοπλισμένη με παρακολούθηση AF με εκτίμηση της ανθρώπινης πόζας – ένα χαρακτηριστικό AI που αναπτύχθηκε στις φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha

  Η οπίσθια κάμερα ενσωματώνει τεχνολογία AI για την αναγνώριση του ανθρώπινου σκελετού, επιτρέποντας την ακριβή παρακολούθηση AF ακόμη και σε δύσκολα σενάρια λήψης λόγω πιθανών εμποδίων που αποκρύπτουν την ορατότητα του θέματος. Αυτή η προηγμένη λειτουργία εξασφαλίζει συνεπή και ακριβή εντοπισμό, βελτιστοποιώντας τη λήψη εικόνας σε μια σειρά από διαφορετικά περιβάλλοντα.

  Μια νέα εφαρμογή κάμερας που επιτρέπει στους χρήστες να εκφράζονται με απλό και διαισθητικό τρόπο

  Η εφαρμογή κάμερας του Xperia Xperia 1 VI έχει υποστεί σημαντική αναβάθμιση, με ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον που έχει σχεδιαστεί για ομαλή πλοήγηση. Αυτή η βελτίωση δίνει προτεραιότητα στην άνεση, χωρίς συμβιβασμούς στη συλλογή των διαθέσιμων δημιουργικών εργαλείων, όπως οι ειδικές λειτουργίες λήψης, σαν το PSM, και οι προσαρμοζόμενες χρωματικές προεπιλογές, όπως το ” Creative Look “. Επιπλέον, με το touch tracking να είναι πλέον ικανό να ρυθμίζει αυτόματα τις προσαρμογές φωτεινότητας και χρωμάτων, παράλληλα με την εισαγωγή της νέας λειτουργίας Pro Video που προσφέρει λεπτομερή έλεγχο των ρυθμίσεωνiv για τη λήψη βίντεο, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν χωρίς κόπο τόσο φωτογραφίες όσο και βίντεο με διαισθητικό έλεγχο και ακρίβεια.

  Μια νέα, πιο έξυπνη και φωτεινή οθόνη

  Η οθόνη του Xperia 1 VI είναι Powered by BRAVIA και χρησιμοποιεί τεχνολογία AI remastering για τη βελτίωση της αντίθεσης, του χρώματος και της ευκρίνειας. Αυτή η τεχνολογία λειτουργεί τόσο για το δικό σας περιεχόμενο όσο και για τις υπηρεσίες streaming.

  Για ευκολότερη παρακολούθηση σε φωτεινές συνθήκες, η νέα οθόνη είναι 1,5 φορά πιο φωτεινή από το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον, το νέο Sunlight Vision προσφέρει βελτιωμένη ορατότητα σε εξωτερικά περιβάλλοντα, όχι μόνο φωτίζοντας την εικόνα, αλλά και εκτελώντας επεξεργασία εικόνας AI για την αποφυγή υπερτονισμένων στιγμιότυπων, αναλύοντας τα frame και τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος σε πραγματικό χρόνο.

  Ήχος υψηλής ποιότητας, δυνατά ή με ακουστικά

  Διαθέτοντας ένα νέο Premium Audio Circuit για ενσύρματα ακουστικά 3,5 mm, ένα νέο ηχείο υψηλότερης απόδοσης και καινοτόμες τεχνολογίες ήχου, το Xperia 1 VI δίνει σε όλη τη μουσική σας το χώρο, τη διαύγεια και την ποιότητα που της αξίζει, μέσω ενσύρματων ή ασύρματων ακουστικών ή των full-stage στερεοφωνικών ηχείων.

  Η απόδοση των μονάδων ηχείων έχει βελτιωθεί σημαντικά. Μέσω της μείωσης των παραμορφώσεων σε υψηλές εντάσεις και της βελτιστοποίησης της εξόδου χαμηλών συχνοτήτων, υπήρξε σημαντική αύξηση της στάθμης ηχητικής πίεσης, με αποτέλεσμα μια πιο εντυπωσιακή και καθηλωτική εμπειρία ήχου.

  Το Xperia 1 VI σας επιτρέπει να ανακαλύψετε τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και πρότυπα ήχου της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των High-Resolution Audio, High-Resolution Audio Wireless, LDAC, Bluetooth®v LE Audio (Low Energy) και Snapdragon Soundvi. Κατά τη σύζευξη με επιλεγμένα ασύρματα ακουστικά, η ενεργοποίηση της λειτουργίας σύνδεσης AAC (Advanced Audio Coding) Connection’ βελτιώνει περαιτέρω την ποιότητα του ήχου, ακόμη και σε πολυσύχναστα αστικά περιβάλλοντα, εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη απόλαυση μουσικής.

  Βέλτιστη απόδοση μπαταρίας στη σειρά Xperia 1

  Η μεγάλη και αποδοτική μπαταρία των 5.000 mAh έχει σχεδιαστεί για δύο ημέρεςvii τυπικής χρήσης, και μάλιστα μέσα σε ένα ελαφρύ σώμα που είναι λεπτότερο από τα προηγούμενα μοντέλα Xperia. Η χρήση ενός εξαρτήματος απαγωγής θερμότητας με vapour chamber, μια νέα οθόνη με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μια μοναδική τεχνολογία ενεργειακής απόδοσης συνδυάζονται για να επιτρέπουν τη συνεχή αναπαραγωγή βίντεο για πάνω από 36 ώρεςviii περίπου διπλάσια σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλαix.

  Δεν υποστηρίζει μόνο ταχεία φόρτιση, επιτυγχάνοντας περίπου 50% φόρτιση σε μόλις 30 λεπτά, αλλά και το Battery Care και το Xperia Adaptive Charging διασφαλίζουν ότι η μπαταρία δεν θα καταπονηθεί υπερβολικά καθώς φορτίζει, χαρίζοντάς σας τέσσερα χρόνια υγιούς διάρκειας ζωής της μπαταρίας.x Επιπλέον, το Xperia 1 VI υποστηρίζει το νέο ασύρματο πρότυπο Wi-Fi 7.xi , αυτό το πιο πρόσφατο πρότυπο επικοινωνίας επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων υψηλής ταχύτητας, βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη.

  Επιδόσεις για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας

  Η εξαιρετικά ευφυής mobile πλατφόρμα Snapdragon® 8 Gen 3xii ξεδιπλώνει μια νέα εποχή δυνατοτήτων. Αυτός ο ισχυρός επεξεργαστής ενισχύει τις δυνατότητες AI του Xperia 1 VI, προσφέροντας ασυναγώνιστες επιδόσεις στην κάμερα, τον ήχο, τo gaming και τις επιδόσεις της οθόνης.

  Νέο χαρακτηριστικό του Game Enhancer: “FPS Optimizer”

  Η λειτουργία FPS Optimiser βελτιστοποιεί δυναμικά τη χρήση της CPU και το frame rate με βάση το περιβάλλον παιχνιδιού. Το touch input έχει βελτιωθεί, προσφέροντας τρεις ταχύτητες εντοπισμού και δύο επίπεδα ακρίβειας πατήματος, εξασφαλίζοντας μια απαράμιλλη εμπειρία παιχνιδιού τόσο για το gaming όσο και για το live streaming, όπου οι πιο γρήγορες αντιδράσεις είναι απαραίτητες. Η mobile πλατφόρμα Snapdragon® 8 Gen3 και το Snapdragon Elite Gamingxiii υποστηρίζει γρήγορο και ομαλό gameplay και προβολή βίντεο.

  Απτή και εκλεπτυσμένη σχεδίαση

  Το Xperia 1 VI διαθέτει φινίρισμα με ανάγλυφη υφή στο πίσω μέρος για άνεση, λειτουργικότητα και ομορφιά. Παρέχει βελτιωμένη αίσθηση στο πιάσημο και η μικροεπεξεργασία του σκληρού γυαλιού, σε συνδυασμό με το παγωμένο φινίρισμα, το καθιστά πιο ανθεκτικό στα δακτυλικά αποτυπώματα και τις επιφανειακές γρατζουνιές σε σχέση με άλλα υλικά.

  Η κάμερα είναι κατασκευασμένη με μια στιβαρή μεταλλική βάση για ανθεκτικότητα και συμπαγή λειτουργικότητα, ενώ ο σχεδιασμός και το χρώμα συνδυάζονται άψογα με τη συσκευή για μια συνεπή, premium εμφάνιση.

  Διατίθεται σε διάφορα χρώματα για να ταιριάζει στο στυλ σας: Μαύρο, Platinum Silver και Khaki Greenxiv.

  Περιβαλλοντική συνείδηση και συμπερίληψη

  Το κουτί του προϊόντος και η κύρια βάση συσκευασίας του Xperia 1 VI είναι κατασκευασμένα από το Original Blended Material της Sony, το οποίο αποτελείται από μπαμπού, ζαχαροκάλαμο και ανακυκλωμένο χαρτί, καθιστώντας δυνατή την επίτευξη συσκευασιών που δεν περιέχουν καθόλου πλαστικόxv. Εκτός από τις συνεχείς προσπάθειες της Sony για τη μείωση του πλαστικού, η πλαστική ταινία που χρησιμοποιείται για τη σφράγιση των χαρτοκιβωτίων αποστολής έχει αντικατασταθεί από χαρτί για να γίνει η συσκευασία πιο φιλική προς το περιβάλλον.

  Επιπλέον, περίπου το 85%xvi των πρώτων υλών για ορισμένα από τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται εντός και εκτός του κύριου σώματος είναι ρητίνες φιλικές προς το περιβάλλον (ανακυκλωμένες ρητίνες, ρητίνες φυτικής προέλευσης κ.λπ.), συμπεριλαμβανομένου του SORPLAS™, ενός άφλεκτου ανακυκλωμένου πλαστικού που αναπτύχθηκε από τη Sony.

  Εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε τον πλανήτη και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν. Από τον Φωνητικό Έλεγχο μέχρι το αυξημένο μέγεθος κειμένου, το Xperia 1 VI περιλαμβάνει μια σειρά από χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, επιτρέποντας σε όλους να επικοινωνούν ελεύθερα, ανεξάρτητα από τις ατομικές τους ανάγκες. Για παράδειγμα, το Xperia 1 VI περιλαμβάνει μια λειτουργία που χρησιμοποιεί ήχους για να ενημερώνει τους χρήστες για τις πληροφορίες οριζόντιας μέτρησης της φωτογραφικής μηχανής κατά τη διάρκεια της λήψης. Επιπλέον, η Sony έχει εισαγάγει μοναδικές βελτιώσεις στη λειτουργία “TalkBack” του Android, διασφαλίζοντας ότι τα μενού στην οθόνη διαβάζονται με μια φιλική προς το χρήστη σειρά, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα για όλους τους χρήστες.

  Ελένη Σαραντάκη
  Ελένη Σαραντάκη
  Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

  Related Articles

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles