14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Sony και LG βάζουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της 3D TV!

    Το concept των 3D TV πριν από μερικά χρόνια εμφανίστηκε ως η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα του home entertainment. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμεναν οι περισσότεροι κατασκευαστές, σε σημείο που η συγκεκριμένη τεχνολογία να αποδειχθεί ένα τεράστιο… φιάσκο. Η αλήθεια είναι ότι πολλές εταιρείες το πάλεψαν, μεταξύ αυτών η Samsung, η Sony, η Hisense και η LG, ωστόσο το κοινό τελικά δεν πείστηκε. Ήδη εδώ και καιρό γνωρίζαμε ότι η Samsung θα σταματήσει την παραγωγή 3D ΤV και τώρα έγινε γνωστό ότι οι τελευταίοι κατασκευαστές που ασχολούνταν με το «sport» Sony και LG, ανακοίνωσαν ότι δεν θα βγάλουν καμία τηλεόραση που να υποστηρίζει την τρισδιάστατη τεχνολογία μέσα στο 2017.

    LG 3D TV 1

    Τόσο στον κινηματογράφο όσο και στον τομέα του home entertainment, η τρισδιάστατη τεχνολογία άρχισε να γίνεται mainstream μετά την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας Avatar του James Cameron. Ωστόσο, η απουσία ουσιαστικού content, η ύπαρξη των 3D γυαλιών που ενδεχομένως να κούραζαν τους καταναλωτές οδήγησαν τελικά την συγκεκριμένη τεχνολογία στην αποτυχία. Από τότε που παρουσιάστηκαν οι πρώτες 3D TV, εμφανίστηκαν ορισμένες τεχνολογίες και υπηρεσίες που αποδείχθηκαν τελικά πιο χρήσιμες (όπως είναι για παράδειγμα το 4K και το HDR ή ακόμη και τα curved displays) οι οποίες άφησαν στο περιθώριο την 3D τεχνολογία. R.I.P λοιπόν 3D TV, αν και μάλλον δεν θα λείψει και σε πολλούς…    

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles