16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Sony: Με remake του Tarzan θα “χτυπήσει” τα κοινωνικά στερεότυπα

    Τα δικαιώματα για το γνωστό ήρωα Tarzan εξασφάλισε πρόσφατα η Sony Pictures, έναν χαρακτήρα που δημιούργησε ο Edgar Rice Burroughs πριν από πολλές δεκαετίες και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney. Όπως αναφέρουν πρόσφατα δημοσιεύματα, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει σε μια “επανεφεύρεση” του χαρακτήρα, αφού η ιστορία θεωρήθηκε ότι έχει αρκετά ρατσιστικά, σεξιστικά και άλλα στερεότυπα, που συνδέονται με την αποικιοκρατία και τους λευκούς «σωτήρες».

    Ο Tarzan δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1912, προκειμένου να διηγηθεί την ιστορία ενός εγκαταλελειμμένου παιδιού που μεγάλωσε με μια οικογένεια πιθήκων και ερωτεύεται μια κοπέλα, τη Jane. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν γυριστεί περισσότερες από 30 ταινίες, με δημοφιλέστερη αυτή της Disney τo 1999.

    H ταινία ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 480 εκατ. δολάρια, τη στιγμή που το budget ήταν 130 εκατ. δολάρια. Το 2016, ο Alexander Skarsgard υποδύθηκε τον κεντρικό ήρωα στο live-action film «The Legend of Tarzan». Η Warner Bros. ήλπιζε ότι η ταινία θα εγκαινίαζε μια ακόμα τριλογία, όμως τα σχέδιά της γρήγορα «ναυάγησαν», αφού οι κριτικές δεν ήταν οι αναμενόμενες.

    Διαβάστε επίσης:

    Black Panther: Wakanda Forever – Δείτε το νέο καταιγιστικό trailer που εκτοξεύει την αδρεναλίνη σας στα ύψη!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles