20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Sony PlayStation Portal: Αποκαλύφθηκε στη GamesCom και είναι μια φορητή συσκευή για streaming!

    Πριν από μερικούς μήνες η Sony είχε αναφερθεί στο Project Q, μια συσκευή που αρκετοί θεώρησαν την προσπάθεια της να δημιουργήσει μια φορητή συνοδευτική συσκευή για το PlayStation 5, για την οποία όμως οι φήμες συνηγορούσαν ότι επρόκειτο ουσιαστικά για μια πλαφόρμα σχεδασμένη ειδικά για gaming streaming. Αν και οι περισσότεροι περιμέναμε οτι η Sony θα διοργάνωνε ένα ξεχωριστό event για να ανακοινώσει το Project Q, τελικώς προτίμησε την τεράστια gaming έκθεση της Κολωνίας, ανακοινώνοντας το Project Q, το οποίο το μετονόμασε ως PlayStation Portal.

    Όπως έγινε γνωστό, το PlayStation Portal (πρώην Project Q), αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023 (χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία), ενώ οι υπεύθυνοι της Sony ανακοίνωσαν ότι θα στοιχίζει 220 ευρώ. Ουσιαστικά το PlayStation Portal πρόκειται για ένα tablet σε… συσκευασία DualSense (έχοντας ουσιαστικά μια οθόνη και τα buttons και τους μοχλούς του χειριστηρίου), με το εν λόγω ξεχωριστό χειριστήριο να δίνει τη δυνατότητα να streamάρει τα games του PlayStation 5 (σε ανάλυση στα 1080p που φτάνουν τα 60 fps), ενώ θα συνδέεται αποκλεστικά με την κονσόλα μέσω του δικτύου WiFi ή μέσω Remote Play.
    Όπως έγινε γνωστό το PlayStation Portal δεν υποστηρίζει games του PSVR2, ούτε μπορεί να κάνει streaming μέσω cloud, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με την κονσόλα. Πέραν του PlayStation Portal η Sony ανακοίνωσε τα ακουστικά Pulse Elite και Pulse Explore Earbuds, τα οποία αποτελούν τα νέα ακουστικά της ιαπωνικής εταιρείας και τα οποίθα θα στοιχίζουν 149.99 ευρώ και 219.99 ευρώ αντίστοιχα.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles