15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Sony: Πούλησε 50 εκατομμύρια PS5 μέσα σε 3 χρόνια

    Είναι γνωστό ότι το PS5 αποτελεί μια από τις πιο περιζήτητες κονσόλες, όμως το γεγονός ότι η Sony κατάφερε να πουλήσει 50 εκατ. τεμάχια σίγουρα είναι ένα επίτευγμα που αξίζει να αναφερθεί.

    Η εταιρεία επιβεβαίωσε την είδηση με σχετική ανάρτηση και πράγματι οι πωλήσεις είναι εντυπωσιακές, αν κανείς αναλογιστεί τα προβλήματα που ταλαιπώρησαν την εφοδιαστική αλυσίδα από το Νοέμβριο του 2020 που κυκλοφόρησε η κονσόλα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το PS5 κατάφερε να σπάσει το «φράγμα» των 50 εκατομμυρίων, μόλις μια εβδομάδα αργότερα, από το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε το PS4, το οποίο φυσικά δεν ήρθε αντιμέτωπο με την πανδημία και τις ελλείψεις των εξαρτημάτων των τελευταίων ετών, όταν κυκλοφόρησε.

    Η Sony έχει επίσης ξεπεράσει τις πωλήσεις των Xbox Series X και S κατά σχεδόν τρία προς ένα φέτος, με βάση στοιχεία της Ampere Analysis. Ενώ η Microsoft δεν δημοσιεύει επίσημους αριθμούς πωλήσεων Xbox, η Ampere εκτιμά ότι η Microsoft πούλησε 7,6 εκατομμύρια συστήματα επόμενης γενιάς φέτος (πτώση 15% από το 2022), ενώ οι πωλήσεις της Sony εκτινάχθηκαν κατά 65% για να φτάσουν τα 22,5 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν.

    Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί το PS5 έχει μεγαλύτερη ζήτηση. Η Sony έχει λανσάρει πολύ δυνατούς τίτλους, όπως το πρόσφατο Spider-Man 2, ενώ η Microsoft επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στην προώθηση συνδρομών στο Xbox Game Pass.

    Διαβάστε επίσης:

    Top10: Αυτά είναι τα χειρότερα παιχνίδια του 2023 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles