20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Sony Xperia 5 IV: Παρουσιάστηκε επίσημα με μεγαλύτερη μπαταρία και δυνατό camera setup!

    Η Sony παρουσίασε το Xperia 5 IV, μια high-end πρόταση, η οποία ουσιαστικά κλείνει το line-up της ιαπωνικής εταιρείας για το 2022. Σε επίπεδο εξωτερικού σχεδιασμού, το Xperia 5 IV είναι περίπου ίδιο με το Xperia 5 III, αν και το IV είναι κατά 1mm λιγότερο πιο παχύ και λίγο πιο «στενό», ενώ είναι και μόλις 4 γραμμάρια πιο βαρύ. Σε ότι έχει να κάνει με το display του, το Xperia 5 IV προσφέρει μια οθόνη με διαγώνιο στις 6.1 ίντσες ανάλυσης 1080×2520 pixels και τεχνολογίας OLED, με refresh rate στα 120Hz. Η Sony έχει επενδύσει και στην αντοχή της οθόνης επενδύοντας σε touch screen που προστατεύεται από Gorilla Victus, ενώ η συσκευή διαθέτει πιστοποίηση IP68.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το ίδιο μέγεθος, ο ιαπωνικός κολοσσός της τεχνολογίας κατάφερε να «χωρέσει» μια μπαταρία που είναι 10% μεγαλύτερη, με χωρητικότητα στα 5.000mAh. Και μιας και αναφερθήκαμε στο κομμάτι της μπαταρίας, η Sony αναφέρει ότι μπορεί να φτάσει με ταχεία φόρτιση στο 50% της συσκευής μέσα σε μόλις 30 λεπτά, ενώ επιπλέον οι υπεύθυνοι της Sony ισχυρίζονται ότι η μπαταρία της συσκευής αντέχει τουλάχιστον για 3 χρόνια.


    Στην καρδιά του νέου smartphone της Sony βρίσκεται ένα Snapdragon 8 Gen 1 chipset, το οποίο συνοδεύεται από 8GB RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου (υποστηρίζει όμως microSD card), ενώ μια από τις κινήσεις που θα εντυπωσιάσουν τους λάτρεις της παράδοσης, η νέα πρόταση της Sony έρχεται με το κλασικό audio input jack των 3.5 (στις ακριβές ναυαρχίδες αποτελεί είδος προς εξαφάνιση).

    Φυσικά, το Camera setup του ακολουθεί την πρόθεση της Sony για ακόμη υψηλότερη ποιότητα και ρεαλισμό στο φωτογραφικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, το Sony Xperia 5 IV έρχεται με ένα triple camera setup, όπου έχουμε έναν main sensorστα 12MP με 16mm 1/2.5”, ultrawide φακό στα 24mm 1/1.7″ (1.8um pixels) και έναν τηλεφακό στα 60mm 1/3.5″. Και οι τρεις σένσορες υποστηρίζουν 120 fps, ενώ σύμφωνα με τους AI-based αλγορίθμους που έχει αναπτύξει η Sony, το Xperia 5 IV προσφέρει Eye AF σε πραγματικό χρόνο και real-time tracking. Η δε selfie camera έρχεται με 12MP ½.9” sensor.

    Το νέο high-end smartphone της Sony είναι προγραμματισμένο να κάνει την εμφάνιση του μέσα στον Σεπτέμβριο σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα και θα στοιχίζει κοντά στα 1.049 ευρώ.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles