14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Sony Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact: Είναι εδώ και έρχονται με Android 8.0 Oreo!

    Όπως αναμέναμε, η Sony έφερε το “βαρύ πυροβολικό” της οικογένειας Xperia στην έκθεση IFA 2017 όπου παρουσίασε, πέρα από το mid-range Xperia XA1 Plus, δύο νέες ισχυρές προτάσεις, φτιαγμένες για πραγματικές ναυαρχίδες. Είναι τα Sony Xperia XZ1 και XZ1 Compact, δύο συσκευές που εντυπωσιάζουν μεταξύ άλλων και καθώς έρχονται με ένα νέο Android 8 Oreo ROM της Sony!

    Sony Xperia Xperia XZ1-05

    Και στα δύο μοντέλα έχουμε κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές, όπως σημειώνει η ιαπωνική εταιρεία, καθώς η παλαιότερη three-pieces κατασκευή έχει αντικατασταθεί από ένα νέο “unibody two-piece setup” μεταλλικό στο XZ1 και πλαστικό στο ΧΖ1 Compact. Η Sony αναφέρεται σε αυτό με τον όρο “loop surface”, παρ’ αυτά το αποτύπωμα που προσφέρουν δε διαφοροποιείται σημαντικά από το design που έχουμε συνηθίσει έως τώρα στα Xperia μοντέλα.

    Sony Xperia Xperia XZ1-04

    Όπως αναμενόταν, οι νέες ναυαρχίδες της Sony δανείζονται το main camera setup των XZs και XZ Premium με μερικές βελτιώσεις λογισμικού. Αυτό σημαίνει την ύπαρξη αισθητήρα Exmor RS 19MP, 1 / 2.3 “Exmor RS με RAM buffer που επιτρέπει μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες, όπως 960 fps HD video capture και Predictive Capture. Ανάμεσα στις καινοτομίες είναι ένα smile-based trigger για predictive capture, καθώς και ένα autofocus burst feature που κάνει refocus ανάμεσα σε burst shots – μία πρωτιά σε ένα smartphone.

    Sony Xperia Xperia XZ1

    Το πιο δυνατό μοντέλο είναι φυσικά το Xperia XZ1, μία πρόταση με οθόνη 5,2 ιντσών ανάλυσης Full HD, με πολλά στοιχεία από το Sony XZ Premium. Ενώ η ανάλυση του panel είναι χαμηλότερη, δίνει φυσικά το “παρών” η τεχνολογία Triluminos, X-Reality Unit, υποστήριξη HDR και 138% sRGB coverage. Επιπλέον, και εδώ συναντάμε Snapdragon 835 chipset, κεντρική κάμερα 19MP με αισθητήρα Exmor RS και άλλα χαρακτηριστικά υπεροχής.

    Sony Xperia Xperia XZ1-03

    Το “παρών” δίνει το συνδυαστικό power button / αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι τοποθετημένο στο πλάι της συσκευής, ενώ παρά τις αλλαγές στο σχεδιασμό, ολόκληρο το σώμα διαστάσεων 147 x 73,4 x 7,4 χιλιοστά και βάρους 155 γραμμάρια εξακολουθεί να είναι πιστοποιημένο με το πρότυπο IP65 / 68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη.

    Το Xperia XZ1 έρχεται επίσης με Gorilla Glass 5 στο μπροστινό μέρος, νέο διακριτικό σχέδιο κεραίας και σε επιλογή από τέσσερα χρώματα: Black, Warm Silver, Moonlit Blue & Venus Pink.

    Sony Xperia Xperia XZ1-06

    Στο κομμάτι των προδιαγραφών, συναντάμε ακόμη 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου επεκτάσιμου μέσω microSD. Η Selfie camera του XZ1 διαθέτει αισθητήρα Exmor RS 13MP, 1 / 3.06 “, με φακό f / 2.0, ευρείας γωνίας 22mm.

    Ένα εξαιρετικό stereo audio setup ολοκληρώνει την εμπειρία πολυμέσων, ενώ στο κομμάτι της συνδεσιμότητα έχουμε υποστήριξη LTE Cat.16, Dual-Band, MIMO Wi-Fi a / c, Bluetooth 5.0, NFC και σύνδεση καλωδίου USB 3.1, που εξυπηρετείται από θύρα Type-C. H μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 2.700mAh με με Qnovo Adaptive και Quick Charge 3.0.

    Sony Xperia XZ1 Compact-02

    Περνώντας στο Sony Xperia XZ1 Compact, αξίζει να σημειώσουμε ότι σηματοδοτεί την επίσημη επιστροφή της θρυλικής σειράς Compact στον κόσμο των ναυαρχίδων.

    Διαθέτει σώμα βάρους 140 γραμμαρίων και διαστάσεις 129 x 64 x 9,3 χιλιοστά, ενώ έχει διαγώνιο οθόνης 4,6 ιντσών. Ως επί το πλείστον, το XZ1 Compact αποτελεί μία… συρρίκνωση του XZ1, καθώς το chipset, η RAM, η στερεοφωνική ρύθμιση ήχου και η κύρια κάμερα είναι πανομοιότυπα στα δύο μοντέλα. Μοιράζονται μάλιστα και την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας των 2.700 mAh. Επιπλέον, ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι επίσης τοποθετημένος στο πλάι και οι προδιαγραφές IP65 / 68 παραμένoυν.

    Sony Xperia XZ1 Compact

    Οι επιλογές χρώματος είναι ωστόσο διαφορετικές, και περιλαμβάνουν Black, Snow Silver, Horizon Blue και Twilight Pink.

    Η οθόνη φυσικά έχει κάποιες διαφοροποιήσεις, καθώς πέραν του μεγέθους των 4,6 ιντσών που προαναφέραμε, η ανάλυση πέφτει στα 720p, και δεν υπάρχει υποστήριξη HDR. Διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στο κομμάτι της συνδεσιμότητας: το LTE είναι κλάσης Cat. 15, παρά το ίδιο chipset, ενώ η θύρα USB Type-C υποστηρίζεται μόνο από σύνδεση USB 2.0.

    Sony Xperia XZ1 Compact-03

    Τέλος, όσον αφορά την selfie camera, το Xperia XZ1 Compact είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα 8MP 1/4″ ExmorRS , με υπέρ-ευρυγώνιο φακό στην κορυφή.

    Sony Xperia XZ1 Compact-05

    Το Sony Xperia XZ1 (κόστους $699) θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες (πιθανώς στις 17 Σεπτεμβρίου), συνοδευόμενο από ένα ζευγάρι wireless Sony h.ear on 2 Mini headphones. Το Sony Xperia XZ1 Compact (κόστους $599) θα κυκλοφορήσει μερικές εβδομάδες αργότερα, στις 4 Οκτωβρίου.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles