18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Sony Xperia Z1 Review: Το καλύτερο – μακράν – της Sony!

    Δύο μέρες πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση IFA στο Βερολίνο, και πιο συγκεκριμένα στις 4 Σεπτεμβρίου, η Sony ανακοίνωσε ένα νέο high-end smartphone αποδεικνύοντας ότι θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά και να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό της.

    Το Sony Xperia Z1, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των τμημάτων της Sony – του τμήματος κατασκευής τηλεοράσεων, του τμήματος κατασκευής Hi-Fi, του τμήματος κατασκευής φωτογραφικών μηχανών κ.ά – και αυτό, εφόσον ψάξεις λίγο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του, είναι εύκολα αντιληπτό.

    Sony_Xperia_Z1 (13)

     

    Κατασκευή και αισθητική

    Η Sony, παρότι διατήρησε τον OmniBalance σχεδιασμό που γνωρίσαμε με το Xperia Z και αργότερα είδαμε με το Xperia Z Ultra, έχει πραγματοποιήσει αλλαγές σε σχέση με το Z. Βέβαια, όταν έχεις δημιουργήσει ήδη μία εξαιρετική βάση, είναι λίγο δύσκολο να προβείς σε μεγάλες αλλαγές. Έτσι, αν και η βασική σχεδιαστική ιδέα είναι όμοια, αντί για τον εξωσκελετό με τα υαλονήματα πολυαμιδίου ή κάπως έτσι (!) προτίμησε το αλουμίνιο.

    Sony_Xperia_Z1 (2)

    Sony_Xperia_Z1 (4)

    Η “κάσα” στην περιφέρεια του Xperia Z1 είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο – με εξαίρεση τα καπάκια τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και τα οποία διαθέτουν ακριβώς όμοιο φινίρισμα – και η οποία, πέρα από την αίσθηση στιβαρότητας που του προσφέρει αναλαμβάνει και τον ρόλο… κεραίας, διατηρώντας όμως μόνο τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης και παρακάμπτοντας τα μειονεκτήματα που συναντήσαμε στο… iPhone 4. Το Sony Xperia Z1, όπως και κάθε άλλη high-end κατασκευή της Sony είναι αρκετά στιβαρό και αν ανθεκτικό. Καλύπτει τις προδιαγραφές IP55 και έτσι είναι dustproof, δηλαδή απρόσβλητο από την σκόνη, ενώ καλύπτει και τις προδιαγραφές IP58, που το καθιστούν waterproof. Επομένως, αντέχει στο νερό, ακόμα και σε βάθος 1 με 1.5 μέτρα για 30 λεπτά!

    Sony_Xperia_Z1 (5)

    Τόσο η εμπρόσθια επιφάνεια όσο και η πίσω, καλύπτονται από γυαλί Gorilla Glass ή Dragontrail (η Sony έχει παραγγείλει στις δύο εταιρείες όμοιων προδιαγραφών γυαλί και έτσι ορισμένα Xperia Z1 διαθέτουν Gorilla Glass της Corning ή Dragontrail της Asahi Glass Co.).

    Sony_Xperia_Z1 (17)

    Από άποψη αισθητικής, νομίζω ότι το Sony Xperia Z1 είναι εξίσου προσεγμένο ωστόσο δεν διαφέρει και πολύ στην ουσία από τα Xperia Z και Xperia Z Ultra. Προσωπικά βρίσκω την συγκεκριμένη αισθητική να μου ταιριάζει περισσότερο από εκείνη που επιδεικνύουν άλλοι κατασκευαστές, με τις έντονες καμπύλες, ωστόσο δεν παύει αυτό να είναι υποκειμενικό και να αποτελεί θέμα γούστου.

    Sony_Xperia_Z1 (15)

    Για μένα είναι ένα από τα ομορφότερα, κομψότερα και ποιοτικότερα από άποψη συναρμολόγησης και υλικών κατασκευής κινητά της αγοράς. Ίσως, να είναι και το καλύτερο.

    Sony_Xperia_Z1 (18)

     

    Sony_Xperia_Z1 (14)

    Οθόνη

    Για κάποιους λόγους, οι διαστάσεις και το βάρος έχουν αυξηθεί σε σχέση με το Xperia Z (144 x 74 x 8,5 χιλιοστά και 170 γραμμάρια) και όποιοι και αν είναι οι συγκεκριμένοι λόγοι – υποψιάζομαι κατά κύριο λόγο το μέγεθος της μπαταρίας – δεν δικαιολογούν κάποιο θετικό σχόλιο. Αν όντως οφείλεται στην μπαταρία, τότε η Sony έπρεπε να καινοτομήσει ή να βρει ένα τρόπο να χωρέσει την μεγαλύτερη μπαταρία, όπως έκανε η LG με το G2 ωστόσο δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Παρά τις αυξημένες διαστάσεις λοιπόν, η διαγώνιος και η ανάλυση της οθόνης έχουν παραμείνει ίδιες με του “Z”, αν και σε τεχνολογικό επίπεδο, έχουν και εδώ σημειωθεί σημαντικές αλλαγές, που βελτιώνουν αισθητά το οπτικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε μία οθόνη 5 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels και στην οποία, για την βελτίωση της χρωματικής απόδοσης και της αντίθεσης, η Sony έχει χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες Triluminos, που αποτελεί και το βασικό συστατικό των panels των ακριβών τηλεοράσεων της εταιρείας, αλλά και της μηχανής X-Reality for mobile που “γεμίζει” τα χρώματα και δημιουργεί αίσθηση βάθους. Η πυκνότητα των εικονοστοιχείων ανά ίντσα παραμένει όμοια με αυτή του Xperia Z, και έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με 441ppi, που πρακτικώς σημαίνει ότι το φαινόμενο που ονομάζουμε “pixelation” παύει να υφίσταται.

    Sony_Xperia_Z1 (32)

    Η οθόνη είναι αρκετά φωτεινή, ιδιαίτερα ευκρινής, με καλή ομοιομορφία φωτεινότητας, και με καλές γωνίες θέασης. Είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη σε σχέση με του Xperia Z, και αυτό νομίζω φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ειδικά κατά την αναπαραγωγή video ή κατά την πλοήγηση στην βιβιλιοθήκη με τις φωτογραφίες, το τελικό αποτέλεσμα είναι φαινομενικά άψογο. Αν επιθυμείτε ακόμα πιο “ζωντανά” και κορεσμένα χρώματα, καλό θα ήταν να ενεργοποιήσετε την λειτουργία X-Reality for mobile – πρόκειται στην ουσία για την τεχνολογία που αντικαθιστά την Mobile BRAVIA engine 2.

    Τα περιθώρια αριστερά και δεξιά από την οθόνη, αλλά και πάνω και κάτω από αυτή, είναι μεγάλα, μεγαλύτερα από αυτά του Xperia Z και αυτό ίσως να ξενίσει κάποιους από εσάς, ωστόσο προσωπικά δεν είναι κάτι που με ενοχλεί ιδιαίτερα, αφού ο OmniBalance σχεδιασμός συμβάλει σε μία, κατά γενική ομολογία, άψογη και ισορροπημένη αισθητική. Σημαντική βελτίωση παρατηρείται και κατά την χρήση υπό το έντονο ηλιακό φως, αφού εκτός από πιο φωτεινή, η οθόνη του Xperia Z1 είναι και λιγότερο αντανακλαστική σε σχέση με εκείνη του Xperia Z. Γενικώς, η οθόνη του Xperia Z1 θα ικανοποιήσει την πλειονότητα των απαιτητικών χρηστών και δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από τις καλύτερες οθόνες της αγοράς στην συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών. Δεν λέω ότι είναι η καλύτερη οθόνη που υπάρχει, είναι όμως εξαιρετική.

    Update: Στο hands-on video, αναφέρω ότι στην πρόσοψη δεν υπάρχει ζελατίνα σαν αυτή που διέθετε το Xperia Z. Η εφαρμογή και η αίσθηση ήταν τόσο τέλεια, που για να πω την αλήθεια με… ξεγέλασε, και ας είχα το κινητό αρκετές μέρες στα χέρια μου. Αφότου ωστόσο “σήκωσα” το video στο YouTube, διαπίστωσα ότι στην πρόσοψη υπάρχει “screen protector” που έχει προσαρμόσει η Sony, με την ίδια περίπου τεχνική που το έκανε με το Xperia Z, αν και με περισσότερη ακρίβεια στις άκρες ώστε να μην είναι εύκολα αντιληπτή. Η ύπαρξη της “προστασίας”, για να πω την αλήθεια δεν μου άρεσε και ιδιαίτερα – αν και εδώ που τα λέμε, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για να αποφευχθούν τα θραύσματα που θα μπορούσαν να σας βλάψουν σε περίπτωση πτώσης του κινητού και θραύσης του κρυστάλλου – και κάνει επιτακτική την ανάγκη αγοράς μίας δεύτερης ζελατίνας, της Sony ή άλλου κατασκευαστή για να αποφευχθούν τυχόν γρατσουνιές (η προστασία της Sony δεν αφαιρείται εύκολα και ενσωματώνει και το μεταλλικό λογότυπο οπότε χρειάζεται… επιπλέον προστασία για τυχόν γδαρσιματάκια ή μικρογρατσουνιές). Με συγχωρείτε για την απροσεξία μου.

    Ήχος

    Στον τομέα του ήχου, η Sony έχει πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν. Καταρχήν, το ηχείο είναι σημαντικά μεγαλύτερο και καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια της κάτω πλευράς αφού έχει μετακομίσει από την θέση στην δεξιά πλευρά που βρισκόταν στο Xperia Z. Έτσι, διορθώθηκε ένα σχεδιαστικό λάθος ή μειονέκτημα αν θέλετε, αφού ο χρήστης πολλές φορές καθώς κρατούσε το κινητό κάλυπτε κατά λάθος το ηχείο. Στον ήχο μπορείτε να επέμβετε χειροκίνητα επιλέγοντας την ρύθμιση που θέλετε στον ισοσταθμιστή, ενώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε λειτουργίες όπως το xLOUD ή το Clear Phase. Αν ενεργοποιήσετε πάντως την αυτόματη λειτουργία βελτιστοποίησης του ήχου, ClearAudio+, τότε οι χειροκίνητες ρυθμίσεις που έχετε κάνει (π.χ ήχος Surround, Clear Phase και xLOUD) παύουν να ισχύουν. Προσωπικά, έμεινα πολύ περισσότερο ικανοποιημένος από την απόδοση και την χροιά του ηχείου παρά από την ένταση του. Σε γενικές γραμμές, ο ήχος είναι ισορροπημένος, χωρίς “τριξίματα” με την απαραίτητη λεπτομέρεια και καλό μπάσο και αναμφισβήτητα θα ικανοποιήσει την πλειονότητα των χρηστών.

    Sony_Xperia_Z1 (9)

    Στην κορυφή του Xperia Z1 βρίσκουμε μία – ακάλυπτη – υποδοχή 3.5mm για να συνδέσετε hands-free ή ακουστικά. Αρκετοί χρήστες που αγόρασαν το Xperia Z εξέφρασαν δυσαρέσκεια ότι είναι… βαρετό, να βγάζουν το “καπάκι” για να έχουν πρόσβαση στην συγκεκριμένη υποδοχή συνέχεια, ενώ επίσης αρκετοί είχαν εκφράσει ανησυχίες για την αντοχή του πλαστικού νήματος που συγκρατεί το κάλυμμα στο υπόλοιπο σώμα της κατασκευής φοβούμενοι ότι μπορεί να μην αντέξει στην συνεχή και επομένως σκληρή χρήση. Αν και η Sony, εγγυάται την αντοχή των νημάτων στα καπάκια, εντούτοις για λόγους ευχρηστίας άφησε την υποδοχή – όπως έκανε και με το Xperia Z Ultra – ακάλυπτη, αφού πρωτίστως πήρε όλα τα κατάλληλα μέτρα (είναι μονωμένη) για να εξασφαλίσει την αδιαβροχοποίηση της συσκευής. Το να καλύπτεις ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές (IP58, το Xperia Z καλύπτει τις προδιαγραφές IP57) αυξάνοντας παράλληλα την ευχρηστία της συσκευής είναι πραγματικά αξιοσημείωτο.

    Sony_Xperia_Z1 (11)

    Κάμερα

    Πέρα από την αστείρευτη ισχύ, το σημείο που αναμφισβήτητα καθιστά ξεχωριστό το Sony Xperia Z1 είναι η κάμερα του. Η κάμερα αποτελεί ένα σύνολο τεχνολογιών, που σπάνια βρίσκουμε μαζεμένες σε ένα smartphone. Έτσι, έχουμε αισθητήρα Exmor RS 1 προς 2/3” που επιδεικνύει ανάλυση 20,7 Megapixels, σύστημα φακών G Lens, αλλά και επεξεργαστή εικόνας – αναλαμβάνει μεταξύ άλλων και το post processing αν δεν κάνω λάθος – τύπου BIONZ. Η κάμερα μπορεί να μην επιδεικνύει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, ωστόσο το ψηφιακό σύστημα σταθεροποίησης (διαθέτει την τεχνολογία SteadyShot μάλιστα όσο αφορά στην λειτουργία video) δουλεύει εξαιρετικά και θα σας ικανοποιήσει ιδιαίτερα εκεί που το χρειάζεστε, όταν περπατάτε ή ανεβοκατεβαίνετε σκάλες ή σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό για παράδειγμα.

    Sony_Xperia_Z1 (23)

    Η κάμερα μπορεί να συλλάβει φωτογραφίες στα 5248 x 3936 pixels και video ανάλυσης Full HD (1080p) στα 30 fps. Βίντεο του ίδιου τύπου, μπορεί να τραβήξει και η μπροστινή κάμερα για βιντεοκλήσεις που διαθέτει αισθητήρα 2.0 Megapixels. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία HDR.

    Sony_Xperia_Z1 (26)

    Πριν αναφερθώ στα αποτελέσματα των λήψεων που πραγματοποίησα, θα αναφερθώ πρώτα στο λογισμικό της κάμερας, που είναι από τα πιο εξελιγμένα, ενώ συνοδεύεται από μερικές ιδιαίτερα χρήσιμες εφαρμογές και λειτουργίες.

    Screenshot_2013-09-15-23-41-43

    Μπορείτε να επέμβετε χειροκίνητα ελέγχοντας και την παραμικρή παράμετρο, ωστόσο αν οι ρυθμίσεις αποτελούν… μπελά για εσάς, έχετε την εφαρμογή Superior Auto να αναλάβει να βελτιστοποιήσει αυτόματα τις φωτογραφίες σας, σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει υπόψη πολλές παραμέτρους, όπως την απόσταση του φακού από το αντικείμενο, της συνθήκες φωτισμού αλλά και άλλες παραμέτρους, για να σας προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το Superior Auto τα καταφέρνει εξαιρετικά και πραγματικά, αποτελεί ένα εξαιρετικό βοηθό.

    Screenshot_2013-09-15-23-44-22

    Στην διάθεση του χρήστη, πέρα από το Superior Auto, υπάρχουν οι χειροκίνητες ρυθμίσεις (Μ), οι οποίες επιτρέπουν την παραμετροποίηση της ανάλυσης, της ισορροπίας λευκού, της εστίασης κ.α.

    Screenshot_2013-09-15-23-47-24

    Το λογισμικό επίσης προσφέρει πέρα από τις λειτουργίες Superior Auto και Manual, Λήψη Timeshift burst (τραβάει 60 φωτογραφίες σε ένα… πάτημα του κλείστρου), Εφέ φωτογραφίας, Ημικυκλική πανοραμική λήψη, Εφέ Επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και τις λειτουργίες Info-Eye (σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες τοπίων ή αξιοθέατων, ετικετών ή απλού κειμένου και σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με το θέμα της λήψης σας) και Social Live, με την βοήθεια του οποία σας επιτρέπει να προβάλλετε σε πραγματικό χρόνο στο προφίλ σας στο Facebook το video που τραβάτε, την στιγμή που το τραβάτε (ότι πρέπει για… συναυλίες!).

    Screenshot_2013-09-15-23-41-53

    Screenshot_2013-09-15-23-42-25

    Όσο αφορά στα φωτογραφικά αποτέλεσματα, εδώ έχουμε να κάνουμε με την καλύτερη πρόταση μέχρι στιγμής στην αγορά, μαζί με αυτή της Nokia, και αναφέρομαι φυσικά στο Lumia 1020 με τον αισθητήρα των 41MPixel. Δεν έχω δοκιμάσει το Lumia, ωστόσο από όσο έχω διαβάσει πρόκειται για μία εκπληκτική κατασκευή και ανυπομονώ να το συγκρίνω με το Xperia Z1, το οποία πραγματικά προσφέρει ιδιαίτερα πειστικές και “lifelike” φωτογραφίες, με ζωντανά, όσο πρέπει κορεσμένα χρώματα – στο κόκκινο και στις αποχρώσεις του, όπως έχω δει και σε άλλες περιπτώσεις smartphones το… παρακάνει, χωρίς ωστόσο να προβληματίζει – με αρκετή λεπτομέρεια και ελάχιστο κόκκο, που εμφανίζεται μόνο όταν φτάσετε το… ζούμ στο τέρμα – που μοιάζει ατελείωτο με την ροδέλα του mouse – στον υπολογιστή σας, κυρίως όταν επιλέξετε να τραβήξετε σε χαμηλότερη ανάλυση με τις αυτόματες ρυθμίσεις (με το Superior Auto μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες έως και 8MPixel).

    DSC_0005

    DSC_0014

    DSC_0027

    DSC_0008_ (8)

    DSC_0045

     Στα 8Mpixel. Με Superior Auto ρύθμιση

    DSC_0052

    Τα αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι επίσης εξαιρετικά, δείγμα της τεχνογνωσίας της Sony στις φωτογραφικές μηχανές. Πραγματικά, η φωτογραφική μηχανή του Sony Xperia Z1 θα απογειώσει τις λήψεις σας και το μόνο που σας περιορίζει είναι η φαντασία σας.

     Νυχτερινή λήψη. Με Superior Auto ρύθμιση. 8MPixel

    DSC_0036

    Video στα 1080p

    Απόδοση

    Η απόδοση του Sony Xperia Z1 είναι κορυφαία και σε αυτό συμβάλει βεβαίως το ταχύτερο μέχρι στιγμής System-On-Chip αρχιτεκτονικής ARM που κυκλοφορεί, το Qualcomm Snapdragon 800 SoC, το οποίο συνοδεύεται από 2GB RAM και ενσωματώνει μεταξύ άλλων τέσσερις πυρήνες γενικής χρήσης Krait 400 με συχνότητα λειτουργίας 2,2GHz, την Adreno 330 GPU, 4G LTE modem, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11a/b/g/n/ac logic κ.ά.

    Είναι το ισχυρότερο και πιο ολοκληρωμένο SoC στην αγορά και αυτό αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα του Xperia Z1, αφού δεν παρατηρείται υστέρηση σε κανένα σημείο του λειτουργικού συστήματος – αυτό οφείλεται εν’ μέρη και στο βελτιωμένο στα σημεία UI σε σχέση με αυτό του Xperia Z – ενώ η συμπεριφορά του smartphone στα παιχνίδια ή κατά την αναπαραγωγή video ανάλυσης 1080p είναι άψογη.

    Screenshot_2013-09-15-23-56-39 Screenshot_2013-09-16-00-28-03

    Εν’ κατακλείδι, όσο αφορά στην απόδοση, μην περιμένετε το παραμικρό ψεγάδι όταν αναπαράγετε video υψηλής ανάλυσης, όταν παίζετε παιχνίδια ή όταν πλοηγήστε στο Internet. Το κινητό είναι… σφαίρα. Update: Τα πρώτα benchmarks που έτρεξα “έβγαλαν” 17984 στο Quadrant και 32882 στο Antutu benchmark, ωστόσο τα… ξαναέτρεξα, μετά από σχετική πρόκληση αναγνώστη. Τα νέα αποτελέσματα είναι τΑ παρακάτω:

    Screenshot_2013-09-20-21-53-53[1] Screenshot_2013-09-20-21-55-06[1] .

    Αυτονομία

    Το Sony Xperia Z1 διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες μπαταρίες που έχω συναντήσει σε συσκευή του είδους, με χωρητικότητα 3000mAh και δεν είναι αφαιρούμενη. Η μπαταρία του, είναι και ένας από τους λόγους που το Xperia Z1 παρουσιάζει αυξημένο πάχος σε σχέση με το Xperia Z. Δοκίμασα την συσκευή για αρκετές μέρες, και με απλή, συνηθισμένη χρήση “έβγαλε” περίπου δύο μέρες. Με σχετικά βαριά χρήση, κάτι που συνηθίζω να κάνω με τα κινητά μου, η συσκευή θα “βγάλει” μία μέρα με σχετική άνεση, κάτι που είναι και το ζητούμενο, τουλάχιστον για εμένα. Η οθόνη πάντως είναι αυτή, που υπό φυσιολογικές συνθήκες «ρουφάει» την περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία.

    Πάντως, παρατήρησα, ότι αν ενεργοποιηθεί η κάμερα για αρκετή ώρα τότε η κατανάλωση αυξάνεται κατακόρυφα ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την θερμοκρασία λειτουργίας της συσκευής.

    Δεν ξέρω πόσοι από εσάς θα τύχει να τραβήξετε video με διάρκεια μεγαλύτερη από 30 λεπτά – κάτι το οποίο έκανα κατά την διάρκεια του hands-on video που μπορείτε να δείτε στο τέλος του συγκεκριμένου άρθρου – ωστόσο αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό το κινητό να σας ειδοποιήσει ότι χρειάζεται… ανάπαυση μερικά λεπτά για να “κουλάρει”.

    Λογισμικό

    Αν και δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα όσο αφορά στο UI σε σχέση με αυτό του Xperia Z, η Sony έχει πραγματοποιήσει ορισμένες αλλαγές. Για παράδειγμα όταν περιηγήστε στις εφαρμογές, με μία κύληση του δάχτυλού σας προς τα δεξιά, εμφανίζεται μία μπάρα, με την βοήθεια της οποίας μπορείτε να ψάξετε στις εφαρμογές, να καταργήσετε κάποιες από αυτές ή να τις ταξινομήσετε με γνώμονα την αλφαβητική σειρά, με γνώμονα ποιες χρησιμοποιείτε περισσότερο ή ποιες είναι κατεβασμένες και εγκατεστημένες από εσάς ενώ επιπλέον σας δίνει την δυνατότητα πρόσβασης στα online app stores, Google Play και Sony Select.

    Screenshot_2013-09-15-23-37-55 Screenshot_2013-09-15-23-38-21

    Οι εφαρμογές Walkman, Άλμπουμ και Ταινίες παρουσιάζονται βελτιωμένες στις λεπτομέρειες ενώ παρέχεται και η εφαρμογή PlayStation Mobile, για να κατεβάσετε παιχνίδια ή εφαρμογές αρκεί ο χρήστης να διαθέτει λογαριασμό στο Sony Entertainment Network. Δυστυχώς, στην χώρα μας η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

    Screenshot_2013-09-15-23-38-53 Screenshot_2013-09-15-23-39-49

    Μεταξύ άλλων, θα βρείτε τις εφαρμογές Diagnostics, Pixlr Express, Play Movies, PlayMemories Mobile, Smart Connect, Track ID, Track ID TV, Video Unlimited, Walkmate (βηματόμετρο), Xperia Link, Xperia Lounge, Xperia Privilege, Ειδήσεις και Καιρός, Ημερολόγιο, Εφαρμογή Σκίτσων, Εύκολη σύνδεση NFC, Ραδιόφωνο, Ξυπνητήρι και ρολόϊ, Σημειώσεις κ.ά.

    Screenshot_2013-09-15-23-40-23 Screenshot_2013-09-15-23-50-32

    Γενικώς, το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο, είναι αρκετά πλούσιο, χωρίς ωστόσο να μπορεί κάποιος να παραπονεθεί για… bloatware, όπως συμβαίνει σε άλλες συσκευές. Το Sony Xperia Z1 βασίζεται στην έκδοση του Android 4.2.2 Jelly Bean, ωστόσο σύμφωνα με όσα μου απάντησε εκπρόσωπος της εταιρείας σε σχετική ερώτηση μου στην IFA, σε περίπου τρεις εβδομάδες από την επίσημη κυκλοφορία του, θα λάβει την σχετική αναβάθμιση σε Android 4.3.

    Screenshot_2013-09-15-23-51-20 Screenshot_2013-09-15-23-54-25

    Συμπέρασμα

    Νομίζω ότι η Sony, κατάφερε να μας δώσει μία συσκευή “σημείο αναφοράς” αυτή τη φορά, που δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν το παραμικρό από άλλες ανταγωνιστικές προτάσεις. Είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση, που απευθύνεται σε απαιτητικούς χρήστες που επιθυμούν να βρίσκονται στην κορυφή της τεχνολογίας και δεν τους αρέσουν οι συμβιβασμοί.

    Sony_Xperia_Z1 (12)

    Αν αποκτήσετε το Sony Xperia Z1, και αυτό, πιστέψτε με μπορείτε να το κάνετε με… κλειστά μάτια, τότε για πολύ καιρό θα απολαμβάνετε ιδιαίτερα υψηλή απόδοση, μοντέρνα αισθητική και άψογη ποιότητα κατασκευής που δίνει ένα αστέρι παραπάνω στην έννοια “premium”. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός, και πιθανόν να παραμένει ο ενθουσιασμός από τις ώρες δοκιμών που πέρασα μαζί του, αλλά αυτό μάλλον είναι καλό και σημαίνει πολλά για τη συσκευή. Πραγματικά, με έβγαλε ασπροπρόσωπο σε «ότι και να του έριξα». Αν θέλετε να αποκτήσετε μία κορυφαία συσκευή του είδους, το Xperia Z1, σας λέω, το αγοράζετε με κλειστά μάτια. Είναι ακριβό; Ναι, είναι, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, ότι πληρώνεις, παίρνεις. Πραγματικά.

    Sony_Xperia_Z1 (30)

    Specs: Sony Xperia Z1 (www.sonymobile.gr, €749)

    Λειτουργικό Android v.4.2.2
    Επεξεργαστής Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800 2,2GHz (Adreno 330 GPU)
    Μνήμη 16GB storage, 2GB RAM, microSD έως και 64GB
    Οθόνη 5,0″ TFT Triluminos με X-Reality for mobile engine (1080×1920 pixels)
    Κάμερα 20,7 MPixel (1080p video, HDR, SteadyShot), εμπρόσθια 2.0MPixel
    Συνδεσιμότητα Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS, mini-jack 3,5 χιλ., miniUSB 2.0, NFC, WiFi direct, WiFi hotspot, DLNA, MHL, FM radio

     Δείτε αν θέλετε και το συνοδευτικό video hands-on

    Related Articles

    12 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles