18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Sony Xperia Z5 Premium, το πιο “πολυτελές” Xperia! [hands-on]

    Όσο high-end κι αν είναι ένα smartphone, όσα κορυφαία χαρακτηριστικά και να έχει, πάντα οι χρήστες θα επιζητούν κάτι πιό… premium. Εφ’όσον μπορούν να το αποκτήσουν, φυσικά. Τα smartphones είναι status symbols, σε μεγάλο βαθμό τα επιδεικνύουμε, κάνουμε μια δήλωση με αυτά. Και βέβαια, μας αρέσει να τα βλέπουμε και να τα αγγίζουμε, αν έχουν μια ποιοτική και όμορφη κατασκευή. Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Sony δημιούργησε το Xperia Z5 Premium.

    z5 premium (1)

    Τεχνικά χαρακτηριστικά Sony Xperia Z5 Premium

    • Διαστάσεις: 154.4 x 75.8 x 7.8 mm
    • Βάρος: 180 γρ.
    • Οθόνη: 5,5” IPS (2160 x 3840 pixels), scratch-resistant, Sony Mobile Bravia Engine 2
    • Επεξεργαστής: 8-core Qualcomm Snapdragon 810 (1,5-2GHz)
    • Μνήμη: 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου, microSD έως 200GB
    • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G Cat.4 (150 Mbps), Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac-Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.1-AD2P-aptx-X, GPS-GLONASS (με A-GPS), NFC, FM Radio (RDS)
    • Λειτουργικό: Android 5.1.1 (θα αναβαθμιστεί σε 6.0)
    • Κάμερα: 23 MPixel με single-LED flash, HDR, λήψη 4K@30FPS-1080p@60FPS-720p@120FPS video, εμπρόσθια 5,1 MPixel με single LED flash, λήψη 1080p video
    • Μπαταρία: 3.430mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: nano-SIM, IP68, Quick Charge 2.0, High-Res audio, fingerprint scanner
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: USB καλώδιο, φορτιστής 1,5A

     

    z5 premium (8) z5 premium (5) z5 premium (6) z5 premium (7)

    Το Xperia Z5 Premium δεν είναι απλά μια πολυτελής έκδοση του Z5, αν αυτό πιστεύατε. Έχει σημαντικά αναβαθμισμένο hardware από το “απλό” Z5 σχεδόν σε όλους τους τομείς… Από την εκθαμβωτική 5,5άρα οθόνη ανάλυσης 4K μέχρι την ατέλειωτη μπαταρία των 3.430mAh, κάτι που όμως αντικατοπτρίζεται και στο βάρος της συσκευής, στα 180 γραμμάρια. Από πλευράς επεξεργαστή, μνήμης, αποθηκευτικού χώρου και κάμερας, είναι το ίδιο με το Z5, δηλαδή στην αιχμή της τεχνολογίας.

    z5 premium (3)

    Όμως, ο λόγος που υπάρχει το Xperia Z5 Premium, είναι σαφώς η εξωτερική του κατασκευή. Σε όποιο χρώμα και αν το πάρετε, το πίσω μέρος έχει φινίρισμα που το μετατρέπει σε καθρέπτη, αντικατοπτρίζοντας τα πάντα. Όλη η κατασκευή είναι μεταλλική με γυαλί να καλύπτει πρόσοψη και πλάτη, πολύ ποιοτική αλλά να προσέχετε δύο πράγματα: Τα γλιστρήματα και τις…δαχτυλιές. όχι επειδή η συσκευή γλιστράει, αλλά κυρίως επειδή δε θα θέλαμε να μάθουμε τι σημάδια θα άφηνε πάνω της μια πιθανή πτώση. Και ναι, πρέπει να είστε με το πανάκι στο χέρι, για το πίσω μέρος. Θα το δείτε και στο video. Η πρόσοψη έχει ελαιοφοβική επίστρωση και τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα εκεί.

    z5 premium (2)

    Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Xperia Z5 Premium είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, που βρίσκεται στο power button. Η Sony δε τον διαφημίζει και πολύ αλλά ίσως θα έπρεπε, αφού λειτουργεί αρκετά καλά και είναι ικανός να κάνει τη διαφορά και τη χρήση της συσκευής πιό εύκολη. Από εκεί και πέρα, τα γνωστά. Android 5.1.1 που θα αναβαθμιστεί σε 6.0, ταχύτατη λειτουργία με το οκταπύρηνο Snapdragon 810 και τα 3GB RAM, άπλετος αποθηκευτικός χώρος…Μια εξαιρετική κάμερα από όλες τις απόψεις, αρκετά καλή ποιότητα ήχου και πολύ μεγάλη αυτονομία (όσο μεγάλη θα μπορούσε να είναι με μια 5,5άρα 4Κ οθόνη) χάρη στη μπαταρία των 3.430 mAh. Και να τονίσουμε ότι χάρη στο Quick Charge 2.0, μπορείτε να φορτίσετε τη μπαταρία έως και 60% μέσα σε μισή ώρα, το δοκιμάσαμε, ισχύει φυσικά. Ιδανικό χαρακτηριστικό στην εποχή της “βιασύνης” που διανύουμε.

    z5 premium (9)

    Το Xperia Z5 Premium είναι πραγματικά μια “premium” συσκευή που μπροστά της ο ανταγωνισμός ωχριά, εμφανισιακά αλλά και από πλευράς hardware. Είναι δεδομένος “μαγνήτης” βλεμμάτων και από κάθε άποψη ένα πανίσχυρο smartphone, ενώ βέβαια η τιμή του αγγίζει υψηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν. Το μόνο που ζητά από εσάς είναι να το κρατάτε…καθαρό και προστατευμένο και θα ικανοποιεί κάθε ανάγκη σας για πολύ, πολύ καιρό…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles