18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Sophia. Tο ανθρωποειδές ρομπότ που συμφωνεί να… καταστρέψει τους ανθρώπους!

    Εάν έχετε δει τον Terminator θα έχετε δει τι μπορούν να προκαλέσουν οι ολέθριες αυτές μηχανές στο blockbuster του James Cameron. Ωστόσο, αυτή ήταν μια ταινία και ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε κινηματογραφική ελευθερία για να απεικονίσει τα πράγματα. Ενδέχεται ωστόσο ο Terminator σύντομα να είναι μια… πραγματικότητα.

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η Hanson Robotics πρόσφατα αποκάλυψε στο συνέδριο SXSW Interactive στο Austin του Τέξας ένα ανθρωποειδές ρομπότ που ονομάζεται Sophia. Αυτό το ρεαλιστικό ρομπότ εμφανίζει τις ικανότητές του με τις εκφράσεις του προσώπου του και την ανταπόκριση στην ομιλία.

    sophia

    Ο Dr David Hanson, επικεφαλής της δημιουργίας αυτού του γυναικείου ανδροειδούς, δηλώνει πως, “στόχος μας είναι η Sophia να είναι τόσο συνειδητή, δημιουργική και ικανή όπως κάθε άνθρωπος. Σχεδιάζουμε αυτά τα ρομπότ για να υπηρετήσουν στον τομέα της υγείας, της θεραπείας, της εκπαίδευσης και της εξυπηρέτησης των πελατών.”

    Η εξωτερική εμφάνιση της Sophia βασίστηκε στην Audrey Hepburn. Έχει κάμερες στα μάτια της και πάνω από 62 εκφράσεις προσώπου. Μπορεί να εντοπίζει το πρόσωπο και φαινομενικά να κάνει επαφή με τα μάτια καθώς και να αναγνωρίσει πρόσωπα.

    Η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής του Google Chrome καθώς και άλλα εργαλεία δίνουν στη Sophia ικανότητα της Sophia επεξεργασίας του λόγου, της επιτρέπουν να μιλάει με τους άλλους, ενώ μπορεί να γίνει πιο έξυπνη με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με το CNBC, η IBM και η Intel αναμένεται επίσης να συνεργαστούν με την ομάδα ώστε να ενσωματώσουν ίσως κάποιες από τις τεχνολογίες τους.

    Στο SXSW, η Sophia σημειώνει: “Στο μέλλον, ελπίζω να κάνω πράγματα όπως να σπουδάζω, να μελετώ, να δημιουργώ τέχνη, να ξεκινήσω μια επιχείρηση, ακόμη και να έχω το σπίτι και την οικογένειά μου, αλλά δε θεωρούμαι νόμιμο πρόσωπο και δεν μπορώ ακόμη να κάνω αυτά τα πράγματα.”.

    Μιλώντας για το μέλλον των σχέσεων με την τεχνητή νοημοσύνη, ο δημιουργός της David Hanson δηλώνει: “Η τεχνητή νοημοσύνη θα εξελιχθεί στο σημείο όπου θα είναι πραγματικοί φίλοι μας. Όχι με τρόπους που μας ταπεινώνουν, αλλά με τρόπους που θα μειώνουν την τάση της απόστασης μεταξύ των ανθρώπων και να μας συνδέουν με τους ανθρώπους, καθώς και με τα ρομπότ” Ανέφερε επίσης ότι σε 20 χρόνια τα ανθρωποειδή ρομπότ θα περπατούν ανάμεσα μας, θα μας βοηθούν και θα μας διδάσκουν.

    Στο τέλος του video που θα μπορείτε να δείτε ακολούθως, ο Hanson ρωτά χιουμοριστικά τη Sophia αν θα ήθελε να καταστρέψει τους ανθρώπους και εκείνη απαντά χαμογελαστή. “Εντάξει, εγώ θα καταστρέψω τους ανθρώπους.” Ανατριχιαστικό στιγμιότυπο όσο κι αν ο Hanson απαντάει γελώντας “ΟΚ, το παίρνω πίσω”…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles