16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Sound Blaster G3 USB DAC Review & Unboxing: «Level up στην gaming audio εμπειρία σας»!

    Η Creative με τη σειρά Sound Blaster εξακολουθεί και γράφει ιστορία, έχοντας πίσω της μια μακρά ιστορία 30 και παραπάνω χρόνων. Αυτή η μεγάλη εμπειρία είναι και μία σημαντική παρακαταθήκη για την Creative Labs, καθώς έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να πειραματιστούν και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων ήχου, πέραν των παραδοσιακών sound cards που αναβαθμίζουν τον ήχο στα PC μας.  Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Sound Blaster G3, μία USB DAC (Digital/Analog Converter) κάρτα ήχου, που συνδέεται με direct και εύκολο τρόπο στο PlayStation 4 και στο Nintendo Switch (μέσω USB type C, ενώ υπάρχει και ο Type A adapter), ενώ είναι επίσης συμβατή με PC και Mac. Επιτρέποντας την on-the-fly σύνδεση χωρίς την ύπαρξη drivers ή την εγκατάσταση ειδικού software, η λογική πίσω από την G3 είναι ότι μπορεί να προσφέρει ένα σημαντικό boost στην ακουστική σας εμπειρία, καθώς συνδέοντας τα ακουστικά σας (εφόσον διαθέτουν Mini Jack) σε αυτή, θα έχετε ήχο κλάσεις ανώτερο σε σύγκριση με πριν, αλλά και ορισμένα extra sound features που όπως αποδεικνύονται θα σας δώσουν πολλά πλεονεκτήματα σε επίπεδο gameplay.

    Λιλιπούτεια σε διαστάσεις (χωράει ακόμη και στην πίσω τσέπη του jean σας) και ζυγίζοντας μόλις 32 γραμμάρια, η Sound Blaster G3 μεταφέρεται κυριολεκτικά παντού, ενώ κάνει ιδανικό ταίρι με το Nintendo Switch όταν αυτό βρίσκεται σε portable mode. Παρατηρώντας τον εξωτερικό σχεδιασμό της, ουσιαστικά κάθε πλευρά της είναι προσεκτικά «μελετημένη» από το σχεδιαστικό team της Creative Labs, έτσι ώστε να χαρίζει άνεση και ευκολία στη χρήση (και φυσικά on-the-fly χειρισμό που είναι άλλωστε και το ζητούμενο). Στη μία πλευρά έχουμε ουσιαστικά τις ρυθμίσεις του μικροφώνου (με μία ροδέλα που αυξομειώνει την ένταση και ένα button την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του) και στην άλλη πλευρά ελέγχουμε οτιδήποτε αφορά την ρύθμιση του balance και της μείξης του ήχου. Εδώ ουσιαστικά ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το button που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη της G3 να ορίζει εάν θέλει να ρυθμίσει την ένταση που φτάνει στα αυτιά του χρήστη ή την μείξη του ήχου, “παίζοντας” αναλόγως με τη ροδέλα που βρίσκεται παραπλεύρως. Επιπλέον, στη bottom πλευρά της Sound Blaster G3 θα συναντήσετε μια optical line in port, όπως επίσης και τα audio ports για το μικρόφωνο και τα ακουστικά. Τέλος, στην πίσω πλευρά υπάρχει ένα button με φωτιζόμενο δακτύλιο, το οποίο ενεργοποιεί τη λειτουργία Footsteps Enhancer mode (την οποία θα αναλύσουμε περισσότερο παρακάτω).

    Η εν λόγω portable DAC πρόταση της Creative προσφέρει upgraded hi-definition ήχο στα 24-bit (100 dB DNR), αλλά και μια σειρά από special features, τα οποία όμως κινούνται σαφώς προς έναν πιο budget-friendly προσανατολισμό. Για παράδειγμα, ένας gamer μπορεί πολύ εύκολα να ελέγξει τη μείξη του ήχου ανάμεσα στο chat και στον ήχο του παιχνιδιού, ένα feature που φαινομενικά ορισμένοι να το θεωρούν μικρής σημασίας, όμως η αλήθεια είναι ότι θα τον φέρει σε πλεονεκτική θέση όταν παίζει το αγαπημένο του online shooter και στην οθόνη επικρατεί πανικός. Ακόμη περισσότερο, η δυνατότητα για 7.1 sound virtualization ανήκει και αυτό με τη σειρά του σε ένα από τα features που θα εκτιμήσουν όλοι εκείνοι που αναζητούν το κάτι παραπάνω την ώρα που χύνουν άπειρο ιδρώτα στα online gaming sessions τους.

    Και η Creative Labs με την δημιουργία της Sound Blaster G3 το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καθώς εισήγαγε το Footsteps Enhancer, το οποίο ουσιαστικά σας επιτρέπει να ακούσετε τον βηματισμό των αντιπάλων που πλησιάζουν. Φυσικά αυτό το feature αφορά συγκεκριμένα games, κυρίως shooters, όπου η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι με ένα μόνο πάτημα του ειδικού κουμπιού, το μπάσο εξαφανίζεται πλήρως και δίνοντας ώθηση στους πρίμα ήχους ο παίκτης δύναται να αντιληφθεί καλύτερα και να ακούσει τα βήματα των εχθρών του. Αν και με το Footsteps Enhancer η ηχητική απόδοση μειώνεται κατακόρυφα, ωστόσο δουλεύει με το παραπάνω, προσφέροντας μεγαλύτερη εμβάθυνση στο gameplay, καθώς θα έχετε πάντοτε στο τσεπάκι σας το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Ειδικότερα, εάν λιώνετε σε Fortnite, Call of Duty και Overwatch είναι βέβαιο ότι θα αγαπήσετε τη λειτουργία: Footsteps Enhancer.

    Φυσικά το εξαιρετικό development team της Creative Labs, δεν θα μπορούσε να μη δώσει βαρύτητα στην ανάπτυξη μιας εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή που χαρίζει ακόμη περισσότερο έλεγχο στα χέρια σας και δίνει παραπάνω επιλογές για περισσότερο personalized αποτέλεσμα. Κατεβάζοντας στο smartphone σας, το Sound Blaster Command mobile app (που είναι διαθέσιμο για iOS και Android), δεν χρειάζεται καν να διακόψετε το παιχνίδι σας για να προβείτε στις ρυθμίσεις του ήχου, καθώς η Sound Blaster G3 συνδέεται μέσω Bluetooth με την εργαρμογή και από εκεί ξεκινάει ένας μίνι-παράδεισος ρυθμίσεων για τους φανατικούς audiophiles και λάτρεις της λεπτομέρειας. Ουσιαστικά το smartphone μεταμορφώνεται σε ένα φορητό control ήχου, όπου σας δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσετε τα volume και mic controls, να δημιουργήσετε ή να σώσετε EQ settings και ακόμη και να πραγματοποίησε μέχρι και firmware φροντίδα. Στο δε PC ή Mac, το Sound Blaster Command desktop app, βαδίζει στα ίδια ακριβώς βήματα τελειότητας της personalized ηχητική εμπειρίας που μας χαρίζουν όλα τα προϊόντα της Creative.

    Ολοκληρώνοντας την εμπειρία μας με την Sound Blaster G3 δεν σας κρύβουμε ότι μείναμε ενθουσιασμένοι με την τεχνολογική υπεροχή και την ευκολία στη χρήση που προσφέρει. Με την εύχρηστη G3 η ποιότητα του ήχου αναβαθμίζεται σε κάθε game και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώσαμε ότι ο ήχος ήταν η μέρα με τη νύχτα. Εκεί βέβαια που η πρόταση της Creative μπορεί να θεωρηθεί «golden» είναι στα multiplayer games που αναμφίβολα με τα εμπλουτισμένα features που προσφέρει η G3 περνούν σε άλλο επίπεδο! Με μία ομολογουμένως αρκετά προσιτή τιμή, λίγο παραπάνω από τα 60 ευρώ, η Sound Blaster G3 είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο (και πιο οικονομικό) εισιτήριο σας σε μία πραγματικά upgraded gaming audio εμπειρία!

    Η εκπληκτική Sound Blaster G3 διατίθεται από το online shop του Κωτσόβολου. Μπορείτε να την βρείτε κάνοντας click εδώ. 

    Video Unboxing: Δημήτρης Σκιάννης

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles