21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η μεγαλύτερη επίθεση DDoS πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα … βαν

    Με αφορμή τη σύλληψη ενός υπόπτου στην Ισπανία, με την κατηγορία ότι πραγματοποίησε την πιο ισχυρή επίθεση DDoS που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, (300 Gigabit το δευτερόλεπτο!!!) αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

    sven

    Ο Ολλανδός υπήκοος που κυκλοφορούσε με τα αρχικά SK και συνελήφθη στην πόλη Granollers, μία πόλη που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το Ισπανικό Υπουργείο Εσωτερικών, είχε μία κινητή μονάδα ελέγχου σε ένα βαν. Το βαν αυτό, ήταν εξοπλισμένο με πολλές κεραίες και σκάναρε συχνότητες. Μέσα από αυτό, μπορούσε να έχει πρόσβαση σχεδόν σε οποιοδήποτε δίκτυο επέλεγε.

    Επιστρέφοντας στη βάση του, στην μικρή Ισπανική πόλη, με τον εξοπλισμό που διέθετε, ξεκίνησε την επίθεση στην Spamhaus, την εταιρεία παρακολούθησης spam, με την οποία τα «έβαλε» μία άλλη εταιρεία, η Cyberpunker που έχει κάνει επάγγελμα πολλών χιλιάδων δολαρίων το spamming.

    Ο 35χρονος Ολλανδός που συνελήφθη στην Ισπανία και είδε το βαν του να κατάσχεται από τις Ισπανικές αρχές, είναι ο Sven Olaf Kamphuis, δηλώνει «διπλωμάτης» και «επικεφαλής του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών και Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Cyberbunker» και δεινός σπαμαδόρος. Η «διπλωματική» του ιδιότητα, δεν φαίνεται να του προσφέρει ασυλία, όμως, καθώς αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνει η έκδοσή του στην χώρα του, την Ολλανδία, όπου θα αντιμετωπίσει και τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles