15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Squid Game: Στο μικροσκόπιο η σειρά του Netflix που προκάλεσε… παραλήρημα!

    Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το Squid Game. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα show αυτή τη στιγμή στο Netflix με καταγωγή από την Κορέα. Στις 17 Σεπτεμβρίου βγήκαν στον “αέρα” 9 επεισόδια, παρουσιάζοντας έναν κόσμο στον οποίο τα παιδικά παιχνίδια αποβαίνουν… θανατηφόρα! Το Squid Game αποτελεί το πρώτο κορεάτικο δράμα που χτυπά κορυφή στο Netflix, μόλις 4 μέρες μετά την κυκλοφορία του. Είναι βίαιο και αρκετά αιματηρό, ένα μέρος του κοινού όμως το θεωρεί άκρως εθιστικό. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη σειρά που ανατρέπει τα δεδομένα.

    Περί τίνος πρόκειται;

    Σε περίπτωση που δεν έτυχε να παρακολουθήσεις τη σειρά, το Squid Game εστιάζει σε ένα “απελπισμένο”, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, group ατόμων στη Νότια Κορέα. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι είναι είτε φτωχοί άνθρωποι είτε έχουν χρεοκοπήσει. Μέσω του παιχνιδιού έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν και να σώσουν τη ζωή τους, λαμβάνοντας 45 δισεκατομμύρια Γουόν. Αρχικά, ξεγελάστηκαν να συμμετέχουν σε ένα τουρνουά παιδικών παιχνιδιών. Το έπαθλο του νικητή είναι παραπάνω από δελεαστικό. Τα παιχνίδια και το έπαθλο που τα συνοδεύει ίσως αποτελούν τη μόνη ευκαιρία να επιβιώσει κάποιος από τη φτώχεια. Οι πιθανότητες όμως επιβίωσης δεν είναι και πολλές. Περιλαμβάνει πολλά στοιχεία που παραπέμπουν στο Hunger Games.

    Από που προέκυψε το όνομα Squid Game;

    Στο πρώτο επεισόδιο, ο κεντρικός χαρακτήρας Seong Gi-hun εξηγεί ότι το Squid Game ήταν ένα παιχνίδι που τα παιδιά έπαιζαν στη γειτονιά του. Πρακτικά εξελίσσεται σε ένα θανατηφόρο τουρνουά. Από ό,τι ξέρουμε-και ελπίζουμε- δεν υπάρχει στην πραγματικότητα τέτοιο παιχνίδι. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, οι συμμετέχοντες αντιπαρατίθενται ολοένα και περισσότερο, με αποκορύφωμα τον τελευταίο γύρο, στο ομώνυμο «Squid Game», με την τελική μάχη.

    Γιατί να το δεις

    Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα τηλεοπτικό προϊόν αρκετά σκοτεινό. Το να βλέπεις παιδικά παιχνίδια να εξελίσσονται σε θανατηφόρες μάχες, δεν είναι κάτι που απευθύνεται στον καθένα. Όμως οι χαρακτήρες είναι αρκετά ανεπτυγμένοι και η δράση προχωρά γρήγορα. Αρκετοί πιστεύουν ότι πρόκειται για την πιο διεστραμμένη σειρά αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση. Αυτό από μόνο του την καθιστά δελεαστική.

    Θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;

    Τα 9 επεισόδια του πρώτου κύκλου είναι ήδη στο Netflix. Αν έχεις να ξοδέψεις 9 ώρες, ξεκίνα να το βλέπεις. Γνωρίζεις εξ αρχής ότι θα δεις ένα βίαιο πρόγραμμα. Όταν οι άνθρωποι χάνουν σε αυτά τα “αθώα” παιχνίδια, πεθαίνουν, συχνά πολύ άσχημα. Είναι στη δική σου κρίση αν θες να το παρακολουθήσεις. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει δεύτερος κύκλος.  Ο δημιουργός του Hwang Dong-hyuk δήλωσε πρόσφατα ότι σκέφτεται να πειραματιστεί στη μεγάλη οθόνη, προτού σκεφτεί τη συνέχεια του Squid Game.

    Η σύλληψη της ιδέας

    Ο  Hwang Dong-hyuk έχει δηλώσει πως η ιδέα του ήρθε πολλά χρόνια πριν. Ο ίδιος σκεφτόταν πως θα ήταν να παίζαμε τώρα, στην ενήλικη ζωή, τα αθώα παιδικά παιχνίδια που παίζαμε παλιά. Πόσο θα μας επηρέαζε η ανταγωνιστικότητα χωρίς όρια που μας έχει εμφυσήσει η ενήλικη ζωή;

    Διαβάστε επίσης: Netflix: Αυτές είναι οι σειρές που “έσπασαν” τα ρεκόρ! Δες ποια βρέθηκε στην κορυφή του top10 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles