12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Στα 117 εκατ. οι νέοι χρήστες κινητού εν μέσω πανδημίας

    Παρά το γεγονός ότι η πανδημία οδήγησε σε συρρίκνωση της αγοράς των smartphones, τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας δείχνουν ότι τον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 117 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποίησαν κινητό για πρώτη φορά στη ζωή τους.

    Η πανδημία συνέβαλε καταλυτικά ώστε ο αριθμός των χρηστών να συνεχίζει να αυξάνεται θεαματικά. Η τάση αυτή μάλιστα δεν προβλέπεται να ανακοπεί σύντομα, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης “Digital 2021 Global Statshot Report”, που επεξεργάστηκαν οι “Hootsuite” και “We Are Social”.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μηνιαία βάση προστίθεντο παγκοσμίως 10 εκατ. νέοι χρήστες κινητού τηλεφώνου. Σήμερα 5,27 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, δηλαδή το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού, που εκτιμάται σε 7,87 δισ., έχουν τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο. Ο αριθμός των χρηστών κινητού αυξήθηκε κατά 2,3% μέσα σε έναν χρόνο.

    Πρωτιά στην κατοχή κινητών για την Ευρώπη

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ευρώπη είναι η ήπειρος που κρατά τα παγκόσμια σκήπτρα στην κατοχή κινητού τηλεφώνου. Το 86% του ευρωπαϊκού πληθυσμού χρησιμοποιεί σήμερα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, μέχρι το 2025, το ποσοστό διείσδυσης των κινητών στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να αυξηθεί στο 87%.

    Οι χρήστες κινητών ανά τον κόσμο δεν αρκούνται όμως στα συμβατικά τηλέφωνα. Στρέφονται μαζικά στην αγορά ενός smartphone, καθώς στα τέλη Ιουλίου του 2021 υπήρχαν παγκοσμίως 6,4 δισ. συσκευές smartphone και μόλις 1,39 δισ. συσκευές παραδοσιακών κινητών τηλεφώνων. Οι κάτοχοι κινητών χρησιμοποιούν τα smartphones τους, κυρίως, για να σερφάρουν στο Internet. Στα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους 4,8 δισ. άνθρωποι ανά τον κόσμο, δηλαδή το 61% του παγκόσμιου πληθυσμού, ήταν χρήστες του Διαδικτύου. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 6% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα σε έναν χρόνο 257 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το Διαδίκτυο.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαθέσιμη στην Ελλάδα η υπηρεσία Google Pay για χρήστες κινητών Android

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles