14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Στα 234 εκατ. δολάρια η ποινή της Apple για παραβίαση πατέντας, τοπικού πανεπιστημίου στην Αμερική!

    court-apple

    Στα 234 εκατ. δολάρια ανέρχεται, τελικά, η ποινή που καλείται να πληρώσει η Apple, έπειτα από την παραβίαση πατέντας που είχε κατοχυρώσει τοπικό αμερικάνικο πανεπιστήμιο στην περιοχή του Ουισκόνσιν-Μάντισον.

    Ωστόσο το ποσό της συγκεκριμένης ποινής είναι σημαντικά μικρότερο από τα σχεδόν 400 εκατ. δολάρια που ζητούσε ως αποζημίωση το ίδρυμα διαχείρισης πατεντών του πανεπιστημίου (WARF) όταν κατέφυγε στην δικαιοσύνη πέρυσι. Μάλιστα εκκρεμούν και άλλες δίκες από το πανεπιστημιακό ίδρυμα προς την Apple καθώς το πανεπιστήμιο ισχυρίζεται ότι έχει την δυνατότητα να αποδείξει και άλλες παραβιάσεις ευρεσιτεχνιών, με απαιτήσει που φτάνουν συνολικά τα 862 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Apple δήλωσε ότι στην φάση αυτή θα καταθέσει έφεση, αν και δεν αρνήθηκε ότι είχε παραβεί την συγκεκριμένη πατέντα, υποστηρίζοντας πως ήταν σε θέση να πληρώσει για την άδεια περί τα 0,07 δολάρια για κάθε συσκευή ενώ ταυτόχρονα το πανεπιστήμιο ζητούσε 2,74. Η Apple χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική στους επεξεργαστές Α7, Α8 και Α8Χ που βρίσκονται εγκατεστημένα στα iPhone 5s, 6 και 6 Plus καθώς και σε ορισμένες εκδόσεις του iPad.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles