18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Στα αζήτητα έμεινε το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο

    tech parko pentakomo

    Στα… αζήτητα έμεινε η προσπάθεια δημιουργίας τεχνολογικού πάρκου στο Πεντάκωμο, καθώς δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον από επενδυτές και κατά τον δεύτερον κατά σειρά διαγωνισμό που προκήρυξε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του όποιου η προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε την περασμένη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.

    Ειδικότερα, με βάση τους όρους του διαγωνισμού η ανέγερση του τεχνολογικού πάρκου θα έπρεπε να ολοκληρωθεί σε περίοδο πέντε ετών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Παράλληλα, ο διαγωνισμός προνοούσε την μίσθωση κρατικής γης συνολικού εμβαδού 327.906 τετραγωνικών μέτρων, στον επιτυχόντα επενδυτή ο οποίος θα αναλάμβανε το σχεδιασμό ανέγερση και λειτουργία του πάρκου, ενώ στους όρους του διαγωνισμού υπήρχε επίσης δέσμευση ότι το κράτος δεν θα παραχωρούσε άλλη κρατική γη, για τον ίδιο σκοπό για περίοδο 15 χρόνων. Επίσης, ο επενδυτής δεν θα κατέβαλε ενοίκιο για τα πρώτα πέντε χρόνια, ενώ προπονείτο η παραχώρηση κρατικών ενισχύσεων ύψους 10% της συνολικής επένδυσης για τα πρώτα πέντε χρόνια, με μέγιστο ποσό τα €3 εκατομμύρια, υπό την προϋπόθεση ότι ο επενδυτής θα ανταποκρινόταν πλήρως στο χρονοδιάγραμμα της ανάπτυξης.

    Τέλος, σημειώνεται ότι με βάση τις πρόνοιες του διαγωνισμού, εκτός από τους βασικούς χώρους που θα καταλάμβαναν οι τεχνολογικές και ερευνητικές μονάδες, (το 60% του συνολικού χώρου) υπήρχαν πρόνοιες για δημιουργία συνεδριακού και εκθεσιακού χώρου, χώρους αναψυχής και μικρότερων άλλων χώρων που θα αξιοποιούνταν για εμπορικούς σκοπούς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles