19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Στα «σκαριά» η δημιουργία Ζώνης Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ζώνης στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης

    Την αξιοποίηση του χώρου της Κρατικής Έκθεσης, με τη δημιουργία Ζώνης Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ζώνης (Εκθεσιακού χώρου), αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Σύμφωνα με την εισήγηση των μελετητών για το νέο χωροταξικό σχεδιασμό του χώρου της Κρατικής Έκθεσης, στις προτεινόμενες εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται η ανέγερση γραφειακών και άλλων κοινών χώρων εργασίας, κέντρου έρευνας και καινοτομίας καθώς και επιχειρηματικού κέντρου και υψηλών προδιαγραφών σύγχρονου εκθεσιακού/συνεδριακού χώρου 10.000 τ.μ., για φιλοξενία ενός ευρέος φάσματος συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.

    Η Ζώνη Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας θα έχει ως στόχο τη δημιουργία περιβάλλοντος που ενισχύει την κουλτούρα της καινοτομίας, της συνεργασίας, της μεταφοράς γνώσης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, στη διαχείριση της μεταφοράς τεχνολογίας μεταξύ ερευνητικών ιδρυμάτων και φορέων καινοτομίας και στη διευκόλυνση της επικοινωνίας και τη διασύνδεση μεταξύ εταιρειών, επιχειρηματιών και επιστημόνων, δημιουργώντας συνέργειες, συνεργασία και νέες επιχειρήσεις.

    Στις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται ξενοδοχείο, οικιστικοί χώροι, εστιατόρια/καφετέριες και καταστήματα με στόχο τη δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας στον χώρο, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές.

    Παράλληλα, με στόχο τη δημιουργία ενός σημαντικού πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή, μεγάλη έκταση θα μετατραπεί σε πάρκο, το οποίο θα αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υποχρεωτικό δημόσιο πράσινο για τη λειτουργική, περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση του υπό εν λόγω χώρου και τη βελτίωση της συνδεσιμότητας του με τις άμεσα γειτνιάζουσες περιοχές.

    Για την παρακολούθηση και υλοποίηση του έργου θα συσταθεί Διυπουργική και Καθοδηγητική Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και ο Δήμος Έγκωμης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles