19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στα ύψη η κίνηση Data: Τα επόμενα 3 χρόνια, θα παραχθούν περισσότερα δεδομένα από όσα παρήχθησαν τα τελευταία 30 χρόνια

    Πρόσφατη ανάλυση της IDC (Global DataSphere Forecast) αποτυπώνει την ολοένα αυξανομένη  δημιουργία και κατανάλωση δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με το Global DataSphere της IDC – το οποίο καταμετρά την ποσότητα δεδομένων που δημιουργούνται και καταναλώνονται στον κόσμο, κάθε χρόνο- η τάση αυτή θα συνεχίσει να αυξάνεται ραγδαία τα επόμενα χρόνια. Έτσι, η ποσότητα των δεδομένων, που θα δημιουργηθούν τα επόμενα τρία χρόνια, εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερη από τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια. Επίσης, ο πλανήτης θα παραγάγει τα επόμενα πέντε χρόνια τουλάχιστον τριπλάσια δεδομένα απ’ όσα παρήγαγε τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

    Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, η συμμετοχή των καταναλωτών στην παγκόσμια παραγωγή δεδομένων αντιστοιχεί ποσοστιαία στο 50%, ωστόσο, υπολογίζεται ότι θα μειωθεί κατά περίπου 4% τα επόμενα πέντε χρόνια. Στο μεταξύ, η έρευνα επιβεβαιώνει τη διαπίστωση ότι το βίντεο θα εξακολουθήσει και τα επόμενα χρόνια να είναι ο καταλύτης της ανάπτυξης του όγκου των διακινούμενων δεδομένων. Ζούμε σε έναν κόσμο, που καταναλώνει όλο και μεγαλύτερους όγκους βίντεο ψυχαγωγίας κάθε χρόνο. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο βασικός παράγοντας, που οδηγεί στην ανάπτυξη της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων.

    Όπως σημειώνεται από την IDC ο λόγος των πρωτότυπων δεδομένων (που δημιουργήθηκαν και καταγράφηκαν) προς τα αναπαραγόμενα δεδομένα (αντιγράφηκαν και καταναλώθηκαν) είναι περίπου 1:9.

    Μέχρι το 2024, η IDC αναμένει ότι ο λόγος αυτός θα είναι 1:10. Ενώ η πανδημία COVID-19 εμπόδισε τη δημιουργία νέων μοναδικών δεδομένων, η αυξημένη κατανάλωση αντιγραφών δεδομένων τροφοδότησε τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του παγκόσμιου όγκου των δεδομένων. Αυτή η αύξηση προβλέπεται να συνεχιστεί έως το 2024 με έναν πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 26%.

    “Η ανάπτυξη του Global DataSphere καθοδηγείται περισσότερο από τα δεδομένα που καταναλώνουμε και αναλύουμε, απ’ ό,τι από αυτά που δημιουργούμε. Προφανώς, τα δεδομένα πρέπει να δημιουργηθούν πριν μπορέσουν να αναπαραχθούν. Αλλά ο ρυθμός αντιγραφής των δεδομένων – ο ρυθμός επεξεργασίας των ίδιων δεδομένων – συνεχίζει να αυξάνεται εκθετικά”, αναφέρει η IDC.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles